Collecties

Hog Island-schapen

Hog Island-schapenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gebruik: Hog Island-schapen leveren tussen de 3 en 5 pond middellange, kort geniete wol per jaar; er wordt gezegd dat het gemakkelijk ronddraait en goed verf opneemt. De meeste fokkers houden deze schapen echter om dit met uitsterven bedreigde erfgoedras te behouden. De American Livestock Breeds Conservancy noemt hun status als kritiek en schat een wereldbevolking van minder dan 2.000.

Geschiedenis: De eerste kolonisten van Hog ​​Island moesten geharde zielen zijn geweest om de kost te verdienen op dit afgelegen, blootgestelde barrière-eiland voor de oostkust van Virginia. En dat geldt ook voor de schapengemeenschap van het eiland. Afkomstig uit de Britse stam en opgericht in de 18e eeuw, zorgden deze schapen in wezen voor zichzelf en evolueerden uiteindelijk tot een uniek ras, compact en robuust. Toen een epidemie van orkanen de menselijke bewoners dwong te vertrekken, bleven veel van de Hog Island-schapen achter als echt wilde dieren - een van de weinige populaties wilde schapen in de VS. Ze overleefden in deze drassige omgeving totdat de Nature Conservancy het eiland kocht in 1974 en stuurde ze naar een meer beschaafde omgeving, inclusief historische monumenten en musea zoals de geboorteplaats van George Washington, Mount Vernon Estate en George Mason's Gunston Hall.

Conformatie: Dankzij hun eilandomgeving ontwikkelde het Hog Island-ras zich tot een sterk, variabel, compact schaap met een gewicht tussen de 90 en 150 pond. De meeste pronken met witte wol, die van nature in de lente valt, hoewel veel fokkers ervoor kiezen om te scheren voor een netter uiterlijk en om meer wol te verkrijgen. Ze komen ook in het zwart, en nieuwe lammeren komen vaak met gevlekte vachten die over het algemeen vervagen naarmate ze ouder worden. Hun gezichten en benen kunnen zwart zijn, of verschillende hoeveelheden spikkels en vlekken in wit, bruin of zwart. Rammen dragen meestal hoorns of kleine scurs, terwijl de ooien gehoornd of hoornloos kunnen zijn.

Speciale overwegingen / opmerkingen: Hog Island-schapen zijn een mooie, onderhoudsarme aanvulling op de hobbyboerderij. Deze spaarzame schapen hebben een krachtig stroominstinct en de moederlijke ooien produceren vaak een tweeling.


Bekijk de video: Oyster Kracker Oyster Shucker and Clam Opener (Augustus 2022).