Interessant

5 manieren om meer tomaten te verkopen in het hoogseizoen

5 manieren om meer tomaten te verkopen in het hoogseizoenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gedurende juli en augustus zijn de boerenmarkten vol met tomaten in vele soorten, maten en kleuren. Voor klanten is dit de beste tijd van het jaar. Deals zijn er in overvloed, en de vruchten bevinden zich op het hoogtepunt van hun voeding. Maar voor boeren kan dit een van de meest frustrerende tijden zijn, omdat hele markttafels gevuld kunnen worden met tomaten die gewoon niet verkopen.

Laten we, met dat raadsel in gedachten, eens kijken naar een handvol creatieve manieren - sommige figuurlijk 'buiten de doos', sommige letterlijk binnenin één - om tomaten op de markt te brengen en te verkopen in het hoogseizoen, zodat je niet naar huis terugkeert met wat of wat dan ook. die zuurverdiende vruchten.


1. Grijp-en-ga-dozen

Sommige klanten vinden het misschien leuk om al hun tomaten te kiezen en ze door jou te laten wegen, hoewel er altijd een subgroep van drukke klanten is die het heerlijk vinden om hun producten al verpakt te hebben. Je kunt vaak pakjes groenten en fruit in de supermarkt vinden, waarom niet hetzelfde op de markt? De maat en prijs is aan jou, maar wat je ook voor pakketten gebruikt, moet stijf zijn. Een bessenbox of clamshell werkt, of zelfs een zwaardere tas. Deze pakketten kunnen natuurlijk meer bevatten dan alleen tomaten - deze grab-and-go-dozen kunnen ook een mix van ingrediënten voor een recept of een voorverpakte salade bevatten. Sommige mensen houden misschien van de optie om ook een paar komkommers en sla te krijgen. Of misschien een voorgeportioneerde ratatouille die ook aubergine, knoflook, courgette, paprika en alles wat je maar wilt toevoegen bevat. Je hebt hier veel opties.

2. Eenvoudige prijsstructuren

Tomaten worden meestal per pond verkocht, maar houd rekening met de kracht van het afzonderlijk verkopen van de vruchten. Het zou op deze manier kunnen werken: tomaten worden eenvoudig op maat aan elkaar gekoppeld. Dus kleinere kunnen elk $ 1 kosten, terwijl grotere $ 1,50 kosten. Boeren profiteren omdat ze nog steeds een redelijke prijs per pond van elke tomaat kunnen krijgen, terwijl klanten het voordeel krijgen dat ze precies weten hoeveel tomaten ze hebben opgehaald. Sommige klanten zullen dit zeker waarderen.

3. Tomaat CSA

Het zou even nadenken vergen, maar serieuze tomateneters zijn misschien geïnteresseerd in het begin van het seizoen in een tomaten-CSA. In deze opzet konden klanten een deel of het hele tomatenseizoen van tevoren betalen en het vervolgens ophalen naarmate het seizoen vordert. Dit kan zelfs een bepaalde hoeveelheid tomaten in blik zijn. Zorg ervoor dat deze optie in CSA-stijl logisch geprijsd is, maar probeer ook het merendeel van uw tomaten in het hoofdseizoen te landen, zodat uw tomaten al verkocht zijn wanneer alle andere boeren strijden om klanten. Je moet ook veel ervaring hebben met het telen van tomaten voordat je dit aanbiedt, zodat je klanten niet teleurstelt.

4. Inblikken

Het verkopen van uw "seconden" in dozen of zakken als "tomaten in blik" is een geweldige manier om de tomaten op tafel te verplaatsen die te rijp, te vreemd zijn of die over het algemeen niet verkopen. Voeg dit toe aan uw mix van verkooptechnieken om zelfs de minder gewenste tomaten te verkopen.

5. Op de wijnstok

Versheid is een grote zorg voor klanten die in de supermarkt winkelen, dus het zien van trostomaten is een soort knipoog gaan vertegenwoordigen naar hoe recent die items zijn geoogst. Misschien kan het een leuke manier zijn om tomaten op uw tafel te plaatsen die nog aan de wijnstok hangen, of om op zijn minst meer klanten naar uw tafel te trekken. Natuurlijk werken bepaalde rassen hier beter voor dan andere - met name de bepaalde tomaten - dus houd daar rekening mee.


Bekijk de video: Tomaten zaaien - Een groener thuis #05 (Augustus 2022).