Diversen

Hooivervangers voor vee

Hooivervangers voor vee


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.Met dank aan Stock.XCHNG
Als u weinig hooi heeft om uw vee te voeren, probeer dan vervangingsmiddelen zoals balen maïsstengels of een andere bron van vezels met lange steel.

Soms krijgt de natuur de overhand en belemmert ze ons vermogen om in de winter hooi in te slaan om ons vee te voeren. Of het nu een zeer nat seizoen is of een droogte die uw hooioogst beperkt, het is een goed idee om een ​​reserveplan te hebben voor wintervoer voor dieren.

Hooi is een vervanging voor ruwvoer dat in een weiland is geworteld. Jongere dieren hebben een grotere behoefte aan voedingsstoffen in verhouding tot de totale opname, dus moet ze de hoogste kwaliteit hooi krijgen. Volwassen schapen en geiten kunnen op hooi op gewicht blijven, dat is 7 tot 9 procent ruw eiwit en 52 tot 55 procent totaal verteerbare voedingsstoffen. Afhankelijk van de leeftijd van uw dieren en uw normale hooi-type, kunt u wellicht maïsstengelbalen vervangen.

De maïsstengel heeft waarschijnlijk een tekort aan eiwitten en energie. Schapen en geiten zullen niet veel (of geen) van de grote stengels eten. Schapen en geiten geven van nature de voorkeur aan groen boven dood en blad boven stengel. Voedingsstoffen in de plant zijn geconcentreerd in groene bladeren en de bladeren zijn over het algemeen beter verteerbaar en verteerbaar dan de stengels.

Als je weinig hooi hebt, probeer dan een andere bron van langstammige vezels te zoeken. De beschikbaarheid van hooi verschilt per regio van het land. Timotheehooi is populair in het oosten en grashooi is goed voor kleine herkauwers. In het zuiden is grashooi van Bermuda populair. Indien correct opgemaakt (geoogst met minder dan 20 dagen groei), kan het Bermuda-hooi een goede bron van vezels zijn voor kleine herkauwers. Pinda- en sojabonenhooi kan heel goed hooi zijn voor kleine herkauwers. Wikken of erwtenhooi, indien beschikbaar in uw regio, zijn ook peulvruchten met een hoog ruw eiwit. Alfalfa is de gouden standaard. Hooi met kleine granen (tarwe, haver) kan goed zijn als het wordt geoogst voordat de plant een zaadkop begint te maken. Tarwe of haverstro (nadat het graan is geoogst) maakt hooi van zeer slechte kwaliteit voor kleine herkauwers, en de apen kunnen de mond van het dier verwonden.

Als er een manier is om de balen te malen en wat energie (maïs), proteïne (sojabonen- of katoenzaadmeel), een mineralenpakket en melasse toe te voegen om het stof te verwijderen, kun je een fatsoenlijk voer maken. Veel van de grotere voerbedrijven hebben complete geitenvoeders, maar die zijn misschien te duur voor je. Een alternatief zou kunnen zijn om de balen maïsstengels te voeren en aan te vullen met ongeveer 1 tot 1½ pond alfalfa per hoofd per dag.

—Frank Craddock, PhD, Extension Sheep and Goat Specialist, Texas A & M University, en Rick Machen, PhD, professor en Animal & Natural Resource Management Specialist, Texas A & M University, Texas AgriLife Extension Service

Over de auteur: Sharon Biggs Waller is een bekroonde schrijver en auteur van Geavanceerd Engels rijden (BowTie Press, 2007) en de komende De complete paardenbijbel (BowTie Press). Ze woont op een 10 hectare grote hobbyboerderij in het noordwesten van Indiana met haar man, Mark, 75 kippen, twee Lamancha-geiten, twee paarden en een assortiment katten en honden.

Tags voeder, hooi, vee


Bekijk de video: Frieslands Trots, 1956 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jooseppi

  Heb je snel zo'n onvergelijkbare zin uitgevonden?

 2. Yo

  Bravo, lijkt mij, is een prachtige uitdrukking

 3. Jurg

  Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :) Het is interessant voor mij.

 4. Fauzahn

  Welke noodzakelijke woorden ... super, een uitstekend idee

 5. Shaktilabar

  Er is een site met een enorme hoeveelheid informatie over een onderwerp dat u interesseert.

 6. Shaktirr

  En ik geloof haar!!!

 7. Mackay

  Men kan oneindig veel zeggen over dit onderwerp.

 8. Costin

  echt heel hoog!

 9. Covey

  het antwoord UitstekendSchrijf een bericht