Informatie

3 kippenprojecten om uw pluimvee (en u) op te fleuren

3 kippenprojecten om uw pluimvee (en u) op te fleuren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: SoniaT 360./Flickr

Zoals het grootste deel van Amerika (en een groot deel van de wereld), heb je misschien ineens vrije tijd over ... met het voorbehoud dat je die tijd thuis moet doorbrengen. In plaats van gek te worden, kun je die creatieve sappen laten stromen met deze drie kippenprojecten die je kippenhok mooier zullen maken en je tevreden bezig zullen houden (in ieder geval een tijdje!).


Maak een Coopsterpiece

We hebben allemaal verfblikken opgeslagen ergens in onze garage, schuur, kelder of werkkamer. Dit is het perfecte moment om die te openen, te kijken wat er moet worden weggegooid en de levensvatbare verf aan het werk te zetten.

Leg de interieurverf voorlopig opzij. Het is de buitenverf die een training krijgt.

Bepaal hoeveel van elke kleur je hebt en maak dan een goede wandeling door je hok. Is er trim? Zijn er luiken, een externe nestkast, een toegangsdeur voor mensen?

Gebruik de grootste hoeveelheid verf als de nieuwe basiskleur van het kippenhok, en bepaal vervolgens welke van je resterende exterieurkleuren je kippenhok in een kunstwerk zullen veranderen. Onthoud dat dit een oefening in plezier en creativiteit is, niet alleen in het onderhoud van de kippenren. Wees niet bang om gekke kleurencombinaties te proberen.

De enige beperkingen zijn je fantasie ... en hoeveel verf je bij de hand hebt.

Opmerking: zorg ervoor dat uw vogels ver weg zijn van het hok terwijl u schildert, voor hun veiligheid en zodat u niet 20 paar ogen hebt die naar elke penseelstreek kijken.


Weet u niet zeker wat uw kippenhok nodig heeft? Begin met deze tips.


Start een pluimveetuin

Als u een kleine kudde houdt - of zelfs als u dat niet doet - zullen uw vogels dol zijn op een tuin die speciaal voor hen is geplant. Je kunt het in hun ren planten of, als je kudde vrij rondloopt, als een mooi landschap voor hun kippenren.

Nadat u de locatie van de tuin heeft bepaald (u moet mogelijk een verhoogd bed gebruiken), bereidt u uw plantplaats voor door graszoden te verwijderen en bovenste aarde en compost toe te voegen.

Uw vogels kunnen u zelfs helpen. In tegenstelling tot andere kippenprojecten, kunnen ze hiervoor dichtbij blijven. Hun klauwen maken ze tot zeer efficiënte beluchters, en je meisjes graven graag in het vuil totdat je vaststelt dat zij - en jij - klaar zijn.

Als het kopen van begonnen planten momenteel niet mogelijk is, bestel dan zaden en begin je eigen binnen (zaai ze nooit rechtstreeks op de grond, want je kippen zullen ze opeten).

Suggesties voor uw kippentuin zijn onder meer klaver, goudsbloemen (calendula), oregano, alfalfa, rapen, boerenkool en salie.

Een secundair project: een draadkooiblad voor uw tuin om het enthousiaste eten van uw kudde te minimaliseren en de wortels van de plant te beschermen zodat ze terug kunnen groeien.


Hier zijn wat meer ideeën voor uw kippenspeeltuin!


Bouw een speeltuin

Kippen spelen graag. Door hun natuurlijke nieuwsgierigheid en hun sociale karakter zijn ze perfecte kandidaten voor een speeltuin voor pluimvee, vooral een speeltuin die je voor je vogels kunt bouwen met schrootmateriaal dat je in huis hebt.

Controleer uw werkplaats of garage op:

 • Schroot 2x4s
 • Een schroot 1 × 1
 • Touw
 • Speel zand
 • Een oude band

Om de nieuwe zandbak van uw vogels te maken, moet u de oude band grondig reinigen en ontsmetten. Vul het vervolgens met speelzand zodra het op zijn plaats zit in je ren.

Snijd voor de schommel uw schroot 2x4s in vijf gelijke lengtes van 36 inch en monteer ze met schroeven tot een zaagbok. (Ervaren houtbewerkers: gebruik uw verstek- of cirkelzaag om hoeken in de uiteinden te zagen voor een betere pasvorm.)

Snijd je schroot 1 × 1 in een staaf van 24 inch. Zorg ervoor dat u alle ruwe randen schuurt om verwonding van uw kippen en uw handen te voorkomen.

Boor een gat in het midden twee centimeter van elk uiteinde van de staaf. Boor passende gaten in de dwarsbalk van uw zaagbok.

Rijg het touw vanaf de onderkant van een kant van de staaf door het bijpassende kruisstuk en dan over en weer naar beneden door de resterende twee gaten.

Knip het touw door zodat de staaf vijf centimeter van de grond hangt en knoop de uiteinden van het touw onder de staaf. Plaats de schommel in het midden van de ren, zodat uw vogels niet in de verleiding komen om hem als opstapje te gebruiken om over uw afrastering te springen.

Deze kippenprojecten zouden je een tijdje bezig moeten houden!


Bekijk de video: De raskenmerken en het keuren Aflevering 6 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dryhus

  I can hardly believe that one.

 2. Tahkeome

  Het spijt me, maar ik denk dat je ongelijk hebt. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Brok

  Je hebt ongelijk. Ik ben er zeker van.Schrijf een bericht