Diversen

3 inheemse struiken die iedereen kan kweken

3 inheemse struiken die iedereen kan kwekenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ik heb onlangs de botanische tuin van de Verenigde Staten in Washington, D.C. bezocht en terwijl ik door de buitententertuinen liep, zag ik drie struiken die al heel lang op mijn lijst met persoonlijke favorieten stonden. Het was geweldig om ze te zien in zo'n openbare setting, waar ze elk jaar door tienduizenden bezoekers te bewonderen zijn. Omdat ze niet heel gebruikelijk zijn in het typische Amerikaanse landschap, hoorde ik veel commentaren van voorbijgangers over de prachtige bessen die op allemaal aanwezig waren.

Wat deze drie struiken extra bijzonder maakt, is dat je geen groene vingers nodig hebt om ze te laten groeien. Ze zijn allemaal vrij gemakkelijk te kweken en vereisen volledige tot gedeeltelijke zon, inheemse grond en weinig anders. Ze zijn allemaal inheems in Noord-Amerika, en hun belangrijkste seizoen is in de herfst en de vroege winter vanwege de hopen prachtige bessen die ze allemaal dragen. Ze zijn allemaal winterhard van USDA zones 5 tot 9, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor veel tuinders.

Opossum Haw (Viburnum nudum)

Deze struik viel meteen op, want een verzameling roze en blauwe bessen sierde de punt van elke tak. Possum-haw groeit tot 8 voet lang, hoewel er enkele kortere cultivars bestaan. Als de bessen nieuw zijn, zijn ze zachtroze en rijpen ze tot diep zwartpaars. Als de herfsttemperaturen dalen, wordt het glanzende groene blad donker kastanjebruin. De geurige witte bloemen zijn erg aantrekkelijk voor vlinders en andere bestuivers, en de bessen zijn favoriet bij zangvogels. Plant verschillende struiken om de bessenproductie te optimaliseren. Dit verhoogt de bestuiving en vruchtzetting.

Schoonvrucht (Callicarpa Americana)

Dit is een verbazingwekkende struik met ongelooflijke, glanzende, helderpaarse bessen in grote trossen over de lengte van elke tak. Naar mijn mening heeft deze struik de mooiste bessen van alle inboorlingen. De beautyberry is tussen de 1 en 1 meter lang en heeft een mooie vaasachtige vorm met piekerige, gebogen takken. De lavendel bloeit in juni en de bessen rijpen begin september in het noordoosten, waar ik woon. Het fruit het meest overvloedig in de volle zon, hoewel ik er ook in geslaagd ben om ze in halfschaduw te kweken.

Winterberry (Ilex verticillata)

Winterberry is een prachtige struik. Er zijn veel cultivars, elk met zijn eigen kenmerken. De rechte soort kan tot 15 voet lang worden, hoewel er veel kortere cultivars bestaan. Ik ben vooral dol op de variëteiten met oranje bessen in plaats van het traditionele rode. Voor iets meer ongewoons, wil je misschien een goudbessensoort zoals Winter Gold of een roze genaamd Aurantiaca planten. Veel vogelsoorten genieten van de bessen, en het is een geweldige plant voor bodems met water. Bovendien heeft het zeer weinig insecten- of ziekteproblemen.

Ik heb vier winterbessen aan de zijkant van ons huis geplant, speciaal om tijdens de vakantieperiode binnen te genieten van de afgesneden takken. En, zoals bij alle soorten hulst, moet je voor elke vijf of zes vrouwtjes één mannelijk exemplaar planten. De mannetjes ontwikkelen geen bessen maar het stuifmeel is nodig voor de vruchtproductie op de vrouwtjes.

Als u op zoek bent naar nieuwe toevoegingen aan uw landschap met een krachtige herfststoot, overweeg dan deze drie uitstekende keuzes. En kom langs bij de U.S. Botanic Garden als je ooit in Washington bent beland. De tuinen zijn adembenemend.

Vind meer van Jessica's favoriete tuinselecties op onze site:

  • 7 Zelfzaaiende eenjarigen waar ik van hou
  • Yarrow: A Garden Spotlight Bees Will Love
  • 5 redenen om witte klaver in uw gazon te laten groeien
  • 13 bomen, bloemen en struiken om van een modderige tuin een tuin te maken waar je dol op bent
  • 5 unieke eetwaren om te proberen

Tagslijsten


Bekijk de video: Winterstekken maken van kale takken (Augustus 2022).