Diversen

2 manieren om kinderen enthousiast te maken over kruiden

2 manieren om kinderen enthousiast te maken over kruiden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De introductie van geneeskrachtige kruiden in elk gezin begint meestal bij een volwassene. De voordelen zijn op elk leeftijdsniveau voelbaar, maar het enthousiasme is vaak niet zo gemakkelijk te verspreiden. Ik heb een drie- en vierjarige bij mij thuis, en ik ben vaak manieren aan het bedenken om geneeskrachtige kruiden in hun eten te krijgen, zodat er geen discussie over is. De kruiden hebben ons echter zoveel meer te bieden dan wat we krijgen als we ze eten. Als je merkt dat je regelmatig dingen in het eten van je kinderen sluipt, vraag je je misschien af ​​hoe je ervoor kunt zorgen dat ze op een hoger niveau gaan inkopen in wat je doet.

Mijn kinderen hebben de neiging om meer opgewonden te raken over nieuwe dingen als ze erbij betrokken kunnen raken. Hier zijn twee van mijn strategieën om vrienden te maken met ons kruidenvoer:

Gooi een theekransje


Foto door Dawn Combs

In mijn kruidenlessen laat ik mijn studenten altijd één voor één kennismaken met de kruiden door een kleine hoeveelheid thee te zetten. Onlangs bedacht ik dat ik dit ook met mijn kinderen moest doen. Beginnen met voedzame, tonische kruiden die lekker smaken, zullen je snel succes geven. Citroenbalsem (Melissa officinalis), hibiscus (Hibiscus sabdariffa), groene munt (Mentha spicata), paardebloem (Taraxacum officinale) en roos (Rosa rugosa) zijn geweldige kruiden om te introduceren.

Maak van uw theekransje een middagevenement met speciale bekers en snacks. Als je kind zich graag verkleedt, voeg dat dan toe. Wees niet verlegen om alles met ze te delen wat elke plant te bieden heeft, ongeacht de leeftijdsgroep. Vertel hen dat citroenmelisse in de plant in de tuin met lichtgroene bladeren en lichtgele bloemen. Vertel hen dat het een zeer belangrijke plant is voor hun zenuwstelsel en dat het hen kan helpen zich kalm en ontspannen te voelen.

Na verloop van tijd kunt u ervoor kiezen om kruidentheemengsels op uw feest te introduceren. U kunt zelfs bittere en sterk smakende theeën op tafel zetten, omdat u op een leuke manier de natuurlijke nieuwsgierigheid van uw kind hebt gewekt.

Start een kindertuin


Foto door Rachael Brugger

Ik heb nog geen kind ontmoet dat niet gefascineerd is door het wonder te zien hoe een plant uit een zaadje groeit. Hier op onze boerderij hebben we onze kinderen de afgelopen twee jaar hun eigen tuinperceel gegeven. Als je de ruimte hebt, kan dit heel leuk zijn.

Je moet veel geduld hebben en het echt menen als je zegt dat het "allemaal van hen" is. In hun eigen tuin zullen ze teveel oogsten, per ongeluk plantendelen afbreken en de verkeerde dingen onkruid wieden. Ze zullen ook met grote sprongen leren. Een plek voor volwassenen als deze, of je nu grond te bieden hebt of gewoon een pot binnenshuis, is van onschatbare waarde. Zorg ervoor dat u niet alleen groentezaden aanbiedt. Door kinderen te leren dat kruiden waardevolle metgezelplanten zijn in de tuin, krijgen ze meteen inzicht in kleinschalig duurzaam tuinieren.

Omdat we allemaal kriebelen voor de lente, waarom zou je er geen middagproject van maken om de krant op de grond te spreiden en het vuil eruit te halen! Eierdozen zijn de perfecte containers voor het starten van zaden. Laat uw kind helpen met het bevochtigen en mengen van de aarde en het voorweken van zaden. Leg elke stap uit. Zelfs als het lijkt alsof ze niet luisteren, hebben kinderen de neiging om zoveel meer in zich op te nemen dan we ons realiseren.

Voor kleine handjes raad ik je aan te beginnen met een kruid zoals koriander (Coriandrum sativum) omdat het een beetje groter en gemakkelijker te hanteren en te zien is op de grond. Geef ze elke dag de taak om water te geven en op de eerste tekenen van leven te letten. Als het avondeten koriander nodig heeft en je bent samen op pad gegaan om de kruiden te plukken die ze zelf hebben geplant, zullen ze trots hun bord schoonmaken en om meer vragen.

Tags kinderen, kindertuin, kruidenthee, kruiden, kinderen, lijsten, tuinman op recept


Bekijk de video: Presentatie Ron Simpson - Avocado Show. Power Hour 2018 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Afif

  Ik ben definitief, het spijt me, ik wil ook de mening geven.

 2. Risto

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik nodig je uit om te bespreken. Schrijf in PM, we zullen praten.

 3. Gregor

  Ik was thuis in deze kwestie. Klaar om te helpen.

 4. Parnell

  Ik denk, waar heb je het materiaal voor dit artikel vandaan? Is het echt uit mijn hoofd?

 5. Perekin

  Het is zinloos.Schrijf een bericht