Diversen

4 Overwegingen met betrekking tot vee wanneer droogte uw gebied treft

4 Overwegingen met betrekking tot vee wanneer droogte uw gebied treftWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Campbell Mattinson / Shutterstock

In veel staten in het hele land leiden de late zomer en vroege herfst vaak tot droger weer en sommige jaren en locaties kunnen droger zijn dan andere. Hoewel deze weersverschuiving soms een uitstel biedt van zomerse onweersbuien, zijn de keerzijde kale weilanden, droge kreekbedden en een lage grondwaterspiegel.

Hoewel u zich misschien intuïtief zorgen maakt over het verstrekken van water voor uw dieren tijdens droog weer, betekent droogte, belangrijker (en chronisch), een gebrek aan voedsel voor vee. Hier zijn enkele overwegingen voor wanneer u te maken krijgt met langdurig droog weer.


1. Ga verstandig om met water

Dit is vooral belangrijk voor die boerderijen die afhankelijk zijn van een natuurlijke waterbron, zoals een kreek, vijver of meer.

In de nazomer, wanneer de grondwaterspiegel laag is en het land droog is, kan het nodig zijn om extra waterbakken te plaatsen als je die nog niet hebt. Zorg ervoor dat ze zich op een locatie bevinden waar het gemakkelijk is om ze te controleren.

Een ander eenvoudig maar soms over het hoofd gezien aspect bij het toevoegen van een nieuwe waterbron? Als dit de eerste keer is dat uw kudde een trog gebruikt, zorg er dan voor dat ze weten waar deze is en waarvoor deze dient.

Kuddedynamiek speelt hier ook een rol. Houd uw dieren in de gaten om ervoor te zorgen dat ze allemaal toegang hebben tot het water en dat oudere, zwakkere dieren of dieren aan de onderkant van de sociale ladder niet weggeduwd worden.


Lees verder: Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om gewassen te helpen tijdens droogte.


2. Herformuleer uw denken over feed

Omdat grasland tijdens droogte opdroogt, zult u waarschijnlijk moeten overschakelen op andere vormen van voer om voldoende voeding voor uw vee te behouden. Dit kan zo simpel zijn als eerder in het seizoen hooi of ander ruwvoer zetten dan u van plan was, en / of overschakelen op krachtvoer.

Vergeet niet om belangrijke veranderingen in uw voedingspatroon zo langzaam mogelijk door te voeren. Plotselinge verschuivingen kunnen diarree en andere gezondheidsproblemen veroorzaken, ongeacht de soort die u kweekt.

3. Het getallenspel spelen

Als u merkt dat u zich in een droogteseizoen bevindt met een klein einde in zicht, kan dit een tijd zijn om de aantallen in uw kudde opnieuw te bekijken. Als het voer krap is als gevolg van te weinig water, neem dan de tijd om kritisch te evalueren of het tijd is om dieren te verkopen die mogelijk dicht genoeg bij het marktgewicht liggen, als u voor vlees fokt.

Evenzo, als je jongen hebt vanaf de lente en de zomer, kan vroeg spenen een optie zijn, aangezien een zogende vrouw veel meer voer en water nodig heeft dan een "droog" of niet-lacterend vrouwtje. Als vroeg spenen geen optie is, overweeg dan ook om kruipvoeding te geven, omdat dit de hoeveelheid melk die de jongen van hun moeders consumeren, zal verminderen.


Lees verder: Houd deze 5 belangrijke aspecten in gedachten bij het voeren van vee.


4. Maak een plan

Of u zich nu midden in een droogte bevindt of niet, het is nooit te vroeg om plannen te maken voor de toekomst. Als u op basis van ruwe schattingen van het aantal dieren weet wat uw veestapel nodig heeft in termen van voer en / of ruwvoer, kan dit u helpen bij het plannen van wat u de rest van het jaar kunt kopen.

Het kan ook helpen om relaties aan te gaan met andere boeren in uw omgeving. Een optie wanneer uw weiden mager zijn, is om andere weidegronden te huren of te "lenen". Soms, afhankelijk van het gewas en wanneer het werd geoogst, kan het nuttig zijn om vee op het akkerland te laten grazen.

Zoals bij de meeste dingen met vee, is het altijd de beste plek om te weten dat je een aantal opties hebt in een tijd van droogte.

Tagslijsten, vee


Bekijk de video: VU 1 Minute History and International Studies - Pepijn Brandon (Augustus 2022).