Collecties

3 gemakkelijk te kweken kamerplanten om de gezondheid binnenshuis te stimuleren

3 gemakkelijk te kweken kamerplanten om de gezondheid binnenshuis te stimulerenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je geen fan bent van kamerplanten omdat je denkt dat ze kieskeurig zijn of omdat je geen tijd hebt om er met een meneer en een fles kunstmest overheen te gaan staan, is het tijd om je standpunt over het binnen kweken van groen te heroverwegen. Planten helpen bij het filteren van gifstoffen uit de lucht. Ze verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis en zelfs de emotionele gezondheid van de mensen die bij hen wonen. Hier zijn drie van mijn favoriete kamerplanten om mee te beginnen. Ze zijn allemaal redelijk onderhoudsarm en direct verkrijgbaar bij uw plaatselijke tuincentrum.

Slangenplant (Sansevieria trifasciata)

Slangenplant, ook wel schoonmoeder genoemd, is ongeveer net zo onderhoudsarm als je in een kamerplant kunt krijgen. De brede, omslachtige bladeren staan ​​rechtop en zijn groen, groen met een crèmegele rand of gestreept met groentinten, afhankelijk van de variëteit. De mijne is ruim 90 cm lang en ik heb hem in de winter in ons raam aan de voorkant en in de zomer op een schaduwrijke plek op het achterterras. NASA-onderzoeken hebben uitgewezen dat deze plant bijzonder bedreven is in het filteren van formaldehyde uit de lucht.

Slangenplant is tolerant voor zowel zeer lage lichtniveaus als mijn sporadische bewateringsgewoonten. Ik heb zelfs ontdekt dat onregelmatig water geven er eigenlijk beter voor is. Ik geef de mijne slechts elke zes tot acht weken water (of wanneer ik er aan denk). Vaker water geven kan zelfs tot rotten leiden. Hoewel het af en toe bloeit, zijn de stengels van roomwitte bloemen vrij onopvallend. Deze plant is giftig voor katten en honden, dus houd hem buiten hun bereik.

Baby tranen (Soleirolia soleirolii)

Dit lieve plantje, ook wel Angel's Tears genoemd, was ooit een zeer populaire kamerplant. De bladeren zijn extreem klein en hebben een mooie, frisgroene kleur. Met een hoogte van slechts een paar centimeter is het een geweldige plant voor terraria en ondiepe containers. Ik verplaats mijn pot met baby-tranen elke lente naar buiten en verplaats hem dan elke herfst voor de vorst weer naar binnen.

Om scheefgroei te verminderen, draai ik de pot om de paar dagen een kwartslag om de hoeveelheid licht aan elke kant gelijk te maken. Ik probeer dit te doen met al mijn kamerplanten. Babytranen houden van goed bewaterde grond, maar houd het niet te nat, anders kunnen schimmelmuggen problematisch worden. In het VK en delen van de VS hebben babytranen een andere veel voorkomende naam: bemoei je met je eigen zaken. Deze plant is niet giftig voor honden of katten.

Pothos (Epipremnum aureum)

Velen zeggen dat dit de gemakkelijkste van alle kamerplanten is om te kweken, en met de mogelijke uitzondering van de slangenplant ben ik het daar volledig mee eens. Pothos is een wijnplant met ranken die wel 30 meter lang kunnen worden! Hij staat geweldig in een hangende mand of op een plantenstandaard. Ik heb een prachtig bonte variëteit die op een keukenplank groeit, maar de hartvormige bladeren kunnen effen groen, crème of witbont zijn, of met verschillende markeringen, afhankelijk van de cultivar. Pothos is een no-nonsense plant die weinig verzorging nodig heeft en zelfs bij weinig licht vrij goed overleeft. Het is giftig voor katten en honden, dus houd het buiten hun bereik.

Het is niet nodig om kamerplanten tijdens de wintermaanden te bemesten. Dit zou voor hen geen periode van actieve groei moeten zijn, aangezien de lichtniveaus niet genoeg energie kunnen leveren om dit in stand te houden. Stop de bevruchting gewoon wanneer de herfst aanbreekt en begin opnieuw in maart wanneer de actieve groei weer begint. Gebruik tijdens het groeiseizoen eens per maand een organische vloeibare meststof.

Krijg meer hulp bij kamerplanten van onze site:

  • Geef uw kamerplanten compostthee
  • 5 kamerplanten om deze winter te groeien
  • Winterverzorging voor kamerplanten met kruiden
  • Kweek 11 kruiden binnenshuis
  • DIY Shower Caddy Garden

Tags bemesten, tuin, groeien, kamerplanten, lijsten


Bekijk de video: Huisplant rondleiding Zomer 2018 - Slaapkamer (Augustus 2022).