Informatie

5 manieren om uw meerjarige bed op te ruimen

5 manieren om uw meerjarige bed op te ruimen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Midden in de zomer brengt soms een overgroeide moestuin. Het beheren van overijverige plantengroei kan net zo eenvoudig zijn als het oogsten, het uitdunnen van zaailingen of het terugknijpen van tomatenplanten, maar rumoerige planten in de vaste plantgrens kunnen wat meer finesse vereisen.

1. Kweekringen

Als je geen grotere vaste planten uitzet met groeiringen (ook wel pioenringen genoemd) of bamboestokken en touw, zullen ze slap worden naarmate het seizoen vordert. Het is altijd het beste om dit vroeg in het seizoen te doen, zodat de planten door het uitzetsysteem kunnen groeien en het kunnen helpen verbergen, maar als je het in de lente vergeet te doen, doe het dan voordat de planten in bloei komen. Met andere woorden, beter laat dan nooit.

2. Losjes binden

Voor grotere, topzware vaste planten die nog niet hebben gebloeid, ga je naar buiten en knoop je ze losjes vast. Asters, meerjarige zonnebloemen, zonnehoed, monnikskap, ridderspoor, vingerhoedskruid, Heliopsis, guldenroede, Shasta madeliefjes en anderen, hebben allemaal wat extra ondersteuning nodig. Bind het touw niet te strak vast, anders ziet het er geforceerd en onhandig uit. Houd de stelen zo los en luchtig mogelijk. Hier is een video die laat zien hoe u een goedkoop perifeer uitzetsysteem voor vaste planten kunt maken.

3. Hard snoeien

Voor vaste planten die al uitgebloeid zijn, is een goed kapsel deze tijd van het jaar vaak nodig. Het zorgt ervoor dat ze er netjes en opgeruimd uitzien. Wees niet bang om deze planten flink terug te snoeien; in de meeste gevallen breng ik ze helemaal terug naar de kruin van de plant. Dit stimuleert weelderige, groene, nieuwe groei - en soms zelfs meer bloemen! Planten die ik na de bloei hard terugsnoei, zijn Nepeta (catmint), longkruid, daglelies, duizendblad, damesmantel, meerjarige geraniums, dianthus, meerjarige salvias, coreopsis, Shasta madeliefjes en Veronica. Het lijkt misschien een beetje intimiderend om de planten zo hard terug te knippen net nadat ze zijn uitgebloeid, maar je zult versteld staan ​​hoe fris je tuin eruit zal zien als je deze planten een zware haarsnit hebt gegeven.

4. Randafwerking

Een andere eenvoudige manier om een ​​overwoekerde tuin op te frissen, is door hem een ​​schoon randje te geven. Hoewel het afkanten vaak als een lente-klusje wordt beschouwd, merk ik dat als ik mijn zomerbedden halverwege het seizoen snel bijsnijden, de tuin er netter uitziet, zelfs als de planten die in het bed groeien nog een beetje onstuimig zijn.

5. Deadheading

En tot slot, zorg ervoor dat u uw bloementuin regelmatig doodt. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen leidt vaak tot een nieuwe bloeiperiode en zorgt ervoor dat de planten er niet moe uitzien. Ik heb altijd een tondeuse in mijn zak en elke keer als ik door de tuin wandel, knip ik alle gebruikte bloemen af ​​die ik tegenkom. Ik dood altijd vaste planten die agressief opnieuw kunnen zaaien, zoals vlinderstruiken en moederkruid. Maar er zijn ook enkele planten die ik nooit doodkop, vooral omdat ik weet dat de zangvogels graag de zaden eten of omdat het planten zijn die ik wil aanmoedigen om in mijn tuin opnieuw te zaaien. De meeste planten in deze categorie zijn inheems in mijn regio, waaronder kroontjeskruid, zonnehoed, Rudbeckia, asters, guldenroede en meerjarige zonnebloemen.

Tags tuinbed, lijsten, vaste planten


Bekijk de video: UITSLAG CORONA TEST EN TIE DYE (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Goltigor

  Welke woorden ... de fenomenale, prachtige gedachte

 2. Gremian

  Alleen vandaag dacht ik, maar het is waar, als je er niet over nadenkt, dan begrijp je misschien de essentie niet en krijg je niet het gewenste resultaat.

 3. Tunris

  Ik feliciteer, uw idee is gewoon uitstekend

 4. Kevork

  Very amusing message

 5. Jarah

  Het is aangenaam, deze gedachte moet precies exclusief zijn

 6. Douzragore

  Ik heb zo nog niet gehoordSchrijf een bericht