Collecties

Overal worm en wazig voelen

Overal worm en wazig voelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Cyn Cady

De wormen op mijn veranda hebben, nou ja, ontwormdhun weg naar mijn hart. Mijn wormenbak is nu in volle gang, alle bakken online en de populatie groeit. Het leek lang te duren tussen de allereerste bak en de tweede, maar nu draai ik ze snel om. Nou, het is een worm-achtige stroomversnelling, maar toch ...

Ik heb mijn wormen niet gekocht; ik bracht eerder een aangename middag door in heel oude kleren, rondkruipend op een mesthoop bij de paardenranch in mijn kap, de bovenste laag doorziftend en rode scharrelaars eruit plukte en in een yoghurtcontainer gooide. Een yoghurtcontainer die voornamelijk vol wormen zit, lijkt een veel wormen, maar toen ik ze in hun nieuwe huis deponeerde, was het moeilijk voor te stellen dat ze op een dag genoeg restjes, droge bladeren, krantenpapier, eierschalen of wat dan ook zouden kunnen opeten om vijf trays in actieve rotatie te houden.

Maar blijkbaar vinden ze me leuk! Ze vinden me echt leuk! Ik bewaarde ze een paar weken (serieus) in mijn slaapkamer, maar migreerde ze geleidelijk naar de veranda. Ze lijken het koudere weer aan te kunnen dat we nu eindelijk hebben (hoewel ik ze misschien weer naar binnen breng als de temperatuur verder daalt), en ze kunnen zich een weg banen door een verbazingwekkende hoeveelheid voer.

Ik gooi het compostblik afwisselend op het aanrecht tussen de kippen, de composthoop en de wormbak, maar uiteindelijk belandt alles in de Fortentuin. Wormafgietsels zijn een geweldige toevoeging direct in de grond, of ik stop een oude nylon kous met de gietstukken en klop een partij wormthee op. Ik heb een regenton van 50 gallon met een kraan, dus ik kan een groot batch - genoeg om de hele vestingstuin een slokje te geven, plus wat over voor de bijentuin en mijn pottuin met kruiden en sla.

Op dit punt ben ik me aan het voorbereiden op de tijd dat ik misschien mijn wormbak moet verdelen. Deze keer ga ik, in plaats van de hippe dure te kopen, proberen mijn timmermansvaardigheden te gebruiken om er een in elkaar te slaan uit het schroot dat ik heb verzameld van verschillende projecten. Daarover later meer.

Al met al zou ik het wormenproject een overwinning moeten noemen. Ik heb scads van de lekkerste compost die er is. Ik denk er serieus over na om time-lapse-foto's te maken van enkele van de planten die ik ermee heb gevoerd, omdat de reactie op wormenafgietsels bijna zichtbaar lijkt te gebeuren. (Ik denk dat mijn baby-perzikboom me probeerde te omhelzen nadat ik zijn dosis wormthee had gekregen, maar ik weet het niet zeker.)

Als ik klaar ben om de bak te verdelen, overweeg ik ook om te verhuizen. Eén bak het huis in en uit slepen is één ding, maar twee (vooral als ik groter ga) levert tactische problemen op. Ik denk dat de kelder / garage goed zou kunnen werken, en wat denk je? Het zou geweldig zijn om de wormbak in de buurt van mijn geplande groeilicht / startgebied te hebben!

Onder goede omstandigheden kan een wormenpopulatie in ongeveer 90 dagen verdubbelen. Dit betekent dat ik nu drie of vier yoghurtbakjes met wormjes heb. Als de populatie volgens plan groeit, ga ik misschien in de wormenhandel. Blijkbaar gaan die kleine sukkels voor ongeveer 30 dollar per pond. Kunnen wormen mijn nieuwe geldgewas zijn? Alleen als ik het kan verdragen afstand van hen te doen ...

Tags vermicompost, wormbakken, wormen


Bekijk de video: Wormbreeder Hofmans (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ferdiad

  Je hebt helemaal gelijk. In it something is and it is good thought. Het is klaar om u te ondersteunen.

 2. Hakizimana

  Ongelooflijke zin)

 3. Uriyah

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Maar ik zal terugkeren - ik zal zeker schrijven wat ik denk over deze kwestie.

 4. Tlilpotonqui

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - er is geen vrije tijd. Maar ik zal terugkeren - ik zal zeker schrijven wat ik denk over dit onderwerp.

 5. Zoloshicage

  Oké, dit briljante idee moet met opzet zijnSchrijf een bericht