Collecties

9 tips om een ​​oud voertuig om te bouwen tot een kippentractor

9 tips om een ​​oud voertuig om te bouwen tot een kippentractorWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Rachael Brugger

Geef een kip wat onderdak, voedsel en water, en het is klaar om eieren voor je boerderij te produceren. Voeg wat wielen toe aan de structuur en je hebt een kippentractor die je over je boerderij kunt verplaatsen, zodat je kippen toegang hebben tot vers voer terwijl ze waardevolle voedingsstoffen via hun mest over het terrein verspreiden. Neem een ​​constructie die al wielen heeft - de laadbak van een pick-up, een oude Volkswagen-kever of zelfs een schoolbus - en je kippentractor kan jaloers zijn op de eierlagen.

Een voertuig ombouwen tot een kippentractor is een creatief project dat niet alleen een stuk metaal van de schroothoop bespaart, maar ook uw boerderij meer visuele interesse geeft. Gebruik een oud voertuig met voldoende ruimte om uw kudde te huisvesten (2½ tot 3 vierkante voet vloeroppervlak per vogel) en breng deze negen wijzigingen aan om een ​​nieuw mobiel kippenhok te creëren.


1. Verwijder overbodige stukken en onderdelen

Dit is een vrij voor de hand liggende voertuigaanpassing, maar het kan ook de lastigste zijn. Verwijder de stoelen en de buiteninrichting - alles wat u op zijn plaats laat, kan door uw kippen worden beschadigd (en kan ze schade toebrengen). Bovendien wilt u uw kippen de ruimte geven om in het voertuig rond te lopen.

Sommige auto-onderdelen kunnen nuttig zijn bij andere landbouwprojecten; andere kunnen als schroot worden verkocht. De rest moet op de juiste manier worden weggegooid. Voertuigen bevatten veel giftige materialen - van auto-onderdelen tot vloeistoffen. Neem contact op met uw gemeente over het verwijderen van gevaarlijke materialen en het recyclen van elektronisch afval.

2. Vervang de vloer door een draadscherm

Het mooie van een beweegbare kippenhok is de mogelijkheid om verschillende delen van uw boerderij te bemesten. Vervang de stevige voertuigbodem door een draadscherm, zodat wanneer de kippen rusten of tijd doorbrengen in het asiel, hun afval op de grond valt. Een gaas van 1/2-inch vierkant dat aan het frame van het voertuig is bevestigd, houdt roofdieren buiten, maar laat afval vallen. Deze vloer vermindert ook de tijd die u aan rommelige schoonmaakwerkzaamheden moet besteden.

3. Installeer nestkasten

Bouw een nestkast per vier hennen, minimaal 30 x 30 x 30 cm. Verhoog de dozen vanaf de vloer met ongeveer 45 cm, zorg ervoor dat ze een oprit of slaapplaats hebben om erbij te komen. Zet nestkasten op een plek waar je gemakkelijk toegang hebt om eieren te verzamelen en ze schoon te houden - kippen mogen geen mest in de volgende bakken deponeren, maar soms wel - en voorzie ze van schoon, droog stro. Monteer uw nestkasten indien mogelijk aan de buitenkant van het voertuig zodat de hennen er van binnenuit bij kunnen en u van buitenaf via een scharnierende deur of dak.

4. Bouw Roosts

Binnen de omheining hebben kippen een slaapplaats op de grond nodig. Zorg voor 6 tot 10 lineaire zitstok inches per kip. Roosts kunnen zo eenvoudig zijn als 2 × 2-balken die in de lengte in het interieur van het voertuig zijn geïnstalleerd, 18 inch tot 2 voet boven de vloer. Als je een groot voertuig hebt, gebruik dan een gelaagd systeem zodat vogels hun weg naar hogere slaapplaatsen kunnen vinden.

5. Voeg een wateropvang- en afgiftesysteem toe

Voertuigen met schuine daken kunnen profiteren van een gootsysteem dat het water naar een tank leidt die aan de voor- of achterkant is gemonteerd. Hierdoor hebben de kippen gemakkelijk toegang tot water; anders loopt u slangen en sleept u emmers om uw vogels te bereiken.

Ontwerp een systeem van PVC-buizen met druppelaars als u in een gebied woont met temperaturen boven het vriespunt; gebruik anders traditionele kippenwaterers. Als u uw vogels 's nachts opsluit, zorg dan voor water in de structuur; als ze te allen tijde vrij kunnen rondlopen, zal het voor u gemakkelijker en net zo handig voor hen zijn om de drinkbakken buiten te plaatsen. Zorg er hoe dan ook voor dat ze gemakkelijk te bedienen en toegankelijk zijn, aangezien u ze elke dag moet controleren.

Geef per kip 2 inch waterbakruimte.

6. Zorg voor feeders

Net als water moet u het voer elke dag controleren en bijvullen. Hardwerkende leghennen op de weide hebben een vorm van voersuppletie nodig. Elke kip heeft 10 cm aan voerruimte nodig. Het kost u minder moeite om voerbakken aan de buitenkant van het voertuig te monteren, wat uitstekend werkt voor kippen die 's nachts niet opgesloten worden. Als u kippen 's nachts opgesloten houdt, willen ze voer voordat u ze' s ochtends bereikt, dus zorg ervoor dat u binnenin voerbakken plaatst die u gemakkelijk kunt bereiken, bijvoorbeeld door een deur te openen of via voerbakken die naar buiten schuiven zodat u dat niet doet moet erin klimmen.

7. Voeg een stroombron toe

Naarmate uw kippenvoertuig verder van uw boerderijgebouwen verwijderd is, zou u willen dat u een stroombron had. Het aanleggen van verlengsnoeren over meerdere hectares kost veel tijd en energie. Een kleine, draagbare oplader op zonne-energie die op het dak is gemonteerd, zorgt voor een energieboost wanneer u warmtelampen en boilers moet gebruiken, om nog maar te zwijgen van het feit dat u soms gewoon een lamp in het hok moet inschakelen om dingen te controleren.

8. Maak opslagruimte

Handig is dat de meeste voertuigen al een ingebouwde opslagruimte hebben met een koffer- of motorkapcompartiment. Trunks maken vooral waterdichte, kippenvrije opslag van zaken als voer, grit en gereedschap. Als uw voertuig niet met een eigen opbergruimte wordt geleverd, maak dan ruimte door een niet-werkende koeler aan de zijkant of zelfs een eenvoudige, hardplastic, kipbestendige doos aan de bovenkant te monteren.

9. Maak het verplaatsbaar

Als de motor is verwijderd, heb je een middel nodig om je tractor van punt A naar punt B te krijgen. Las een trekhaakkogel of pin-ontvanger aan het voertuig zodat je hem kunt trekken met je trekpaarden, boerderijvrachtwagen, ATV of tractor. Houd de banden van uw voertuig in de gaten. Je hebt geen banden nodig die in superconditie verkeren - het is niet alsof je je kippentractor rijwaardig maakt - maar houd ze opgeblazen voor een betere mobiliteit.

Veel plezier met dit project. Zolang de constructie veilig is voor uw vogels en uw land, is er geen verkeerde manier om een ​​voertuig om te bouwen tot een kippentractor.


Bekijk de video: hoe maak je een montage? (Augustus 2022).