Diversen

Verleng de houdbaarheid met de juiste honingopslag

Verleng de houdbaarheid met de juiste honingopslagWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een verhaal dat je misschien hebt gehoord, gaat als volgt: ontdekkingsreizigers vonden een partij oude honing in een Egyptische piramide, en het was in perfecte staat, ongerept, na 3000 jaar. Ondertussen kristalliseert mijn bramenhoning uit in mijn kelder in de vochtige bossen van North Carolina. Dus ik vraag me af: wat is er misgegaan? Wat je misschien niet weet, is dat sommige soorten honing meer vatbaar zijn voor kristallisatie, fermentatie of vorming dan andere, en dat de opslagmethoden van honing het verschil maken. Ongeacht of het verhaal van de Egyptische honing waar is (volgens National Geographic), heeft de manier waarop we onze honing bewaren voor een groot deel de grootste invloed op het vermogen om eetbaar te blijven.

Als het op de juiste manier wordt bewaard, weten we dat honing bijna onbeperkt kan worden genoten. In de korf wordt honing zelden langer dan een seizoen onaangeroerd gelaten; het wordt ofwel geoogst door de imker of door de bijen gegeten gedurende de winter en in de lente vervangen door nieuwe nectar. Hier zijn een paar tips om te onthouden wanneer u overweegt om honing te bewaren.


1. Kies de juiste container

Eenmaal geoogst, moet honing worden bewaard in een schone, droge, luchtdichte verpakking. Honing bevat heel weinig water (minder dan 18 procent vocht), dus bacteriën groeien er niet zo gemakkelijk in. Dit is een van de redenen waarom het zo lang houdbaar is. De ideale container voor langdurige opslag van honing is glas. Glas vervormt niet, loogt geen chemicaliën uit en is gemakkelijk luchtdicht te houden. Een food-grade plastic zou een tweede keuze zijn, maar elk plastic lekt na verloop van tijd chemicaliën uit. Bewaar honing nooit in metaal, omdat het materiaal ervoor zorgt dat de honing oxideert. En onthoud: draai het deksel vast om vocht buiten te houden.

2. Handhaaf een constante temperatuur

Veel mensen denken dat kamertemperatuur voldoende is om honing te bewaren, maar wat ‘kamertemperatuur’ is, verschilt sterk tussen locaties, individuele huizen en zelfs kamers in hetzelfde huis. Over het algemeen is een temperatuur tussen 65 en 80 graden Fahrenheit een goed bereik. Des te beter als u kunt voorkomen dat de temperatuur ver boven of onder dat bereik komt. Houd honing ook uit direct zonlicht of in de buurt van een fornuis of ander apparaat waar het vaak wordt blootgesteld aan extreme verwarming en koeling.

3. Voorkom onbedoelde besmetting

Pas bij het hanteren of gebruiken van honing vooral bij grote containers met honing goede hygiëne en aandacht toe. Dompel een lepel of keukengerei nooit dubbel in een honingpot, vooral niet als het in aanraking is geweest met een andere vloeistof. Dit kan gebeuren nadat een lepel in een mok thee is gedompeld; Hierdoor zal overtollig vocht (de thee op de natte lepel) opnieuw worden geïntroduceerd, waardoor de honing gaat gisten en na verloop van tijd bederft. In kleine potjes honing die erg snel worden gebruikt, is dit misschien geen probleem. Maar als u lange tijd tussen het gebruik van uw honing zit, is het het beste om voorzichtig te zijn en dubbele onderdompeling te vermijden. Het goede nieuws is dat je de honing eraf kunt likken twee lepels nu!

4. Maakt u zich geen zorgen als honing kristalliseert?

Maak je geen zorgen als je naar de honingpot reikt en sprankelende, gouden kristallen vindt. Kristallisatie (ook wel “granulatie” genoemd) is een natuurlijk proces dat in de loop van de tijd optreedt bij bijna alle honing. Zelfs goed bewaarde honing kan na verloop van tijd kristalliseren. Het goede nieuws? Het is nog steeds eetbaar (zolang het niet is gefermenteerd) en keert gemakkelijk terug naar zijn meer vloeibare toestand wanneer het wordt opgewarmd. Je kunt gekristalliseerde honing gebruiken zoals hij is, of je kunt hem zachtjes opwarmen op een heel, heel laag vuur om hem weer vloeibaar te maken. Hoe dan ook, de honing is fantastisch.


Bekijk de video: Houdbaarheidsdatum: wat is het verschil tussen THT en TGT? Eet-team #2. Voedingscentrum (Augustus 2022).