Diversen

14 Giftige planten die uw kippen moeten vermijden

14 Giftige planten die uw kippen moeten vermijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je scharrelkudde houdt ervan de tuin in te dwalen en de goudsbloemen, pompoenbloesems en paardebloemen te behandelen als een all-you-can-eat saladebar. Een overvloedige aanvoer van vers fruit, groenten en groentesoorten maakt deel uit van een uitgebalanceerd dieet, maar niet alle planten in uw tuin zijn goed voor uw kippen. Sommige zijn zelfs giftig.

Hieronder staat een lijst met 14 veel voorkomende boerenplanten die giftig zijn voor uw kudde. Geef ze deze planten niet en zet ze niet op in een deel van de tuin waar deze giftige planten groeien, omdat hun eetlust ze misschien wel de overhand krijgt. Onthoud dat dit verre van een volledige lijst is; er zijn honderden planten die schadelijk kunnen zijn voor uw kippen. Voordat u de deuren van het hok opent om uw kudde te laten foerageren, moet u goed onderzoek doen om uw kippen buiten gevaar te houden.


1. Abrikozen

Veel fruit is veilig voor kippen, maar de bladeren en pitten van een abrikoos bevatten cyanogene glycosiden die zeer giftig zijn en symptomen veroorzaken zoals toevallen, ademhalingsproblemen en lage bloeddruk. Wanneer bladeren worden gestrest door vorst, droogte of ziekte, neemt de toxiciteit toe. Als je abrikozenbomen wilt kweken, voorkom dan dat kippen in de buurt van de boomgaard foerageren via een hekwerk of anderszins.

2. Azalea

Deze bladverliezende struiken zijn populair in landschappen in de VS dankzij hun wasachtige groene bladeren en kleurrijke bloemen. Hoewel azalea's mooi zijn, zijn alle delen van de plant ook zeer giftig en kunnen ze spijsverteringsproblemen, zwakte, coördinatieverlies en hartschade veroorzaken. Om de kuddes veilig te houden, moet u ze uit de buurt van azalea's houden of de struiken opgraven en buiten het bereik van de vogels verplaatsen.

3. Bonen

Ongekookte bonen bevatten hemagglutinine, dat giftig is voor kippen. U hoeft bonen niet uit de tuin te bannen - zorg er wel voor dat de kudde niet foerageert in bedden waar bonen groeien, en voer ze nooit rauwe of onvoldoende verhitte bonen.

4. Lampen

Narcissen, iris, narcissen, tulpen en andere bollen behoren tot de eerste tekenen van de lente in de tuin en kunnen kippen verleiden met hun frisgroene bladeren en bloemen. Veel bolvariëteiten bevatten echter alkaloïden die een lage bloeddruk, trillingen en diarree kunnen veroorzaken. Graaf de bollen op en composteer ze of plant ze opnieuw in delen van de tuin waar de kudde geen toegang toe heeft.

5. Varens

Een specifieke varensoort genaamd de varensvaren kan vergiftiging door varensvaren veroorzaken bij kippen, wat leidt tot bloedarmoede, gewichtsverlies en spiertrillingen. Hoewel aanzienlijke hoeveelheden van de plant moeten worden geconsumeerd om giftig te zijn, zijn de overblijvende varens met hun grote driehoekige bladeren inheems in de meeste Amerikaanse staten en groeien ze in weilanden, bossen en weilanden, waardoor kippen in landelijke gebieden voldoende toegang hebben. De beste manier om varens van varens te identificeren, is door een natuurgids te gebruiken. Omdat ze agressief groeien, moet je waakzaam zijn om ze te verwijderen.

6. Vingerhoedskruid

Deze vaste plant of biënnale komt veel voor in het noordoosten en langs de westkust. De torenspitsen kunnen tot 8 voet groeien en heldere buisvormige bloemen produceren met gespikkelde interieurs die bloeien in de zomer. Alle delen van de plant - zaden, bloemen, stengels en bladeren - zijn giftig. Foxgloves zaaien veelvuldig opnieuw, dus het kan een uitdaging zijn om de populatie onder controle te krijgen. Het is het beste om de hele plant, inclusief de wortels, uit de tuin te verwijderen.

7. Hulst

Het glanzende groene blad en de rode bessen maken deze feestelijke evergreen populair voor kerstversieringen. Soorten hulst groeien in de VS, maar het is vooral overvloedig in het zuidoosten. Hulst heeft een lage toxiciteit, maar de bladeren bevatten saponinen, die bij uw kippen kunnen leiden tot braken, diarree en kwijlen. Omdat hulst tot 1,20 meter per jaar kan groeien, is het gemakkelijker om kippen bij de struiken te houden dan ze op te graven. Om ervoor te zorgen dat kippen geen toegang hebben tot de plant, houdt u deze gesnoeid en huisvest u de kudde op minstens 1,5 meter afstand.

8. Lobelia

De mooie blauwe, paarse, witte of rode bloemen op deze eenjarige maken hem populair voor containers, vlindertuinen en medicinale kruidentuinen. Sommige lobelia-variëteiten lopen terwijl andere tot 3 voet lang kunnen worden. De plant bevat gifstoffen, pyridine-alkaloïden genaamd, die tremoren, zwakte, versnelde ademhaling en gebrek aan coördinatie bij pluimvee kunnen veroorzaken. Verwijder eenjarige planten uit de tuin als u van plan bent uw kippen te laten foerageren.

9. Lupine

Deze kruidachtige vaste plant wordt 12 tot 26 centimeter lang en produceert motorkapvormige bloemen die op een aar groeien. De bloemen zijn er in verschillende kleuren, van diepblauw en paars tot roze en wit. Alle delen van lupineplanten, die vaker voorkomen in bergachtige gebieden, bevatten een toxine genaamd chinolizidine-alkaloïden die nervositeit, depressie, doelloos ronddwalen, spiertrekkingen en stuiptrekkingen bij kippen veroorzaken. Omdat het moeilijk is om wilde lupines te bestrijden, moet je ervoor zorgen dat kippen geen toegang krijgen tot delen van de boerderij waar lupines groeien.

10. Nachtschaduwen

Er zijn 70 soorten nachtschadeplanten, waaronder tomaten, paprika's, aubergines, bitterzoete en Jeruzalem-kers, waarvan er vele schadelijk kunnen zijn voor uw kudde. Nachtschade bevat alkaloïden, die verlies van eetlust, verhoogde speekselvloed, verzwakte hartslag en ademhalingsproblemen veroorzaken. Hoewel het oké is om je kudde af en toe een tomaat te gooien, moet je de planten in deze familie moe zijn. Rauwe aardappelschillen mogen bijvoorbeeld nooit als een traktatie voor kip worden beschouwd. Je moet ook extra voorzichtig zijn om je kudde weg te houden van dodelijke nachtschade, gevonden in de VS en te herkennen aan hun vijflobbige wit-paarse bloemen en groene vruchten of bessen die geel of zwart worden op de vervaldag. Omdat nachtschadeplanten vaak in het wild groeien in weilanden, boomgaarden en langs bermen, kan verwijdering een uitdaging zijn. Voorkom dat kippen in de buurt van de planten foerageren.

11. Eikenbomen

Volwassen eiken kunnen tot 80 voet lang worden met luifels van meer dan 30 meter breed. Zelfs op jonge boompjes zijn de elliptisch gevormde bladeren te hoog van de grond om kippen te bereiken, maar zowel de bladeren als de eikels die in de herfst vallen bevatten looizuur, wat kan leiden tot gebrek aan eetlust, frequent urineren, overmatige dorst en diarree. Plaats kippen in plaats van bomen om te hakken tot eikelvrije gebieden.

12. Maagdenpalm

Ook bekend als kruipende mirte, maagdenpalm is een bodembedekker met donkergroen blad, langwerpige bladeren en blauwe, paarse of witte bloemen die in het vroege voorjaar verschijnen. De planten bevatten hartglycosiden die zeer giftig zijn en trillingen, toevallen en de dood kunnen veroorzaken. De snelgroeiende, schaduwminnende vaste plant kan moeilijk te beheersen zijn, dus het is het beste om kippen op te sluiten in een maagdenpalmvrij gedeelte van de boerderij of tuin.

13. Rabarber

Het is misschien de perfecte taart, maar rabarberblaadjes bevatten oxaalzuur of oxalaten die giftig zijn voor kippen en geelzucht, trillingen en verhoogde speekselvloed veroorzaken. Het is oké om door te gaan met het kweken van rabarber, beperk gewoon de toegang van de kudde tot de tuin.

14. Taxus

Deze decoratieve groenblijvende plant, bekend als de "Boom des Doods", is zeer giftig. Er zijn verschillende soorten taxus, waaronder de Japanse taxus, de meest voorkomende sierstruik in de VS. Alle delen van de plant zijn giftig en bevatten cardiotoxische taxine-alkaloïden die hartritmestoornissen en de dood kunnen veroorzaken. De gifstoffen werken snel en een kleine hoeveelheid kan een dodelijke impact hebben. Verwijder voor de zekerheid alle taxusbomen uit het landschap als u uw kudde vrij laat lopen.

Hoewel veel vegetatie veilig is voor uw kippen, is het belangrijk om te weten welke planten een gevaar kunnen vormen voor hun gezondheid. Onthoud dat dit geen uitputtende lijst is: doe je onderzoek om je kippen veilig te houden. Het resultaat is een gezonde en productieve kudde.

Krijg meer hulp bij het houden van kippen van onze site:

 • Infographic: Welke kippentraktaties zijn veilig?
 • 7 kippentraktaties voor eieren van betere kwaliteit
 • Hoe u het dieet van uw kippen deze winter kunt verrijken
 • 4 stappen om obesitas bij kippen te voorkomen
 • 5 kruiden waar je kippen dol op zullen zijn

Tagslijsten


Bekijk de video: WISE Token. Im very MAD! (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kagazuru

  We spreken.

 2. Arale

  heerlijk waardevolle informatie

 3. Tojagami

  Ik weet het, je zal hier helpen om de juiste beslissing te vinden.

 4. Faer

  Ik ben het er helemaal mee eens. Onzin. Maar meningen, zie ik, zijn verdeeld.

 5. Evelyn

  U hebt niet geprobeerd te kijken in Google.com?

 6. Dizragore

  Ik geloof dat je een fout maakt. Laten we dit bespreken. E-mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht