Collecties

Nieuwe soorten Hosta-bloemen om te proberen in uw schaduwtuin

Nieuwe soorten Hosta-bloemen om te proberen in uw schaduwtuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Schaduwrijke plekken kunnen tuinieruitdagingen creëren, dus veel tuinders vertrouwen op hosta's voor die locaties. Deze oude, schaduwrijke tuinfavoriet is zeer flexibel en winterhard in planthardheidzones 3 t / m 9 van het Amerikaanse Department of Agriculture. Hoewel er slechts 40 hostasoorten bestaan, zijn er meer dan 3.000 hybriden gemaakt. Met zo veel om uit te kiezen, is het eenvoudig om er een te vinden om een ​​schaduwrijke plek op te fleuren.

Hosta van het jaar 2016

De “Curly Fries” hosta is door de American Hosta Growers Association uitgeroepen tot Hosta van het Jaar 2016. Deze kleine plant van 28 x 50 cm heeft zeer gegolfde, smalle bladeren die aan de uiteinden geel tot bijna wit zijn. Tijdens de midden- tot de late zomer wordt deze krachtige plant bekroond met lavendelbloemen.

Gouden Hosta's

Geef je schaduwrijke plek een zonnig gevoel met een van de gouden hosta's. De 20 x 40 inch Bright Feather hosta met golvende bladgoud vormt een mooie aanvulling op grote schaduwrijke gebieden. Lavendelgestreepte bijna witte buisvormige bloemen verschijnen in de vroege zomer bovenop de 2-3 voet hoge scapes.

Overweeg voor kleinere gebieden de Dinky Donna-variëteit. De bladeren van deze 8 x 14 inch langzaam groeiende hosta bevatten prachtige gouden strepen. De strepen contrasteren goed met de groene randen van de kleine platte bladeren. Lavendelbloesems verschijnen in de late zomer op 30 cm hoge groene takken.

Verstoorde Hosta's

Als je een meer gestructureerde look wilt, selecteer dan hosta's met gegolfde bladeren. Met een afmeting van 15 x 14 inch heeft de Hosta met Ruffled Mouse Ears sterk gerimpelde randen op bijna ronde bladeren. De licht golvende, licht gecupt bladeren hebben middelgroene blauwgroene centra die eind juli donkergroen worden. In juni sieren middelgrote lavendelbloemen de top van 8-10 inch scapes.

De Crows Landing Rippled Truffles is een medium groeiende hosta met lange groene gedraaide bladeren. De plant van 14 x 30 inch heeft bladeren die worden geaccentueerd met groenachtig gele, licht golvende randen.

Geïntroduceerd in 2011, de 'Wheee!' Hosta-hybride heeft bladeren die gegolfd zijn met crèmekleurige randen. De ruches lopen van de punt van het blad helemaal tot aan de bladsteel. De plant is 11-18 centimeter lang x 30 centimeter breed en is slakbestendig. Lichte lavendelbloemen verschijnen in de zomer op 24-inch hoge paarse takken. Deze bloem gedijt goed in halfschaduw.

Hosta's met rode bladstelen

Met rode stengels en contrasterende groene bladeren geven hosta's met rode bladstelen een tuin met levendige kleuren. Met een afmeting van 30 x 20 inch heeft de Hosta Red Stilts intens rode bladstelen met licht golvende bladeren. De middelgrote groen gekleurde, 3-inch brede bladeren bereiken een lengte van 10 inch. Halverwege de zomer staan ​​bleke lavendelbloemen boven de 30 tot 40-inch hoge rode scapes.

Geïntroduceerd in 2012, de "Peach Salsa" hosta is een zeer interessante variëteit met zachte, licht gebobbelde gele bladeren op felrode bladstelen. De bladeren worden echter wit als ze worden blootgesteld aan te veel zon. De plant is 10-12 centimeter lang en 20 centimeter breed. In juli worden de felrode bloemen bedekt met paarse bloemen.

Een andere nieuwe variëteit, de Rocket’s Red Glare hosta, heeft glanzend groene bladeren met golvende randen. Het rood van de bladstelen dringt aan beide zijden van de bladeren in de hoofdnerf. Het glanzende, groene blad heeft mooie golvende randen. In de nazomer dragen horizontaal gebogen, dieprode bloemen lavendel gestreepte bloemen. Hosta is 30 centimeter lang en 30 centimeter breed.

Overweeg voor extra opties twee hosta's met rode bladstelen die in 2010 zijn geregistreerd. De Red Bull en Reddy Eddy zijn grote hosta's met donkerrode bladstelen. De Red Bull heeft licht golvende middelgroene glanzende bladeren terwijl de Reddy Eddy donkergroene en licht gegolfde bladeren heeft.

Eerdere Hosta of the Year-winnaars

Elk jaar maakt de American Hosta Growers Association hun keuze voor de Hosta van het Jaar. De prijswinnaars zijn planten die het goed doen in alle regio's van het land, overal verkrijgbaar zijn en in het jaar van selectie voor ongeveer $ 15 worden verkocht. De afgelopen vijf winnaars zijn Victory, Abiqua Drinking Gourd, Rainforest Sunrise, Liberty en Praying Hands.

 • Uitgeroepen tot winnaar van 2015, de zege hosta is een grote plant, 30 x 70 inch. Het heeft een glanzend groen centrum met een rand die aan het begin van de zomer verandert van groengeel naar roomwit. Het heeft dikke, gladde bladeren en doet het goed als specimen- of achtergrondplant.
 • De Abiqua drinkpompoen is een slak-resistente cultivar van 18 inch hoog, met witte bloemen in de vroege zomer. Het heeft zeer grote blauwgroene, zwaar getextureerde bladeren die bekeren en draaien op een ongebruikelijke en unieke manier zijn - waardoor een prachtig beeld ontstaat.
 • De Regenwoud zonsopgang heeft goudbonte bladeren met donkergroene randen. Deze hosta doet het het beste in lichte schaduw. De plant bereikt 25 x 25 inch en heeft grote, komvormige bladeren. Hij bloeit in de vroege zomer met lavendel tot paarse bloem.
 • De winnaar van 2012 Vrijheid is een grote hosta van 26 x 30 inch. Het heeft blauwgroene centra met zeer brede witgele marges. Deze plant gedijt in halfschaduw tot volle schaduw in vochtige, maar goed doorlatende grond.
 • Biddende handen is een van de meest unieke hosta's. Deze soort heeft opstaand smal groen blad met een dunne roomwitte rand. Elk blad is gerold en gevouwen tot een buisvorm waarbij de prominente nerven op de achterkant van het blad zichtbaar zijn. De plant is 40 x 30 cm en heeft lavendelbloemen.

Wat is een sport?

Wanneer je hosta's, of welke plant dan ook, gaat onderzoeken, zul je ongetwijfeld de term 'sport' tegenkomen. Een sport is in feite een plantmutatie die de groeiwijze of bloemkleur van de ouderplant verandert. Deze nieuwe scheuten, die de kenmerken vertonen die verschillen van de ouder, staan ​​bekend als 'sport'.

Overwegingen

Naast enige schaduw doen hosta's het het beste in rijke, vochtige, goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Het meest voorkomende plaagprobleem voor hosta's zijn slakken, maar dat risico kan aanzienlijk worden verminderd door het bloembed in het vroege voorjaar te harken of door planten met dikke bladeren te kiezen. Hosta's hoeven niet te worden verdeeld om gezond te blijven, maar het is een eenvoudige manier om meer planten te creëren. In het voorjaar, wanneer de groeipunten beginnen te verschijnen, graaf je de hosta's op en verdeel je elke klomp in secties met een scherpe schop of mes.

Middelen

 • Plantendatabase van de American Hosta Society
  Doorzoek de database om toegang te krijgen tot zeer gedetailleerde informatie over alle momenteel geregistreerde hosta's.
 • Amerikaanse Hosta Growers Association
  Lees meer over het Hosta of the Year-programma dat in 1996 begon.

Charlie Claywell (auteur) op 28 augustus 2014:

Ik ben me aan het voorbereiden om de Hosta's in mijn voorste bloembed te verdelen en een paar toe te voegen aan de slechte tuin (ik heb veel schaduw rondom mijn huis). Een ding dat ik leuk vind aan Hosta's, is dat ze zo gemakkelijk te planten en opnieuw te planten zijn - ik denk niet dat ik er ooit een heb verloren tijdens het overplanten.

Kathleen Cochran uit Atlanta, Georgia op 27 augustus 2014:

Met alle tuinmannen hier op HP, waar zijn alle Hosta-liefhebbers? Ik heb vorig jaar een Hosta-tuin aangelegd en de planten dit jaar rond mijn tuin verplaatst omdat ik ze niet goed genoeg kon zien in de tuin die ik voor ze had gebouwd. Bedankt voor deze informatieve hub, en ik zal spreken voor alle Hosta-liefhebbers die geen commentaar hebben gegeven.


Bekijk de video: Wat kun je plaatsen in de schaduw van een tuin? (Augustus 2022).