Informatie

4 ongebruikelijke Europese kippenrassen voor uw kudde

4 ongebruikelijke Europese kippenrassen voor uw kudde


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Greenfire Farms / Facebook

Vraag 10 kippenbezitters wat hun favoriete ras is en je krijgt waarschijnlijk 10 verschillende antwoorden. Factoren zoals foerageervermogen, eikleur en -productie, temperament en winterhardheid hebben allemaal invloed op de persoonlijke voorkeur van een kippenhouder. Toch is de kans groot dat u rasnamen als Rhode Island Red, Plymouth Rock, Wyandotte en Brahma zult horen, enkele van de meest populaire rassen die zijn ontwikkeld en getogen in de Verenigde Staten. Kippenrassen waar je misschien niet al te vaak over hoort - of helemaal niet - zijn de mysterieuze bijnamen Deathlayer en Liege Fighter, de vasthoudende Orust en de charmant nagesynchroniseerde Dumpy, allemaal ontwikkeld in andere landen. Lees verder om meer te weten te komen over deze vier ongebruikelijke Europese kippenrassen die u misschien voor uw kudde wilt hebben.

1. Doodslager

Gezien zijn naam, zou je denken dat de Deathlayer de favoriete kip is van Goth- en punkrock-pluimveehouders. In feite zou dit verbluffende, eeuwenoude ras elke kudde verfraaien met zijn fraaie potloodtekeningen, levendige kleuren en helderzwarte ogen. Verkrijgbaar in zilveren en gouden varianten, de Deathlayer is een fantastische free-ranger wiens zeer productieve kippen naar verluidt een ei per dag leggen tot de dag dat ze sterven. Hoewel dit niet officieel is gedocumenteerd, produceren Deathlayers - de naam is een letterlijke vertaling van de naam van dit Duitse ras, Totleger - een enorm aantal witte eieren.

De hanen springen vooral in het oog, met een luxueuze pluim van iriserende zwarte staartveren en kersenrode lellen en kussenkam. Als volwassenen wegen Deathlayers gemiddeld ongeveer 4 pond (vrouwelijk) en 5 pond (mannelijk), de perfecte maat voor een kudde in de achtertuin.

2. Luikse jager

Oorspronkelijk gefokt om de Europese hanengevechtsring te domineren, is de Luikse Vechter of Liege Fighter een krachtig gevogelte met een rechtopstaand, intimiderend uiterlijk. Zijn lichtjes omhullende ogen en slank wildvogelprofiel geven deze Belgische vogel een bijna roofzuchtige uitstraling, en zijn grootte - hanen kunnen meer dan 2,5 voet hoog en 12 pond wegen - maken het een van de grootste kippenrassen in de wereld.

Hoewel de Liege Fighter woest lijkt, is hij erg vriendelijk tegenover zijn mensen. Kippen zijn meestal rustig en productief en leggen een overvloed aan crèmekleurige eieren. Hanen zijn uitstekende kuddebewaarders en blijken met hun enorme voeten en zwaar gespierde benen buitengewoon effectief te zijn tegen vogelroofdieren.

3. Dumpy

Ook wel bekend als een Creepie en een Crawler, dateert de Dumpy meer dan een millennium terug naar een tijd waarin Pictische krijgers streden om de heerschappij in wat nu Schotland is. Destijds werden Dumpies in gevechtskampen vastgehouden om de Picten te waarschuwen voor naderende vijanden. Tegenwoordig wordt deze geliefde erfgoedvogel - een van de twee traditionele kippenrassen in Schotland - als zeldzaam en bedreigd beschouwd. De achteruitgang kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan zijn ongewone fysiologie: de Dumpy heeft extreem korte benen die een ernstige mismatch vormen vanwege zijn zeer lage, zware lichaam (volwassenen gemiddeld ongeveer 7 pond). Als gevolg hiervan waggelt de Dumpy merkbaar, kan hij roofdieren niet ontlopen en heeft hij grote moeite met het navigeren op een helling, obstakel of oneffen terrein.

De Dumpy doet het het beste als een vogel in de achtertuin, die graag rondloopt en foerageert in een beschermde, goed onderhouden tuin en tuin. Zijn rustige, volgzame houding maakt het ideaal voor gezinnen met kinderen. Dumpy-kippen zijn productieve lagen van getinte eieren en vormen geweldige broedsters en moeders. Dumpy-kuikens hebben echter speciale zorg nodig, omdat hun kleine pootjes hen ervan kunnen weerhouden toegang te krijgen tot standaard drinkbakken en voederbakken voor zuigelingen. De Dumpy wordt beschouwd als zeer winterhard, ondanks het feit dat hij zich niet gemakkelijk in de sneeuw kan verplaatsen.

4. Orust

Aan de harde, winderige kust van West-Zweden hangt een vogel die meer sprookjesachtig lijkt dan een boerenerf. De zeldzame Orust-kip is ontstaan ​​langs de rotsachtige kusten van het eiland Orust, waar hij langs de verlaten kustlijn jaagde op zoek naar de vis die hij nodig had om te overleven. Zijn exotische kleur diende oorspronkelijk als beschermende camouflage voor de Orust en hield hem verborgen voor roofdieren terwijl hij zich tussen de rotsen verzamelde. Tegenwoordig maakt het opvallende zwart-wit gevlekte patroon van de Orust - dat zich uitstrekt tot in de beenschubben - dit een van de meest opzichtige kippenrassen. Uitermate geschikt voor koude klimaten, de Orust is een uitstekende voederder en een vruchtbare laag witte eieren. Een ongebruikelijke eigenschap van de Orust-haan: zijn kinlellen worden iriserend violet wanneer de vogel geagiteerd wordt, een aandoening die vaak voorkomt omdat mannetjes hun kippen erg beschermen.

Tagslijsten


Bekijk de video: Haan doet ritueel (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Torisar

  Ik zal waarschijnlijk zwijgen

 2. Lexann

  Ten eerste: het instellen van de RSS -codering van uw site

 3. Telfer

  Het idee is goed, daar ben je het mee eens.

 4. Malajas

  Better impossible!

 5. Osric

  Bravo, what phrase..., a magnificent ideaSchrijf een bericht