Diversen

Fiore di Capra: Tucson's Goat Dairy And Creamery

Fiore di Capra: Tucson's Goat Dairy And CreameryWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Alethea Swift

Fiore di Capra is Italiaans voor "Bloem van de Geit". Deze kleine familiebedrijf en -exploitant geitenzuivelbedrijf en melkfabriek, eigendom van Alethea Swift, is gelegen in de mooie San Pedro riviervallei 65 kilometer ten oosten van Tucson, Ariz. Swift begon met het fokken van melkgeiten op de leeftijd van 4 toen haar 9-jarige zus begon 4-H.

"Omdat ik de jongere zus was, wilde ik doen wat mijn oudere zus deed, dus ik had mijn eigen kleine groep geiten en begon met 4-H zodra ik oud genoeg was", zegt ze. "Naast mijn melkgeitenproject was ik ook betrokken bij het zuivelproject waar we allerlei producten maakten met de melk van onze geiten."

Swift werd verliefd op haar geiten en bleef ze opvoeden op de middelbare school en universiteit.

"Naarmate mijn veestapel groeide, groeide ook mijn voerrekening, dus ik kreeg het idee dat ik mijn zuivelproducten kon verkopen om de voerrekening te betalen", zegt ze. "En dat was het begin van Fiore di Capra, Inc."

De zuivelfabriek haalt veel omzet op van mensen die allergisch zijn voor koemelk en die geitenmelk als alternatief zoeken. Naast verse melk levert de boerderij geitenmelkyoghurt, kefir, kaas en zelfs geitenmelktraktaties zoals karamels, cheesecakes en truffels. Veel klanten zijn moeders met baby's die spijsverteringsproblemen hebben - geitenmelk werkt in bijna al deze gevallen, zegt Swift.

Woestijn Aan Zuivel

Het fokken van geiten of andere dieren in de woestijn is moeilijk, omdat er geen weiland is.

"We leven in een droog gebied, dus we moeten bijna elke hap voer voor onze dieren kopen", zegt Swift. "Met hooiprijzen van $ 14 tot $ 18 per baal, wordt dit erg duur."

Warmte zorgt ook voor een afname van de productie in de zomer, legt ze uit.

Ondanks de hindernissen waarmee ze wordt geconfronteerd met het unieke zuidwestelijke klimaat, heeft ze succes gevonden in haar inspanningen en geeft ze dit advies door aan andere ontluikende geitenboerderijen:

  • Neem contact op met uw landelijke landbouwafdeling voordat u met de bouw begint. Wetten verschillen per staat en u wilt geen geld in een project steken en moet dit veranderen vanwege lokale wetten.
  • Ontdek wat de vraag is in uw regio door naar boerenmarkten en winkels te gaan. Kijk hoeveel andere producenten de soorten producten maken die u wilt maken. Stel vragen als: Kan het gebied een andere kleinschalige producent aan?
  • Test uw producten op familie en vrienden. Je moet een kwaliteitsproduct hebben om succesvol te zijn! Vraag om eerlijke feedback, zodat u verbeteringen kunt aanbrengen voordat u uw producten op de markt brengt.
  • Probeer het maar: kaas en andere zuivelproducten kunnen heel goed thuis worden gemaakt. Zoek een lokale bron van verse melk. Er zijn talloze sites op internet met recepten voor de beginner. "Er gaat niets boven zelfgemaakte kaas of yoghurt die je zelf hebt gemaakt", zegt Swift.

Wanneer je op bezoek komt

Bekijk de stand van Fiore di Capra op de Heirloom Farmer’s Market in Rillito Park in Tuscon, op zondag van 8.00 uur tot 12.00 uur (zomer) en van 9.00 uur tot 13.00 uur. (winter).

Tags geitenmelk


Bekijk de video: Goat Cheese Farm (Augustus 2022).