Collecties

Groeiende vijgen in het zuidoosten

Groeiende vijgen in het zuidoostenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De vijg is een traditionele, gemakkelijk te kweken vrucht uit het Zuiden, hoewel het bestaan ​​niet geheel probleemloos is. Harde winters brengen vaak schade toe aan vruchthout, vooral van de Celeste-variëteit, die bijna volledig te maken heeft met de groei van vorig jaar.

Heet, droog weer zorgt er vaak voor dat de vrucht verschrompelt en hard wordt. En zelfs als alles goed gaat, krijgen vogels, wasberen, opossums, nematoden en andere varmints de vijgen vaak eerder dan de teler. Hoe dan ook, ze produceren nog steeds een van de gemakkelijkst te telen, de meest voedzame en de lekkerste gewassen. Ze hebben jaarlijks mulchen nodig, afgemeten en grondig water geven als het droog is, en een net om te voorkomen dat de varmints het gewas oogsten. Wat het sproeien betreft: vijgen moeten bijna biologisch geteeld worden omdat er maar heel weinig pesticiden op nodig zijn.

Plant dus de makkelijkst te kweken boom!

Bodems en vruchtbaarheid

Vijgen zijn zeer tolerant ten opzichte van een breed scala aan bodems, maar groeien het beste in een diepe kleileemgrond. Vijgen kunnen met succes worden gekweekt op zeer lichte zandgronden, maar nematoden (dit zijn microscopisch kleine rondwormen die zich voeden met het wortelsysteem) kunnen een ernstig probleem vormen.

Door tijdens het planten organisch materiaal toe te voegen, kunnen de nematoden worden bestreden. De organische stof zorgt ook voor de voedingsstoffen en vochtretentie die vijgen nodig hebben. Een dikke laag mulch, misschien 8 tot 12 inch dik, zal de vijg laten groeien en produceren waar nematoden een probleem vormen, omdat het de plantengroei verbetert, het vasthouden van bodemvocht bevordert en een gematigde bodemtemperatuur handhaaft.

Vijgen hebben geen kunstmest nodig als ze in de meeste zuidelijke bodems worden geplant. Te veel kunstmest kan vruchtscheuren veroorzaken en de kans op vorstschade vergroten. De langzame afbraak van de organische mulch zou alle voedingsstoffen moeten leveren die de vijgenboom nodig heeft.

Snoeien en trainen

Vijgen hoeven echt niet gesnoeid te worden. In feite produceren vijgen het beste met weinig of geen snoei. Wat betreft training (het aanpassen van de boomvorm voor maximale productie), worden twee hoofdtrainingssystemen gebruikt: Het systeem met één stam, waarbij bomen worden getraind om één hoofdstam en twee vaasvormige takstructuren te hebben, mag alleen worden gebruikt in de heel diep zuiden waar vriesweer geen probleem is. Het andere systeem, de meerstammige struik, is verreweg het populairst en het beste voor Zuiderse telers. Dit systeem houdt het gewas toegankelijker en maakt de bomen minder kwetsbaar (dan enkelstammige bomen) voor ernstige, dodelijke bevriezingen.

Fig Uitdunnen en oogsten

Langs de Gulf Coast produceren de meeste vijgen parthenocarpisch fruit (fruit geproduceerd zonder bestuiving). Parthenocarpisch fruit is erg gevoelig voor stress. Uitdunnen is niet nodig omdat overproductie stress veroorzaakt en de boom zelf dunner wordt.

Vijgen moeten worden geoogst zodra ze rijp zijn. U zult een kleurverandering opmerken en de vrucht zal zacht worden. Sommige mensen moeten misschien handschoenen en beschermende kleding dragen omdat een paar mensen allergische reacties hebben op het sap of latex dat de plant uitstraalt.

Voortplanting

Vijgen zijn vrij gemakkelijk te vermeerderen met stengelstekken. In de vroege winter moet u terminale scheuten van 6 tot 8 inch verzamelen van krachtig, gezond eenjarig hout. Kleine diameter, zwakke stekken maken inferieure planten en moeten worden vermeden. Bind de stekken in kleine bundels en plaats ze in een sleuf met het afgesneden uiteinde naar boven (stekken zijn ondersteboven). Bedek de stekken met 2 tot 4 inch goede aarde en wacht op de ontwikkeling. Verwijder rond april de stekken uit het grondbed en plaats ze met de goede kant naar boven in goed doorlatende grond met ongeveer vijf centimeter uit de grond. De stekken zullen wortelen en klaar zijn om naar een vaste locatie te verhuizen tegen het eerste rustseizoen.

Bescherming tegen vorst

Vijgen kunnen schade oplopen als de temperatuur onder 15 ° F daalt. Vijgen moeten in een beschermd gebied worden geplant, of men moet bescherming bieden als de temperatuur routinematig onder de 15 ° F daalt. In noordelijke delen van de Gulf Coast kunnen vijgen worden gekweekt als ze tijdens de winter worden beschermd door een frame bedekt met plastic en gevuld met bladeren (voor isolatie). Als vijgen koud zijn geconditioneerd, zijn ze bestand tegen koude verwondingen. Omdat de meeste vijgen in het zuidoosten eerder een struikachtige dan een boomachtige groei aannemen, schrikt dit veel verwachte vorstschade af.


Bekijk de video: Growing Figs in Containers (Augustus 2022).