Collecties

Blijven mijn peperplanten in leven onder 50 graden?

Blijven mijn peperplanten in leven onder 50 graden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Paprika's zijn planten die als zeer gevoelig kunnen worden aangemerkt als het gaat om onderdompelingstemperaturen. Paprikaplanten van welke variëteit dan ook houden er eerlijk gezegd van dat het heet is, of het nu chilipepers of paprika's zijn. Hoewel het helemaal niet moeilijk is om paprika's te kweken, is het de kunst om ze te laten overleven in moeilijke omstandigheden, omdat ze niet van grote temperatuurschommelingen houden. Ze houden meestal van een heet groeiseizoen, en ze houden vooral van de grond om lekker warm te blijven, vooral als ze bloeien en vrucht dragen.

Dit artikel geeft verschillende tips en trucs om u te helpen uw paprika's te redden, zelfs als de temperatuur daalt.

Tips voor het planten en verzorgen van paprika's

Paprika's worden graag geplant in losse, goed doorlatende grond, minstens twee weken na de laatste voorspelde vorst - en vergeet niet om meststoffen met kalium, fosfor en stikstof te geven om ze een goede start te geven. Voer daarna regelmatig volgens de instructies van de meststof.

Je kunt paprika's starten vanuit zaad. Maar houd er rekening mee dat als je sowieso een kort groeiseizoen hebt, het tegen de tijd dat je je plant in de grond krijgt, het misschien net op tijd is om maar een klein rendement op je inspanningen te krijgen.

Selecteer planten die in uw eigen omgeving worden gekweekt voor het beste succes. De meeste soorten die te vinden zijn in woonwinkels of supermarkten, worden verzonden vanuit onbekende delen, die waarschijnlijk een heel ander klimaat hebben dan waar ze zijn geplant. Om de beste start te krijgen, moeten planten worden afgehard tot het klimaat waarin ze zullen groeien.

Als je een onvoorspelbaar klimaat hebt, is een geweldige manier om paprika's te planten in grote containers. Dit geeft ze voldoende ruimte om uit te spreiden en geeft de teler ook de mogelijkheid om ze naar warmere locaties zoals een garage of in huis te verplaatsen als er vorst dreigt.

Een andere geweldige plek om paprika's te planten, is langs de zijkant van een huis, garage of schuur waar ze een felle zon krijgen. De extra bescherming van het huis moet voorkomen dat ze "verwelken" door koelere wind.

Hoe paprika's te helpen gedijen onder 50 graden

Als de planten in de grond staan ​​en de verwachting is voor temperaturen onder de 50 graden, moet je worden afgedekt. Probeer deze eenvoudige ideeën:

 • Mulch met stro, dennennaalden of gewone tuinmulch om de wortels van de plant warm te houden.
 • Dek af met een papieren zak, maar probeer de hele plant tot aan de wortel te bedekken. U kunt op dezelfde manier plastic zakken gebruiken, met houten palen om de zakken op hun plaats boven de planten te houden. Nog een andere optie is om de planten in krantenpapier (of krantenpapier gevolgd door plastic) te wikkelen en vast te zetten met wasknijpers. Probeer echter de hele plant te bedekken, niet alleen de bovenkant.
 • Gebruik vellen of zeilen om de planten te bedekken voordat de temperatuur daalt en houd ze op hun plaats met stenen of palen.
 • Veel mensen die paprika's telen, gebruiken gedurende het groeiseizoen zwarte plastic mulch om de warmte rond de basis van de plant vast te houden en gebruiken vervolgens plastic hoezen als de plant rijpt.
 • Door in verhoogde bedden te planten, kunnen paprika's warmer blijven in tijden van dalende temperaturen. Hoezen kunnen ook gemakkelijk op verhoogde bedden worden geplaatst om warmte vast te houden.
 • Overstappen naar een kas is een geweldig idee voor mensen met korte groeiseizoenen.

Vorstbedreigingen voor zeer malse groenten

Paprika's zijn een van de groenten die worden vermeld op de lijst met niet-zo-winterharde temperaturen in koelere temperaturen. Dat maakt ze geclassificeerd als niet alleen een "malse" groente, maar ook als een ZEER malse groente.

Enkele van de andere metgezellen van groenten en kruiden op de lijst zijn:

 • Hete pepers of paprika's
 • Watermeloen
 • Pompoenen
 • Winterpompoen
 • limabonen
 • Meloen
 • Aubergine
 • Tomaten
 • Komkommers
 • Bonen
 • Basilicum
 • Oost-Indische kers
 • Zonnebloemen

Deze groenten zijn ook geen grote fans van koele wind. Ze geven allemaal de voorkeur aan temperaturen van ongeveer 60 graden en hoger gedurende de dag, maar worden echt levendig in temps van 70-95 graden. Als de temperatuur meerdere dagen tot een week onder de 55 graden blijft, is het meestal een vaarwel.

© 2012 Audrey Kirchner

Audrey Kirchner (auteur) uit Washington op 4 september 2012:

Goed idee, Joyce. groeiseizoen omdat we een hoge bergwoestijn zijn.

Joyce Haragsim uit Zuid-Nevada op 4 september 2012:

Ik gebruik jute rond de basis op tropische planten wanneer onze temps dalen tot de jaren 30. Dit werkt wel, maar we zitten maar een korte tijd in die lage temperaturen.

Nuttig en interessant gestemd, Joyce.


Bekijk de video: How to Overwinter Chili Pepper Plants an easy guide HD (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nahcomence

  Om bescheidener te zijn, is het noodzakelijk

 2. Acheron

  Zijn zin is briljant

 3. Avidor

  Ik ben het helemaal met je eens, ongeveer een week geleden schreef ik hierover in mijn blog!

 4. Kataur

  Ik denk dat je het fout hebt. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 5. Kester

  Een heel goede zaak

 6. Meztigor

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. Ik ben in staat om het te bewijzen.Schrijf een bericht