Informatie

Hoe een perzikboom uit zaad te laten groeien

Hoe een perzikboom uit zaad te laten groeien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je van perziken houdt en je je afvraagt ​​hoe je een perzikboom uit zaad kunt laten groeien, maak je beslist een geweldige keuze om een ​​zeer lonende onderneming te beginnen. Het kweken van perzikbomen uit zaad zal je meenemen op een reis van het ontkiemen van perzikboompitten tot het ontkiemen, door jaren van groei en uiteindelijk naar je eerste productieve jaar. Perziken zijn absoluut heerlijk en kunnen in honderden recepten thuis worden gebruikt. Zelfs als je merkt dat je overspoeld wordt door fruit, kun je altijd vrienden of familieleden vinden om ze uit handen te nemen!

Voordat u aan deze reis begint, moet u uw favoriete perziksoorten identificeren en pitten van dat soort soorten zoeken. Ook hybride perziken die u koopt, kunnen putten bevatten die niet groeien - probeer dus uit de buurt van hybride pits te blijven! Het kiezen van een gangbare, commerciële perzikvariëteit zal waarschijnlijk het beste resultaat opleveren, aangezien de meest voorkomende variëteiten doorgaans een hogere productie en ziekteresistentie hebben, vandaar hun populariteit.

Kun je een perzikboom uit een put laten groeien?

Je kunt zeker een volle boom uit een perzikpit laten groeien! De pit is eigenlijk het zaad van de perzikboom. De vrucht van een perzik is een beschermend schild dat het zaad bedekt terwijl het groeit en rijpt. De vrucht wordt ook gebruikt om te lokken bij hongerige dieren. Dit is hoe de pitten of zaden worden getransporteerd, zodat perzikbomen verschillende gebieden kunnen bevolken en zich kunnen verspreiden.

Als u geïnteresseerd bent in het kweken van bomen uit putten, kunt u de perziken kopen en het zaad uit de vrucht verwijderen. De putten moeten een week of twee worden gedroogd. Je kunt ook perzikpitten bestellen, ze van vrienden of familie halen, of zelfs een lokale boomgaard bezoeken om pitten uit hun gewassen te halen.

Hoe een perzikkuil te planten

Perziken groeien het beste in USDA zones 5 tot en met 8. Buiten deze zones bloeien de bomen mogelijk niet of kunnen ze helemaal afsterven. De pit moet vóór het planten goed worden gewassen en een paar dagen tot twee weken worden gedroogd. Als u de put een paar maanden ongeplant laat, kan dit geen kwaad.

De put moet in de herfst of winter worden geplant, enkele weken voor de laatste nachtvorst. De pit moet vóór ontkieming bestand zijn tegen koud weer. Voordat u een perzikpit plant, kunt u de buitenkant van de put opruwen met schuurpapier om de ontkieming verder te bevorderen. Zorg er wel voor dat u het delicate zaad in de romp niet beschadigt!

Notitie: Om erachter te komen in welke USDA-zone je woont en of het ideaal is voor het planten van een perzikpit, kijk je op hun website voor een gedetailleerde kaart van alle zones.

Hoe zorg je voor perzikbomen

Als je eenmaal een perzikboom uit zaad hebt laten groeien, moet je spectaculair voor de jonge perzikbomen zorgen. Als u eenmaal aan hun behoeften bent gewend, wordt het zorgen voor perzikbomen heel gemakkelijk.

De bomen moeten vochtig zijn om een ​​goede groei te garanderen. De zandgrond die ze nodig hebben, wordt zeer goed afgevoerd, dus regelmatig water geven is noodzakelijk - vooral als de bomen vruchten beginnen af ​​te werpen. Mesttakken die speciaal voor perzik- of fruitbomen worden geproduceerd, of een hoogwaardige 10-10-10-meststof, houden de boom goed gevoed. Een perzikboom heeft ook volle zon nodig, dus het is belangrijk om schaduw te elimineren om de groei van de boom tijdens het groeiseizoen te maximaliseren.

Perzikbomen zijn ook ongelooflijk vatbaar voor insecten, wat betekent dat de tuinman de insecten weg moet houden. Insecticiden en zware mulchen rond de basis van de boom zullen helpen voorkomen dat insecten de boom binnendringen en de bladeren, het fruit of de stam beschadigen.

Snoeien, bemesten en ongediertebestrijding

Als je eenmaal een perzikboom uit zaad hebt laten groeien, moet je gedurende de hele levensduur van de boom onderhoud plegen om de productie en gezondheid te maximaliseren. De boom moet elk jaar worden gesnoeid om de hoogte te beheersen en de vruchtproductie hoog te houden. De boom moet ook regelmatig worden bemest om hem gezond te houden. Insecticiden en mulch moeten indien nodig opnieuw worden aangebracht om insecten op afstand te houden, of ze zullen uw fruit vernietigen wanneer het oogstseizoen aanbreekt.

Hoe om te gaan met de eerste oogst

Voordat uw perzikbomen fruit zullen produceren, zullen ze bloeien. De bloem bevat meeldraden (mannelijk deel van de bloem dat stuifmeel bevat) en stampers (verbonden met de eierstok van een bloem). De stampers bestuiven de meeldraden om een ​​zaadje te produceren. Eenmaal bestoven, begint het zaad - en de vrucht die het beschermt - te groeien.

Zodra het fruit rijp is, is het klaar om geplukt te worden. Terwijl u de perziken plukt, moet u ervoor zorgen dat ze allemaal rijp zijn. Fruit dat niet rijp is, moet aan de boom worden gelaten om te rijpen. Net als bij andere soorten fruit en groenten, kunnen sommige soorten fruit beschadigd, verrot of besmet zijn met insecten. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat alle perziken eetbaar zullen zijn. Controleer op rot, holen in de vrucht van insecten en misvormingen die de vrucht oneetbaar maken voor mensen. Deze vrucht kan worden weggegooid, achtergelaten voor dieren in het wild of aan dieren worden gevoerd. U kunt zelfs de pitten van deze perziken verwijderen om later te planten.

Wat doe je met extra perziken?

Terwijl je deze bomen laat groeien, kun je merken dat je een kleine boomgaard hebt, die snel wordt overspoeld met perziken! Als je merkt dat je veel meer perziken hebt dan je vers kunt eten, zijn er veel verschillende manieren om ze te gebruiken zonder dat ze verloren gaan. U kunt uw perziken gebruiken, zodat u er het hele jaar door van kunt genieten, zonder te hoeven wachten op de volgende oogst. Perziken maken ook heerlijke desserts en smoothies, dus je kunt honderden verschillende manieren vinden om ze op te nemen in gezonde dagelijkse maaltijden voor je gezin.

Als je nog steeds volledig overspoeld wordt door perziken nadat je ze vers hebt gegeten, ingeblikt of in maaltijden hebt verwerkt, kun je een kraampje langs de weg opzetten om ze te verkopen of ze te verkopen op een lokale boerenmarkt. Het kweken van perzikbomen uit zaad kan u op de markt een aardig klein beetje winst opleveren! Als al het andere faalt, kunnen ze worden gegeven aan vrienden, familie, buren en iedereen die mogelijk in hen geïnteresseerd is. Perziken zijn een erg populaire vrucht, dus u zult er zeker een toepassing voor vinden voordat ze bederven. Geniet van je heerlijke oogst en veel succes tijdens je reis!

Als je merkt dat je overspoeld wordt door perziken van je boom, kun je altijd een kraampje langs de weg opzetten of ze verkopen op een lokale boerenmarkt.

[email protected] op 10 augustus 2020:

Dank je

Marion Bryant op 17 juli 2020:

Ik heb net een perzik gegeten die heerlijk was en toen ik in het midden kwam, was het zaad opengebarsten en zit er een groene spruit in! Ik was verbaasd! Ik ben in Lakeland Fl. en het is nu heet en dagelijkse regenbuien. Enig idee als ik dit zou kunnen planten? Bedankt

booszelf (auteur) uit Tennessee op 25 juni 2013:

Weet je, het lijkt erop dat veel mensen in de wereld van vandaag lijken te vergeten dat we onze eigen dingen kunnen laten groeien. En niets is zo lekker als vers fruit. Ik wil zelf perzikbomen kweken. Ik wil ook wat kersenbomen en appelbomen! Jammer dat de meeste citrusvruchten hier niet zouden werken: / Bedankt voor het langskomen, dame!

Deonne Anderson uit Florence, SC op 25 juni 2013:

Je gaat dit niet geloven, maar vorige week zei ik tegen mijn dochter dat ik graag een paar fruitbomen in onze achtertuin zou willen planten. We hebben een enorme kersenboom die heel veel kersen laat zien, maar ze zijn klein. Ik deelde er een paar met mijn buurman, die me een recept voor kersenschoenmaker gaf. Ik heb goede herinneringen aan mijn oudoom die granaatappel- en pruimenbomen op zijn terrein had staan. Ik kan nu een perzikboom planten volgens uw instructies. Heel erg bedankt. Gestemd en nuttig.


Bekijk de video: Aardbeien in een pot planten! - Een groener thuis! #54 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Cinnfhail

  Nou, nou ... het zal nodig zijn om dit gebied van dichterbij te bekijken :)

 2. Gror

  Ik feliciteer dit opmerkelijke idee alleen

 3. Golkree

  Dat is nog een zorgen! Veel geluk! Beter!

 4. Echoid

  Ik heb gemerkt dat sommige bloggers graag lezers uitlokken, sommigen achterlaten zelfs provocerende opmerkingen zelf op hun blog

 5. Somerton

  Figase O_O

 6. Pranav

  Ik kan het niet met haar oneens zijn.Schrijf een bericht