Collecties

5 manieren om geld te verdienen met uw overtollige opbrengst

5 manieren om geld te verdienen met uw overtollige opbrengstWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Shutterstock

Voor sommige gewassen is overproductie midden in de zomer bijna onvermijdelijk. Gezonde pompoen of courgette, tomaten, aubergines, paprika's, okra en anderen kunnen vaak zoveel voedsel produceren dat het voor iedereen op welke markt dan ook moeilijk wordt om het te verkopen. Dat gezegd hebbende, er zijn zeker een aantal manieren om geld te verdienen met deze overtollige producten. Sommige methoden zijn erg praktisch, terwijl andere misschien wat meer werk en creativiteit vergen, maar overmaat hoeft geen probleem te zijn in de tuin - het kan net zo goed een zegen zijn.

Maak eerst een plan

Omgaan met overtollige producten is iets dat begint in het tuinplan. Idealiter produceer je van één gewas niet meer dan je redelijkerwijs kunt verkopen. Dit kan natuurlijk moeilijk zijn. Maar kleinere hoeveelheden planten en ervoor zorgen dat elk gewas slaagt, is een meer kosteneffectieve en efficiënte strategie om verspilde moeite te verminderen dan een bos te planten en te hopen dat het verkoopt. Dat gezegd hebbende, is het goed om een ​​noodplan te hebben, want zelfs de meest zorgvuldig geplande tuin kan te veel produceren. Laten we dus eens kijken wat er in dat plan past.


1. Bouw preventieve relaties op met chef-koks

Boeren maken de veelgemaakte fout om voor het eerst chef-koks te bellen als de premie binnen is in plaats van maanden daarvoor. Relaties met restaurants beginnen in de winter, niet alleen wanneer de boer overtollige producten moet verkopen. Het opbouwen van een goede relatie met de chef opent de mogelijkheid voor hen om extra van een product te kopen als je het hebt. In deze situatie bent u misschien wel een van de tientallen andere boeren die contact met hen opnemen om de verkoop binnen te halen.

2. Behoud kwaliteit

Zelfs als je planten te veel produceren, wil dat nog niet zeggen dat je te weinig moet oogsten. Zelfs als je overtollige producten hebt, oogst je gewassen als ze nog in gebruik zijn, zodat de premie verhandelbaar kan zijn. Te vaak zie ik boeren die proberen extra grote pompoen of courgette of okra te verkopen die duidelijk in het veld werd verwaarloosd. Als het er goed uitziet en op het juiste moment wordt geplukt, zal het altijd beter verkopen. In feite, soms, wanneer we in volle premie zijn, zullen we vaak harder plukken en kleine pompoenen en courgettes of komkommers verkopen als 'baby'-gewassen, waardoor we minder grote pompoen hebben terwijl we een heel nieuw product voor de consument produceren.

3. Hebben een goede opslag

Het hebben van een soort grote koelbox verbetert aanzienlijk het vermogen om de kwaliteit te behouden, zoals hierboven beschreven, waardoor overtollige producten verkoopbaar blijven. Dus waar het product ook terechtkomt, het rot niet in een warme ruimte, maar wordt voor een langere tijd verhandelbaar gehouden.

4. Maak producten met toegevoegde waarde

Als je toegang hebt tot een commerciële keuken of al een vergunning voor thuisverwerking hebt, zal het vinden van manieren om de premie te behouden altijd helpen om deze te gebruiken, maar mogelijk ook om die extra tomaten of pompoen of basilicum waardevoller te maken. Pompoenen kunnen gemakkelijk worden ingevroren, net als pesto's (zonder kaas). Tomaten en maïs zijn ook gemakkelijk in te vriezen of in blik. En wie houdt er niet van een goede augurk? Veel mogelijkheden hier.

5. Laat klanten hun eigen kiezen

We denken vaak aan bessen als we de term 'zelf plukken' horen, maar waarom geen tomaten voor conservenfabrikanten? Cherry-tomaten? Aardappelen? Okra? Vergeet niet dat klanten steeds vaker een connectie met hun eten willen - dit kan een goede manier zijn om wat hulp te krijgen en wat extra geld te verdienen als de tuin meer produceert dan je kunt bijhouden.


Bekijk de video: GELD VERDIENEN VANUIT HUIS: Dit Zijn De 5 Meest Lucratieve Manieren Om Thuis Geld Te Verdienen! (Augustus 2022).