Diversen

"The Cutest Sheep in the World" komt naar de VSWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Teton Valais Blacknose Sheep Co./Facebook

Als je ervan gedroomd hebt een zeldzaam schaapras groot te brengen, heb je geluk. De Wallis Blacknose, ook wel bekend als 'het schattigste schaap ter wereld', vindt zijn weg naar de VS en u kunt een van de eersten zijn die het ras naar uw boerderij brengen.

De eerste Wallis Blacknose-baby's worden dit jaar in de Verenigde Staten geboren in Mobile, Alabama, als onderdeel van het fokprogramma van de Wallis Blacknose Association of North America, dat tot doel heeft de genetica voort te zetten van dit zeldzame schapenras dat zijn oorsprong vindt in het 15e-eeuwse Zwitserland. Het slappe witte schaap heeft spiraalvormige hoorns en kenmerkende zwarte markeringen op zijn neus, knieën en voeten, waardoor het een knuffelige blik rechtstreeks uit het sprookje van een kind krijgt. Het heeft ook een lief, nieuwsgierig karakter. Volgens Valais Blacknose New Zealand, een andere fokkersgroep, hebben de Zwitsers een gezegde: "Maak vrienden met een Wallis en je hebt een vriend voor het leven."

De Wallis Blacknose is zeer geschikt voor de Walliser bergen van Zwitserland, en er zijn maar weinig populaties, behalve een bestand dat door een Duitse fokker wordt onderhouden, hun weg buiten de regio gevonden. Onlangs heeft het ras echter de aandacht getrokken over de hele wereld, met nieuwe fokprogramma's die opduiken in de VS en Nieuw-Zeeland.

De wol van Wallis Blacknose is gewenst voor tapijten, beddengoed en vilten, maar de schapen kunnen ook een geweldig huisdier zijn in een hobbyboerderij. De zorg voor het ras is vrij eenvoudig, vooral in bergklimaten, hoewel boeren die het ras in warmere, nattere omstandigheden willen grootbrengen, voorzorgsmaatregelen moeten nemen tegen voetrot, voetverbranding en vliegaanvallen.

Voor meer informatie over hoe u dit schattige en knuffelige schaap op uw boerderij kunt krijgen, kunt u contact opnemen met de Teton Valais Blacknose Sheep Co., die van plan is elk voorjaar lammeren te verkopen. Of als je boerderij nog niet helemaal klaar is voor schapen, boek dan een internationale vakantie naar deze bed-and-breakfast in Nieuw-Zeeland, waar je een paar nieuwsgierige en lieve Wallis Blacknose-tweelingen van dichtbij kunt zien in een prachtige bergachtige omgeving. .


Bekijk de video: SHEARING VALAIS BLACKNOSE SHEEP! (Augustus 2022).