Informatie

Een reddingshaan heeft van mij een kippenhouder gemaakt

Een reddingshaan heeft van mij een kippenhouder gemaaktWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Chip Kirkpatrick

Toen we verhuisden naar ons huis van 1 hectare op het platteland van Yulee, Florida, was het hebben van kippen als huisdier niet in de plannen. In feite was het alleen vanwege een zeer ongebruikelijke traditie dat we in zo'n gevogelte stemming kwamen.

Toen we er voor het eerst introkken, lieten we meestal onze tuinhek open. Maar op elke vierde juli, gedurende een aantal jaren, liet iemand een heel oud, haveloos, tandenloos dier, meestal een hond, in de buurt van ons achter, en het zou altijd zijn weg vinden naar onze veranda. Het zou een jaar bij ons wonen en sterven. Dan dwaalde een ander ons hart binnen. Ooit was het een kitten.

En toen kwam er een haan.

Ik had hem een ​​week in de buurt horen kraaien voordat ik hem over het hek zag springen. Ik begon hem te voeren, en hij moet besloten hebben dat zijn zwervende dagen voorbij waren. Toen ik me realiseerde dat hij maar één oog had, noemde ik hem natuurlijk 'Cogburn', naar John Wayne's antiheld Rooster Cogburn in de film. True Grit (1969), gebaseerd op de roman met dezelfde naam.

Om mijn nieuwe “huisdier” gezelschap te houden, kocht ik een paar kippen. Elke nacht zaten ze in een rij crêpe-mirten die ik langs het hek aan de voorkant had geplant, en 's ochtends sprong Cogburn aan de verkeerde kant en liep als een gek heen en weer totdat ik hem weer naar binnen leidde.

Ik wilde uiteindelijk een slaaphok voor ze bouwen om het hele broed te beschermen tegen roofdieren. Met heel weinig timmermansvaardigheden en een beperkt budget wilde ik iets eenvoudigs, goedkoops, heel gemakkelijk schoon te maken en in staat om 12 tot 15 vogels te hanteren zonder verdringing.

Ik eindigde met een kippenhok van 4 bij 4 bij 8 voet met vier zitstokken. Om het schoonmaken eenvoudig te maken, is de vloer van draad en is het kippenhok zelf omhoog gebracht op vier grote zwenkwielen waarmee ik het gemakkelijk van plek naar plek kan verplaatsen. Elke twee tot drie dagen spuit ik alles door de draad naar het gras eronder. Daarna duw ik het hok naar een nieuwe plek en spuit ik de bijproducten van het gevogelte in de grond zodat ze het gras niet verbranden. Binnen een paar minuten is er geen rommel, geen geur, geen vliegen en goed bemest gras.

Vier A / C-ventilatieopeningen zorgen voor uitstekende ventilatie. Als het hard vriest, gaat een VW-autohoes over het hok om eventuele tocht te elimineren. Omdat mijn schema soms betekent dat ik de deuren van het hok pas laat sluit, geeft een LED-bewegingsmelder op zonne-energie, net boven de ingang gemonteerd, elk naderend roofdier een schot van helder licht rechtstreeks in zijn ogen en houdt de plaatselijke wasberen vast , opossums en bobcats op afstand. Dit heeft heel goed gewerkt.

Ik heb ontdekt dat overdekte kattenbakken uitstekende nestkasten zijn. Ze zijn gemonteerd op kleine vierkantjes multiplex zodat ze niet omvallen, hebben een perfect formaat en zijn gemakkelijk te demonteren voor schoonmaakdoeleinden. Ik bewaar er een in het hok en nog twee in mijn carport.

Omdat mijn vogels de hele dag scharrelen, stapel ik bladeren, takken en tuinresten op langs mijn omheining zodat ze erin kunnen krabben. Om het opruimen tot een minimum te beperken, heb ik een muur van landschapsarchitectuur gebouwd op ongeveer 1 tot 1 meter van de omheining. Het houdt ongeveer 95 procent van de mulch en compost vast. De vogels spelen en voeden de hele dag terwijl ze de grond verrijken en mijn tuinwerk tot een minimum beperken. Ik bezoek ook de plaatselijke barbecuerestaurants en sleep emmers met eikenhoutas naar de plek waar de vogels baden. Ik zie nooit mijten of luizen, en het kost niets.

Cogburn is zes jaar geleden vredig overleden. Vandaag is mijn koppel een nieuwe haan en 10 hennen. Ze brengen hun dagen door met het achtervolgen van insecten, mijnen naar wormen, genieten van de zon en eieren leggen. 'S Nachts zijn ze gezellig, veilig en droog in hun kleine hok. Het leven is goed.

Vertel ons uw verhaal: E-mail het verhaal van jou en je kippen in 750 tot 1.000 woorden naar [email protected](onderwerpregel: Chicken Chat). Zorg ervoor dat u afbeeldingen met een hoge resolutie of foto's van uzelf bijvoegt,uw kippen en / of uw kippenhok.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk in de uitgave van september / oktober 2017Kippen tijdschrift.

Tags Chicken Chat


Bekijk de video: De boer is troef 1 juni 2016 - Konijnenfokker (Augustus 2022).