Informatie

3 prachtige kamerplanten die heerlijk ruiken

3 prachtige kamerplanten die heerlijk ruiken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

FOTO: Forest en Kim Starr / Flickr

Kamerplanten maken onze huizen groener, filteren gifstoffen uit de lucht en fleuren zelfs de meest sombere winterdagen op. Hoewel varens, pothos en philodendrons prachtige, gemakkelijk te verzorgen kamerplanten zijn, zijn het de bloeiende kamerplanten die me echt overtuigen. Is een bloeiende kamerplant ook geurig? Nou, dan lijdt het geen twijfel dat het de moeite waard is om over te gaan. Hier zijn drie van mijn favoriete met geur gevulde kamerplanten en hoe je ze kunt verzorgen.

1. Winterjasmijn (Jasminum polyanthum)

De bleekroze en witte, trompetvormige bloemen van deze wijnstok hebben een ongelooflijk zoete geur. Winterjasmijn (hierboven afgebeeld) komt oorspronkelijk uit Azië en ziet er prachtig uit opgroeien in een vormsnoeiring of frame. In USDA zones 8 tot 11 is winterjasmijn een buitenklimmen groenblijvende wijnstok, maar waar de wintertemperaturen onder het vriespunt dalen, wordt de plant voornamelijk gekweekt als kamerplant.

Bloemen worden in de late winter in clusters gedragen. Winterjasmijn geeft de voorkeur aan een koele kamer met helder licht maar geen directe zon. Houd deze schoonheid uit de buurt van luchtverwarmingskanalen en tocht. Omdat hij van hoge luchtvochtigheid houdt, zet je de pot op een paar stenen die tijdens de wintermaanden in een bak met water zijn uitgespreid - aangezien het water uit de bak verdampt, zal het de vochtigheid rond de plant verhogen - maar zorg ervoor dat de onderkant van de pot komt niet in contact met het water in de bak of het kan leiden tot wortelrot.

Jasmijnplanten moeten in de lente buiten worden verplaatst als het weer warmer wordt, maar zorg ervoor dat u ze weer naar binnen verplaatst voordat de vorst dreigt. Om bloemknoppen te produceren voor de volgende winter, moeten jasmijnplanten in de vroege herfst worden blootgesteld aan vijf weken nachttemperaturen tussen 40 en 50 graden F.

2. Gardenia (Gardenia jasminoides)

Gardenia's zijn ongelooflijk mooi en geurig, maar toegegeven, het zijn notoir moeilijke planten. Deze tropische groenblijvende struik bloeit zuiver wit en heeft donkere, glanzende bladeren. In het zuiden van de VS zijn gardenia's volledig winterhard en kunnen ze uitgroeien tot grote struiken, maar waar de wintertemperaturen koud worden, kunnen gardenia's het beste als kamerplant worden gekweekt tijdens de wintermaanden.

Kies een binnenlocatie met veel helder licht, een gematigde luchtvochtigheid en overdag temperaturen tussen 55 en 65 graden F. Als u geen vochtige, koele kamer in huis heeft, kunt u uw gardenia een paar keer per week besproeien met chloorvrij water. Geef uw gardenia regelmatig water; laat de plant niet volledig uitdrogen, anders vallen alle bloemknoppen eraf en geef ze niet overbemesting. In de zomer moeten gardenia-planten buiten naar een schaduwrijke plek worden verplaatst.

3. Geurige was- of touwplant (Hoya spp.)

Veel soorten hoya hebben geurige bloemen. De geur is zoet en de bloemtrossen zijn glad en glanzend. Ze zijn zo perfect, ze zien er bijna nep uit. Hoya-planten komen oorspronkelijk uit India en hebben dikke, wasachtige bladeren die soms gekruld en soms plat zijn, en ze kunnen veel verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van de soort.

Typisch een wijnstokplant, hoya ziet er geweldig uit als hij opgroeit in een vormsnoei of over de rand van een pot valt. Kies een plek die veel zon krijgt, maar beschermd is tegen koude winterse tocht. Hoya zal overleven met minimaal licht, maar hoe meer licht de plant ontvangt, hoe meer bloemen hij zal produceren. Hoya zijn taaie planten en vereisen niet veel vertroeteling. Ze zijn gemakkelijk te beginnen met stekken en hebben niets meer nodig dan regelmatige irrigatie. Heck, hoya houdt er zelfs van om pot-gebonden te zijn, wat betekent dat ze zelden overgeplant hoeven te worden.

Tags Vuil bij tuinieren, lijsten


Bekijk de video: Zo maak je je plant weer gelukkig (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Toran

  Naar mijn mening is dit relevant, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we op het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 2. Vukora

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 3. Sen

  Ik denk dat hij het mis heeft. Schrijf me in PM, bespreek het.

 4. Scottas

  Ik kan veel spreken over dit thema.

 5. Derian

  In het allemaal charme!

 6. Votaxe

  Vlieg weg!Schrijf een bericht