Diversen

Optie voor verwijdering van karkassen: compostering

Optie voor verwijdering van karkassen: composteringWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Mike Linksvayer / Flickr

Dood en euthanasie zijn trieste realiteit van het boerenleven, en het kan verwarrend zijn om te bepalen wat te doen met de lichamen van overleden boerderijdieren. Traditionele verwijderingsmethoden omvatten begraven, destructie en verbranding, hoewel elk mogelijke valkuilen heeft. Bij traditionele begrafenis moet de strikte naleving van lokale wetten en verordeningen worden gevolgd met betrekking tot de afstand tot constructies en de diepte van de begrafenis in relatie tot de grondwaterspiegel. Begraven in de winter kan ook moeilijk zijn in gebieden waar de grond bevriest. Zowel destructie als verbranding kunnen kostbaar zijn en zijn niet overal beschikbaar.

Volgens Steve Higgins, directeur van dier- en milieunaleving voor het Kentucky Agricultural Experiment Station, is karkascompostering een haalbare optie voor het opruimen van karkassen van vee, dat grote belangstelling heeft, omdat het voordelen biedt voor de eigenaar van de boerderij:


 • Het vermindert het risico op besmetting.
  Het legaal composteren van een karkas vereist geen verwijdering van het dier van de boerderij, waardoor het risico op inbreuken op de bioveiligheid van buitenaf, zoals het voertuig dat het dier verwijdert en de kleding en schoenen van de bestuurder, wordt verkleind. Door karkassen niet te begraven, minimaliseert u de vervuiling van de grondwaterspiegel tijdens de ontbinding, mits de juiste procedure wordt gevolgd.
 • Het scheelt geld.
  Boeren hoeven niet te betalen om het dier te renderen of te verwijderen; Daarnaast bieden sommige provincies geld aan boeren die hun eigen dieren composteren. Een composteergebied wordt soms ook gezien als een "verbetering" van de boerderij, die in aanmerking komt voor financiële prikkels van landbouwsubsidies en andere landbouwprogramma's.
 • Het is gemakkelijk onder de knie te krijgen.
  Een basiskennis van composttemperatuur, -tijden en pH-balans is alles wat nodig is om te slagen bij het composteren van karkassen.
 • Het is universeel.
  Bijna elk karkas van dieren kan worden gecomposteerd, of het nu is gestorven met barbituraten, schietpistolen, kogels of andere middelen. Uitzonderingen zijn onder meer dieren die zijn geïnfecteerd met ziekten die worden veroorzaakt door spongiforme pathogenen, zoals scrapie en boviene spongiforme encefalopathie.

Elke boerderijeigenaar kan een veilige en effectieve composteringsruimte creëren die zo eenvoudig of uitgebreid is als hij zelf wil. Bouwen is niet nodig, wel is een driezijdige constructie met dak een optie. Karkassen kunnen op gras worden gecomposteerd, maar een harde ondergrond is ideaal om modder te verminderen tijdens nat weer.

Droge houtmulch, zoals zaagsel, houtkrullen, houtsnippers of een combinatie daarvan, is nodig om de bacteriën te ondersteunen die geurtjes helpen minimaliseren. Het materiaal moet droog zijn om de ontbindende vloeistoffen op te nemen.

Om het composteergebied te creëren, bouwt u een 2 tot 3 meter diep bed van houtmulch op een plat oppervlak; hoe groter het dier, des te dichter bij 90 cm diepte het bed moet zijn. Plaats het karkas op het bed van houtsnippers en dek af met 4 voet houtmulch, opgestapeld tot een kegelvorm. (Door de kegelvorm kan de composthoop water afgeven en worden bacteriën aangemoedigd om te beginnen met composteren.) Een stapel van 6 tot 7 voet (ongeveer 3.240 pond mulch) is nodig om een ​​koe of paard van 1.000 pond te composteren. Het dier moet ook aan alle kanten worden omringd door 2 voet mulch. De 1,20 meter hoge topper is een echt biofilter, een levend filter waar nuttige bacteriën het karkas schrobben en kettingmoleculen afbreken tot waterdamp. Kleine karkassen, zoals kippen, kunnen probleemloos in één composthoop worden gecombineerd.

Een karkas dat op de juiste manier in houtmulch is begraven, produceert geen geur en trekt geen ongedierte aan. Een koe of paard van 1000 pond kan in drie maanden volledig worden gecomposteerd, op een paar grote botten na. Kleinere dieren hebben minder tijd nodig om te ontbinden. Wanneer de punt van de kegel naar binnen valt, is het composteringsproces bijna voltooid.


Bekijk de video: Composteren deel 2 (Augustus 2022).