Informatie

Een schuur bouwen: planning, ontwerp en constructie

Een schuur bouwen: planning, ontwerp en constructie



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Yankee Barn Homes / Facebook

U hoeft niet op een boerderij te wonen om de schoonheid van schuurwoningen te waarderen. Naarmate de architectuur van de schuur aan populariteit wint, zijn er meer opties dan ooit voor betaalbare ontwerpen voor een schuur. U kunt vanaf het begin een schuurhuis bouwen of een bouwpakket bestellen om ter plaatse te monteren. Zelfs als je niet van DIY houdt, is dat oké. Er zijn verschillende bedrijven die alle aspecten van het ontwerp en de bouw van stalwoningen beheren.

Als het bouwen van een schuur op uw land deel uitmaakt van uw boerderijdroom, zijn hier vijf dingen die u moet overwegen.


1. Soorten schuurwoningen

Net zoals er talloze stalontwerpen zijn, zijn er ook stalwoningen in alle soorten en maten. U kunt kiezen uit:

 • een paalschuur: genoemd naar de palen / palen die ter ondersteuning in de grond zijn ingebed
 • een bankschuur: gebouwd in de zijkant van een heuvel, gebruikmakend van de helling van het land om twee verdiepingen woonruimte te bieden die beide op de begane grond toegankelijk zijn
 • een ronde schuur: genoemd naar zijn vorm
 • een houtskeletbouw of paalschuur: bij beide technieken wordt hout blootgelegd
 • een op een schuur geïnspireerd huis dat elke definitie tart

De meeste schuurwoningen eren traditionele architectonische kenmerken van een schuur, waaronder:

 • open plattegronden
  verticale shiplap gevelbeplating
 • gambrel of zadeldaklijnen
 • koepels en extra grote schuifdeuren

Welk ontwerp u ook kiest, het moet uw stijl en persoonlijkheid weerspiegelen, en misschien zelfs de traditionele stalstijlen van uw omgeving.

2. Planning van uw schuur Home Design

De meeste schuurwoningen hebben een open plattegrond met een vide, maar binnen dat ontwerp zijn talloze mogelijkheden. Voordat u begint met plannen, controleert u uw lokale bouwvoorschriften en trekt u de nodige vergunningen, en werkt u vervolgens binnen die voorschriften om de verschillende aspecten van uw ontwerp te bepalen.

Fundament

Uw geldschieter, verzekeringsmaatschappij en bouwinspecteur beschouwen een schuurwoning misschien niet als een permanente structuur, waardoor het onmogelijk wordt om financiering, verzekering of een verblijfsvergunning te krijgen. Het probleem: paalschuren missen vaak traditionele (permanente) funderingen. Doe je onderzoek om te zien of een betonnen fundering nodig is.

Vloeren

Hardhout, laminaat, bamboe, tegels, gepolijst beton - de mogelijkheden op het gebied van vloeren zijn eindeloos. Kies het materiaal dat het beste past bij uw gewenste esthetiek en levensstijl.

Muren

In de traditionele stijl-en-balkconstructie betekent de open plattegrond dat er geen dragende binnenwanden zijn. De open ruimte, hoewel mooi, maakt het een uitdaging om stopcontacten en sanitair te installeren, omdat geen binnenmuren geen plaats betekenen om stopcontacten en leidingen te verbergen.

Verwarming

Het klimaat bepaalt de meest geschikte verwarmingskeuzes. Onthoud dat een open haard of houtkachel zowel gezellige charme als warmte zal toevoegen.

3. Het bouwen van uw huis in de schuur

Denk bij het bepalen of u de bouw zelf moet aanpakken of dat u aannemers moet inschakelen, rekening houdt met vragen als: Hoe complex is het ontwerp? Beschik ik over het juiste gereedschap (voor het voorbereiden van de locatie kan bijvoorbeeld speciale apparatuur nodig zijn)? Ben ik comfortabel met het kiezen en installeren van materialen en afwerkingen? Over het algemeen heb je drie opties als het om constructie gaat:

Doe het zelf vanaf nul

Het is mogelijk om een ​​huis in een schuur te bouwen, elk stuk hout te zagen en het huis vanaf de grond af te monteren, maar er zijn ook schuursets verkrijgbaar via bouwers, zoals Sand Creek Post en Beam, die ter plaatse worden verzonden en gemonteerd.

Renoveer een oude schuur

Om van een schuur een woning te maken, is het mogelijk om een ​​oud stalframe te kopen dat is gedemonteerd en naar de locatie te laten verzenden. Architecten en bouwers die deze niet-traditionele aanpak bieden, omvatten alle framestukken, foto's van de schuur en instructies voor het opnieuw in elkaar zetten van de schuur.

Schakel een aannemer in

Als DIY ontmoedigend klinkt, hebben bedrijven zoals Yankee Barn Homes teams die het hele proces van ontwerp tot constructie beheren.

4. Barn Home kosten variëren

Het bouwen van een schuurhuis is niet anders dan het bouwen (of kopen) van een traditioneel huis: er zijn enorme prijsverschillen. Een doe-het-zelf-build met gerecyclede materialen en basisafwerkingen in een kleine footprint zal minder duur zijn dan het inhuren van een aannemer om een ​​groots huis te bouwen met eersteklas afwerkingen.

 • Yankee Barn Homes citeert ongeveer $ 250 per vierkante voet (exclusief land- en bouwwerkzaamheden)
 • Sand Creek Post & Beam biedt acht “schelpen” in de schuur met kozijnen, verticale wanden en dakisolatie tegen prijzen vanaf $ 56.795.
 • Kleine schuurwoningen, gevestigd in New York, koopt schuren, ontmantelt ze en verkoopt de kozijnen voor stalwoningen door. Hun prijzen variëren van $ 25 tot $ 40 per vierkante voet voor het frame plus verzendkosten, wat afhankelijk van de afstand tot $ 7.000 kan kosten.

Om de kosten laag te houden, zoekt u naar gebruikte materialen op Craigslist, bij werfverkoop en in het geclassificeerde gedeelte van de plaatselijke krant, of winkelt u bij Habitat for Humanity of winkels met overtollige gebouwen.

5. Raadpleeg andere bronnen van Barn Home voordat u gaat bouwen

Hoewel er een gebrek is aan handleidingen voor de schuur huizenDeze algemene boeken over het bouwen van een schuur bieden basisinformatie over het bouwen van stalconstructies:

 • Praktische paalbouwconstructie, door Leigh W.Seddon (Williamson Publishing Company, 1985)
 • Goedkope constructie van palen, door Ralphe Wolfe (Storey Publishing, LLC, 1980)
 • De complete gids voor het bouwen van klassieke schuren, hekken, opslagschuren, bijgebouwen, kassen, landbouwmachines en gereedschappen, door Tim Bodamer (Atlantic Publishing Group Inc., 2012)

Er zijn ook talloze websites en blogposts die aan het onderwerp zijn gewijd.

Naarmate schuren aan populariteit winnen, raken architecten en aannemers meer vertrouwd met het proces, en velen bieden adviesdiensten om u te begeleiden bij een doe-het-zelf-bouw. Of u nu een antieke schuur recyclet, een eenvoudige palenstal bouwt of een aannemer opdracht geeft om een ​​luxe schuurwoning te bouwen met een agrarische esthetiek, een schuurwoning is een uniek statement over uw voorliefde voor een boerderij-geïnspireerd leven.

Tagslijsten


Bekijk de video: eiken gastenverblijf eiken poolhouse van GEBOUWERBIJ met gebint of eikenhout constructie (Augustus 2022).