Informatie

Kan stedelijke bijenteelt een winstgevende bijzaak zijn?

Kan stedelijke bijenteelt een winstgevende bijzaak zijn?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het geluid van bijen die zoemen in een bijenkorf, bezig met het bestuiven van de tuin en het produceren van zoete gouden honing, is genoeg om de wensen van veel stedelijke imkers te bevredigen. Als het je echter is gelukt om een ​​succesvolle stedelijke bijenkorf te kweken, is de kans groot dat je potentieel ziet voor andere bijenkorven in de stad - misschien in de buurt van een gemeenschappelijke tuin of in de achtertuin van een gewillige buurman. Op dit punt zou je kunnen besluiten dat je de honingbusiness in wilt gaan. De verkoper op de boerenmarkt heeft tenslotte een goede plek gevonden met zijn voorraad, dus misschien is een hyperlokaal alternatief precies wat uw gemeenschap zoekt. Houd rekening met deze gedachten voordat u de sprong maakt van hobbyist in de stedelijke bijenteelt naar honingondernemer.


Opstartkosten

Zoals elke start-up, betekent het starten van een bijenteeltbedrijf dat u in voorraad moet investeren: hier betekent dat de bijenkasten. Bijenkorven zijn relatief goedkope investeringen op de lange termijn: de materialen die nodig zijn om een ​​enkele bijenkorf op te zetten, inclusief korfframes, bijenteeltgereedschap, broeddozen, beschermende uitrusting, bijen, voedsel en medicatie, kosten ongeveer $ 600 - $ 900 voor twee bijenkasten - maar moet tot 30 jaar meegaan.

Als een beginnende bijenteeltbedrijfseigenaar is een duidelijke bonus dat u niet hoeft te investeren in onroerend goed: u kunt bijenkasten opzetten in uw stedelijke achtertuin of veel in de buurt van een gemeenschappelijke tuin, en de benodigde ruimte is niet veel groter dan de bijenkorf zelf. "Ik werk mijn bijenkorven van achteren - een paar meter achter en opzij om het deksel eraf te halen", zegt Jeff Eckel, die samen met zijn twee broers We Bee Brothers runt, een stedelijk honingbedrijf in Philadelphia. "Dat is echt alles [de ruimte] dat je nodig hebt."

Eckel wijst erop dat hoewel het hebben van een tuin of het planten van bijvriendelijke bloemen of bomen je bijenkorven ten goede kan komen, bijen ook tot 3 mijl zullen vliegen op zoek naar voedsel. Het hebben van een eigen tuin is geen vereiste voor het plaatsen van de bijenkorf, waardoor uw opstartkosten verder worden verlaagd. Denk in plaats daarvan strategisch na over waar u netelroos kunt plaatsen voor maximale bestuiving.

Hive Legalities

Stedelijke bijenteeltwetten variëren van stad tot stad, dus voordat u een bijenteeltbedrijf start, moet u ervoor zorgen dat de praktijk legaal is waar u woont. Bijenteeltverordeningen van steden en staten kunnen alles omvatten, van het aantal bijenkasten dat u in een bepaald gebied kunt hebben tot het vereisen van bijenteeltvergunningen. Als u niet zeker weet waar u deze informatie kunt vinden, kan een plaatselijke bijenteeltclub of een coöperatief uitbreidingskantoor u in de juiste richting wijzen.

Als u dit onderzoek aan het begin van uw onderneming doet, bespaart u in de toekomst veel kopzorgen en geld. Als bijenkasten niet de juiste afstanden tot eigendomsgrenzen of naburige huizen krijgen, kunt u een boete krijgen of zelfs gedwongen worden om de bijenkorf te verwijderen.

Hive Health Management

De sleutel tot het verkrijgen van een robuuste honingoogst - en vervolgens winst - is het gezond houden van uw bijen. Regelmatige controles van de bijenkorf kunnen veel tijd in beslag nemen als u meer bijenkasten aan uw operatie toevoegt, en als u een honingbedrijf de moeite waard wilt maken, is dit iets dat u zeker wilt bijhouden. Uw bijen lopen risico op een aantal verschillende ziekten en parasieten, waaronder Amerikaans vuilbroed, nosema, varroamijten, tracheale mijten en bijenkastkevers. Amerikaans vuilbroed kan bijzonder schadelijk zijn voor stedelijke netelroos, omdat het een zeer besmettelijke ziekte is. Veroorzaakt door de sporenvormende bacterie Paenibacillus-larven, verspreidt het zich snel wanneer bijen in contact komen met besmette honing of apparatuur, wat betekent dat zelfs als je de neiging hebt om in verschillende delen van de stad bijenkorven te hebben, al je bijen in gevaar kunnen komen.

De bijenteeltvoorschriften in sommige staten zijn opgesteld om de verspreiding van dergelijke ziekten te helpen beheersen. Bijvoorbeeld, in Pennsylvania, waar Eckel bijen houdt, omvat de vereiste licentievergoeding voor de bijenkorf een bezoek van een staatsinspecteur die op zoek is naar tekenen van AFB. Ongeacht of er in uw land een verplichte inspectie plaatsvindt, kunt u uw steentje bijdragen door regelmatig de bijenkorfcontroles uit te voeren.

Honing oogsten en verkopen

De hoeveelheid honing die u kunt oogsten, wordt beïnvloed door vele factoren, waaronder uw klimaat, de weerspatronen van het jaar, de gezondheid van de bijenkorf en de toegang tot voer. Onthoud dat honing bijenvoedsel is, dus de kolonie moet de eerste hapjes op de voorraad hebben voordat je ze voor jezelf neemt. Tijdens bijzonder strenge winters kunnen bijen de hele honingvoorraad opgebruiken om te overleven, waardoor je niets overhoudt. Dat is een gok die u bereid moet zijn als u in de honingbusiness wilt gaan.

De voorschriften voor het verkopen van honing als onderdeel van een thuisbedrijf variëren van staat tot staat. In sommige staten dicteren wetten voor cottage-food de verkoop van honing, terwijl andere staten afzonderlijke voorschriften vaststellen. Deze wetten kunnen bepalen hoeveel honing u in een bepaald jaar kunt verkopen, hoe het moet worden verpakt en waar u het kunt verkopen. Lees meer over de honingproductiewetten in uw land op Forrager.com.

In Florida valt de verkoop van honing onder de regelgeving voor cottage-food. Stedelijke imkers daar kunnen honing en honingproducten, zoals honingraat, buiten hun huis, een kraampje langs de weg, vlooienmarkt of boerenmarkt verkopen, zolang de verkoop niet hoger is dan $ 15.000 per jaar, en onderworpen zijn aan een audit door de Florida Department of Agriculture and Consumer Services. Oklahoma, aan de andere kant, reguleert de kleinschalige honingproductie onder een aparte wet, die stelt dat producenten niet meer dan 500 pond honing mogen verkopen en rechtstreeks aan consumenten moeten verkopen.

Hoe u uw honing prijst, kan afhankelijk zijn van de markt in uw regio, maar de grafiek van de honingprijs per eenheid van de National Honey Board per maand en de honingprijscalculator van de Madison County Beekeeper Association zijn goede bronnen om uitgangspunten te vinden.

Naast honing kun je misschien andere producten uit je korf verkopen, waaronder bijenwas (en producten gemaakt van bijenwas, zoals kaarsen en balsems), honingraat en bijenpollen, of bestuivingsdiensten aanbieden aan tuinders die een stedelijke bijenkorf willen hosten maar neig er niet naar.

Uw beslissing nemen

Hoewel er geen garantie is dat stedelijke bijenteelt een winstgevende bijzaak kan zijn, is er zeker potentieel om geld te verdienen als het een hobby is waar je al van houdt. Door klein te beginnen, de tijd te nemen om de juiste bijenteelttechnieken te leren en het nodige onderzoek te doen, heb je uiteindelijk misschien genoeg honing om te delen of zelfs te verkopen. Begin met marketing naar uw binnenste cirkel - uw familie en vrienden - en als ze eenmaal ontdekken hoe heerlijk verse, onvervalste rauwe honing smaakt, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat anderen bij u aankloppen.

Tags imker, bijenteelt, honingbedrijf


Bekijk de video: Natuurlijk imkeren met mijn eerste bijenvolkje (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ozzy Lebron

  Ja inderdaad. Ik onderschrijf al het bovenstaande. Over dit thema kunnen we communiceren.

 2. Molar

  Ik stel voor dat je naar de site gaat, die veel informatie over dit probleem heeft.

 3. Nikojar

  you can't say better

 4. Allard

  Ik bedenk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

 5. Reod

  Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaarSchrijf een bericht