Interessant

Grote buitenurnen en decoratieve plantenbakken

Grote buitenurnen en decoratieve plantenbakkenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tuinurnen of plantenbakken zorgen het hele jaar door voor een heel mooi buitendecor. Hoewel de plantenbak het populairst is in de lente en zomer, kunnen ze ook een bron van wintergroen zijn.

Tijdens die sombere wintermaanden, wanneer de zon niet zo lang schijnt als we zouden willen, is het geweldig om een ​​opbeurende plantenbak voor de deur te hebben staan ​​om je te begroeten. Het is net zo leuk om tijdens het warmere weer een levendig kleurrijk scherm te hebben.

Het is relatief eenvoudig om een ​​mooie combinatie van bloemen en / of groen samen te stellen. Je hoeft geen spreekwoordelijke groene vingers te hebben! Scroll naar beneden voor wat inspiratie om te gaan planten, ongeacht in welke tijd van het jaar het zich in je nek van het bos bevindt.

Grote buitenbakken

Als Canadees maak ik koude winters mee. Soms, als de zon niet schijnt, kan het nogal somber zijn. Winterversieren is erg populair in mijn buurt, en het is gebruikelijk om een ​​grote plantenbak vol groenblijvende takken op je veranda te hebben. Dit jaar heb ik er geen, maar ik geniet er nog steeds van om een ​​mooie winterurn te bewonderen, ook al staat die niet op mijn eigen veranda.

De lente is een ander verhaal. Het is de tijd om bloemen en plantendisplays te plannen voor de seizoenen tot de herfst. Er zijn meer combinaties dan ik hier kan noemen. En met zoveel opties om uit te kiezen, kunt u een unieke plantenbak naar uw eigen ontwerp maken. Kies gewoon je favoriete kleuren en omring ze met groen. U heeft echter eerst een decoratieve urn of plantenbak nodig om uw ontwerp te huisvesten.

Als je eenmaal deze plantenbak hebt gekozen, is de lucht de limiet van wat je kunt doen om hem mooi te maken. Deze urnen zijn het hele jaar goed en kunnen in elk seizoen worden versierd. Laten we eens kijken hoe we de winter-, lente-, zomer- of herfstseizoenen kunnen opfleuren met een grote plantenbak.

Niets is gemakkelijker dan een vat vol met uw favoriete bloemen - bovendien zijn ze niet duur en gaan ze lang mee.

Bloemen in een vatplanter

Niets is makkelijker dan een vat vol met je favoriete bloemen. Kies een combinatie van kleuren en vul gewoon het vat!

Vaten zijn erg duurzaam en gaan een leven lang mee. Ik heb jarenlang een vat gebruikt, en het zal met de jaren slijten, maar ziet er nog steeds heel mooi en natuurlijk uit. Bent u op zoek naar een rustieke uitstraling of een chique land? Dan is het vat iets voor jou. Ze zijn ook relatief goedkoop.

Combineer staande en draperende planten voor een dynamische look.

Hoge Planter Met Trapsgewijze Planten

Probeer een combinatie van rechtopstaande planten in combinatie met planten die over de zijkant van een grote plantenbak vallen. Een goed voorbeeld is het gebruik van siergras als basisplant, in het midden van de pot. Je kunt dan je favoriete kleur van eenjarigen toevoegen voor een vleugje kleur, en dan een paar eenjarigen toevoegen met een drapeergewoonte voor de zijkanten.

U kunt voor dit arrangement een eenvoudige en goedkope aarden pot gebruiken. Deze zijn zeer gemakkelijk te onderhouden en gaan jaar in jaar uit mee. Het is ook eenvoudig om de planten te verwisselen als u eenjarige planten gebruikt. Ik heb veel kleipotten - ze zijn populair en goedkoop en heel gemakkelijk te vinden in de tuincentra.

Siergrassen als accenten

Siergrassen zijn prachtige accenten voor urnen en plantenbakken. Grassen kunnen dat drama creëren waardoor een plantenbak opvalt. Combineer deze grassen met de aantrekkelijke en levendige bladeren van de siernetel en je hebt een prachtig brandpunt.

Deze plantenbak bevat geen bloeiende planten, maar kijk eens hoe helder en prachtig hij is.

Je kunt zoveel doen met verschillende planten met kleurrijk blad, en veel van deze soorten planten zijn meerjarig, dus ze zullen jaar na jaar terugkeren.

Paarse bloemen en gebladerte

Vind je de kleur paars mooi? Een paars thema met niet alleen bloemen, maar ook paars blad kan wonderen doen. Verbreek de kleur met wat groen en je hebt een mooi contrast. Deze zit in een witte betonnen plantenbak. De witte steen vormt een aanvulling op het zachte paars van het blad en zorgt voor extra contrast.

Stenen, vetplanten en cactussen

Woon je in een warm klimaat? Dit is misschien de unieke plantenbak voor jou. Vetplanten en cactussen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Je kunt ze in een bloempot met aarde schikken en de bovenkant bedekken met wat decoratieve steentjes.

In het bovenstaande voorbeeld zijn er gladde rivierstenen in verschillende grijstinten die een mooi contrast vormen met de groentinten van de vetplanten.

Dit ontwerp is schaars voor de cactussen en vetplanten en zwaar voor het steenaccent. Je zou de andere kant op kunnen gaan met veel meer vetplanten met verschillende vormen die minder stenen laten zien.

Ook als je in een kouder klimaat leeft, kun je deze pot voor de winter binnen halen als decor voor je foyer.

Plantenbak in vensterbakstijl

De traditionele bloembak kan ook een prachtige plantenbak op de grond zijn als deze groot genoeg is. Deze combineert drapering en rechtopstaande plantgewoonten. De verschillen in vorm en kleur maken het gebrek aan punch dat je krijgt met felgekleurde bloemen goed.

Het ontwerp maakt gebruik van de "Dusty Miller", een zeer aantrekkelijke grijswitte bladplant met opvallend gevormde bladeren die in mijn gedachten op koraal lijken.

Winterontwerpen voor buitenbakken

Waarom versieren voor de winter?

De winter kan koud en grauw zijn, en soms verlaten de werkende mensen het huis in het donker en keren naar huis terug. in het donker. Arghh. Dus stel je eens voor dat er een prachtige pot met evergreen op je veranda staat om je thuis te verwelkomen. Ja mooi. Ahhh.

Veel mensen kopen hun winterurnen en ze kunnen behoorlijk prijzig zijn. Je kunt je eigen items echter heel gemakkelijk maken met gratis dingen. Ja, gratis spullen die op de grond liggen. Ik heb nooit begrepen waarom mensen in de winkel voor takken betaalden als je het bos in kunt en voor niets takken en dennenappels kunt halen!

Het enige dat u moet kopen en waarin u moet investeren, is een urn of plantenbak. Een mooie stevige plantenbak voor buiten gaat jaren en jaren mee, en je kunt hem het hele jaar door gebruiken - niet alleen in de winter. Investeer dus in een mooie urn en maak van winterdecor bij je voordeur een traditie!

Hoe versier je een winterurn

Uw display-items verzamelen

Bloemen zijn zeker uit, tenzij je van de kunstmatige variëteit houdt. Maar op de een of andere manier zien ze er in het holst van de winter gewoon niet helemaal natuurlijk uit, dus je kunt het beste kiezen voor groenblijvend en veel takken.

U hoeft hier niet veel geld uit te geven - ga gewoon naar uw achtertuin. Raap spullen van de grond. Ja! Dennenappels, takken, alles wat je ziet. Knip wat takken van je evergreens af; ja, ze kunnen wel wat snoei gebruiken, vind je niet? Nu je de takken van je struiken kunt zien, moet je ze trimmen.

Ik heb een heel grote, overwoekerde struik in mijn tuin die zeker wat uitdunning kan gebruiken, en wat is een beter moment als je die takken echt kunt zien! Als je geen tuin vol bomen of struiken hebt, ga dan naar het park. Ik weet zeker dat u ergens een bosrijke omgeving kent die kan dienen als uw buitendecoratiewinkel. Ik bedoel, zelfs New York City heeft Central Park, toch?

Je basis creëren

Nu je al deze natuurartikelen uit de natuur hebt verzameld - wat te doen? Om ze in een nette opstelling te krijgen, heb je iets sterks nodig om ze in te steken. Je urn heeft een heel groot gat dat gevuld moet worden. Bodem is prima. maar je kunt dit centrum ook vullen met zand of opvullen met steekschuim! Oké, nu praten we.

Uw display creëren

Neem je groenblijvende takken en waaier ze langs de randen van je urn. Pak vervolgens de takken en steek ze rechtop in het midden. Gebruik je fantasie! Blijf het vullen tot het eruit ziet zoals u dat wilt.

Je kunt dennenappels vastmaken met bloemendraad als je dat spul toevallig bij de hand hebt. Ja, misschien niet, maar misschien heb je wel een paar van die twist-stropdassen. Als ze niet de juiste kleur hebben, trek je ze er gewoon af om de draad eronder bloot te leggen.

Je kunt ook een van die lijmpistolen gebruiken en een beetje hete lijm. Erger nog, gebruik een touwtje of draad en knoop ze vast. Zorg ervoor dat u een kleur gebruikt die niet voor de hand ligt en goed mengt.

Om het nu voor de winter aan te kleden, wil je misschien wat eenvoudige kerstbalversieringen toevoegen - slechts een paar in een neutrale zilver- of goudkleur, zodat het er niet al te "kerstachtig" uitziet als de vakantie voorbij is. Probeer een lint in een winterblauw. Rijg wat witte lampjes rond je hele arrangement of gewoon rond de basis waar je begon met de groenblijvende takken.

Maak het leuk!

Misschien wil je echt iets speciaals krijgen - je kunt proberen je takken te spuiten. Wit ziet er mooi uit, of misschien zelfs zilver, wat dacht je van dieprood. Ja!

Blijf gewoon schikken en herschikken totdat je een look vindt die je aanspreekt en ervoor zorgt dat alle anderen hun adem inademen en proberen die te kopiëren. Succes!

© 2013 Sharon Bellissimo

anoniem op 04 juli 2013:

We hebben er geen, maar het is een interessant idee.

Rose Jones op 19 mei 2013:

Ik hou van tuinieren, hoewel meer in theorie dan in werkelijkheid. :) Ik ga steeds meer richting het tuinieren in containers en deze decoratieve urnen zijn een mooie aanvulling op elk huis. Vastgemaakt aan mijn tuinbord.

Melanie Wilcox uit Pennsylvania, VS op 4 maart 2013:

Ik hou van urnen! Ik heb een grote buitenstijl in mijn huis -ehehe (het was uit mijn winkel :))

TamsinY op 8 januari 2013:

Verbazingwekkend hoeveel impact zoiets eenvoudigs kan hebben op een ruimte. Prachtig!

Joan Haines op 06 januari 2013:

Deze zijn super veelzijdig! Je hoeft er niet per se een plant in te planten. Je kunt gewoon gesneden greens en decoraties er tijdelijk in doen, en deze zien er vrij elegant uit.


Bekijk de video: Smart en Green Led Lamp. Paso u0026 Mambo. Buitenverlichting voor u! (Augustus 2022).