Informatie

Hoe de magnetronveiligheid van gerechten te testen

Hoe de magnetronveiligheid van gerechten te testenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe u uw gerechten kunt testen op magnetronveiligheid

Weet u niet zeker of uw gerecht geschikt is voor de magnetron? Raad het niet, want er zijn echte gevaren aan het gebruik van niet-magnetronbestendige gerechten. Dit artikel gaat over de gevaren van het gebruik van niet-magnetronbestendige gerechten en hoe u thuis een magnetronveiligheidstest kunt uitvoeren.

Hier leest u hoe u de magnetronveiligheid van uw vaat kunt testen.

Controleer eerst het label van de fabrikant

Een meest voorkomende fout die we maken, is het niet volledig lezen van het etiket of de instructie van de fabrikant wanneer we iets kopen. Lees altijd de instructies voor veiligheidsregels voor magnetrons.

De eerste manier om erachter te komen of een gerecht geschikt is voor de magnetron, is door het etiket van de fabrikant te controleren. Vaak geeft de fabrikant aan of het gerecht ‘magnetronbestendig’ is of ‘niet voor gebruik in de magnetron’.

Niet alle fabrikanten zullen dit label hebben. Als u dit niet op het etiket van de fabrikant of de gebruiksaanwijzing kunt vinden, moet u de magnetronveiligheid van de gerechten zelf testen.

Hoe de magnetroncapaciteit van een gerecht te testen

Deze test is om vast te stellen of een gerecht is gemaakt van materialen die warmte absorberen en vasthouden of warmte doorlaten. Hiervoor heb je het betreffende gerecht en een magnetronbestendige beker of glas nodig.

Stap 1: Vul de magnetronbestendige beker of het glas met kraanwater en zet het in de magnetron.

Stap 2: Plaats de te testen schaal naast de beker in de magnetron. (Als de schaal groot is en er is geen ruimte om de beker ernaast te plaatsen, plaats de beker dan in de schaal).

Stap 3: Magnetron de schaal en het kopje water op de hoogste stand (100 procent) gedurende één minuut.

Stap 4: Verwijder de schaal en het kopje water met een pannenlap en zet het vervolgens op het aanrecht. Raak de schaal voorzichtig met uw vingers aan. Als het warm of heet is, is het niet veilig voor de magnetron. Als het koud is en het kopje water heet is, dan is het gerecht geschikt voor de magnetron.

Dit is de eenvoudige test die u kunt doen om de magnetronveiligheid van gerechten te testen. Als u eenmaal weet welke gerechten in uw keuken magnetronbestendig zijn, kunt u ze aan de achterkant met een permanente marker markeren voor gemakkelijke identificatie.

Als u eenmaal weet welke gerechten in uw keuken magnetronbestendig zijn, kunt u ze aan de achterkant met een permanente marker markeren voor gemakkelijke identificatie.

Veilige en niet-veilige gerechten voor de magnetron

Gerechten die veilig zijn voor in de magnetronGerechten die niet geschikt zijn voor de magnetron

Gerechten met het label magnetronbestendig

Alle gerechten die zeggen dat ze niet geschikt zijn voor de magnetron

Gerechten getest magnetronbestendig

Metalen schalen en borden met vergulde of metalen rand en draadwindingen

Keramische schalen (behalve bij glazuren die metalen bevatten)

Papieren schalen

Magnetronbestendige glazen schalen

Houten schalen

Keramische schalen behandeld met glazuren die lood en andere metalen bevatten

Onveilige plastic schalen

De risico's en gevaren van niet-magnetronbestendige gerechten in de magnetron

Het gebruik van niet-magnetronbestendige gerechten in magnetrons kan brand, schade aan het serviesgoed, schade aan de magnetronoven zelf veroorzaken, giftige chemicaliën in het voedsel sijpelen en het voedsel onjuist verhitten.

Breng uw gezondheid en veiligheid niet in gevaar door te raden of het gerecht geschikt is voor de magnetron. Voer voor de zekerheid altijd een microgolfveiligheidstest uit.

Ik gebruik geen plastic borden in mijn magnetron, ook al staat er op het etiket dat het magnetronbestendig is. Ik stel voor dat je meer onderzoek doet naar de risico's en gevaren van het gebruik van plastic schaaltjes in magnetrons.

Een belangrijk advies is om gerechten te gebruiken die magnetronbestendig zijn. Dat betekent niet dat je al je gerechten moet vervangen door magnetronbestendige gerechten.

U kunt testen of de gerechten die u al hebt, magnetronbestendig zijn door het volgende proces in twee stappen te volgen. Er zijn twee manieren om te bepalen of een gerecht veilig is voor gebruik in de magnetron.

Tot slot zijn er twee manieren om de magnetronveiligheid van gerechten te bepalen.

Controleer eerst het etiket van de fabrikant aan de achterkant van de schaal, dat moet aangeven of de schaal magnetronbestendig of niet magnetronbestendig is.

Als er geen etiket is, kunt u de magnetronveiligheid van de schaal testen door de schaal en een magnetronbestendig kopje water in de magnetron te plaatsen en deze 1 minuut aan te zetten. Als het gerecht heet is, is het niet veilig voor de magnetron. Als het gerecht koud is maar het kopje water heet is, is het gerecht geschikt voor de magnetron.

De echte gevaren van magnetrons en hoe u kunt testen of de uwe lekt

© 2012 Kejanny


Bekijk de video: Vleesvervangers testen - Welke zijn gezond?! OPTIMAVITA (Augustus 2022).