Informatie

4 manieren om tijdens de oogst contact te maken met buren

4 manieren om tijdens de oogst contact te maken met burenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens de drukke zomeroogst moeten we blijven bedenken dat we het niet allemaal zelf hoeven te doen. Ruilen is een geweldige manier om overtollige producten uit uw tuin te halen en tegelijkertijd voedsel te krijgen dat u zelf niet kon verbouwen. Maar het is ook belangrijk om gedurende deze tijd verbonden te blijven met uw gemeenschap - niet alleen om te voorkomen dat u verdrinkt in die stapel courgettes, maar omdat leden van de gemeenschap u emotionele steun kunnen bieden om u door het groeiseizoen heen te helpen.

We weten dat het oogstseizoen druk is, dus hier zijn enkele manieren om je vrienden en buren bij je oogstactiviteiten te betrekken.


1. Verzamel de niet-geoogste bomen en tuinen van de buren

Is er een fruitboom die je in de stad passeert die elk jaar niet wordt geplukt? Klop op die deur en bied je oogstvaardigheden aan. Vaak hebben we gemerkt dat de eigenaar misschien ouder is en niet langer in staat is om het fruit te plukken, en dat hij blij is dat iemand gebruikt wat anders verloren ging. Bied aan om een ​​deel van het fruit te oogsten en te delen als ze geïnteresseerd zijn, of beter nog, breng het fruit terug in een taart.

Vorig jaar maakte onze 12-jarige zoon, Liam, van de gelegenheid gebruik om niet-geplukte producten te verzamelen toen hij een project oprichtte met de naam Harvest Ninja, waarbij hij lokale kinderen organiseerde om onaangeboorde fruitbomen te identificeren en de oogst vervolgens te schenken aan een lokale gratis gemeenschapsmaaltijd. Vorig jaar oogstten de kinderen meer dan 1.000 pond fruit dat anders verloren zou zijn gegaan, wat gelijk staat aan meer dan $ 2.400 aan waarde!

2. Deel Wild Edibles

Groeien bramen, brandnetels, hellingen of andere wilde eetwaren op uw terrein? Als dat zo is, dan heb je, als je de vruchtbare aard van deze wilde planten kent, waarschijnlijk meer dan je nodig hebt. Nodig mensen uit voor een oogstfeest en gebruik wat je oogst om een ​​gerecht te bereiden dat je samen deelt. Dit is een geweldige introductie voor mensen die nieuw zijn in het foerageren van wild voedsel; het kan een beetje intimiderend zijn om naar planten te zoeken en te koken met planten die oorspronkelijk als onkruid werden beschouwd.

Onze vriend, Brett Olson van Renewing the Countryside, een in Minnesota gevestigde non-profitorganisatie die voorstander is van plattelandsgemeenschappen en revitalisaties, neemt mensen mee door het proces van het verzamelen van verschillende wilde groenten - van lammerenverblijven tot postelein - en leert hen deze te gebruiken als een smakelijk alternatief voor spinazie in gerechten zoals spanakopita.

3. Kook een Mega Potluck Dish

We weten niet zeker of onze vrienden het al hebben opgemerkt, maar we nemen altijd hetzelfde gerecht mee naar zomerpotlucks: een grote kom komkommersalade. We marineren komkommers rijstazijn met dille en toegevoegde kruiden. Waarom de herhaling? We hebben deze tijd van het jaar altijd een heleboel komkommers en zelfs met onze obsessie voor het maken van augurken stapelen de extra's zich nog steeds op.

Omdat we altijd meer komkommers in huis hebben, nemen we zelfs lege, schone bakjes mee voor mensen om wat salade mee naar huis te nemen. Soms nemen we extra hele komkommers en laten die op het potluck-buffet staan, samen met het recept voor komkommersalades. (Dit is ook een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken!)

4. Ruil voor non-foodbeloningen

Zelfs niet-boeren die zelf niet tuinieren, zullen het op prijs stellen om een ​​deel van je oogst te ontvangen en kunnen je in ruil daarvoor vaak een non-foodartikel aanbieden. Deze strategie werkt vooral goed als iemand iets waardevols heeft dat ze niet gratis willen weggeven, maar die zich misschien ongemakkelijk voelen om een ​​vriend te vragen om geld voor te betalen. Een lokale vriend is dit jaar bijvoorbeeld zijn tuin aan het verkleinen en heeft tijdens het seizoen extra druppeltape voor irrigatie die hij graag aan ons doorgeeft voor sommige productmonsternemers. Het is een win-win!

Tags gemeenschap, verzamelen, groeiseizoen, oogst, lijsten, buren, zomer


Bekijk de video: Webinar Strokenteelt, 21 september 2020 (Augustus 2022).