Collecties

Rope Light installatie en gebruik

Rope Light installatie en gebruik


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat zijn touwlampen?

In de eenvoudigste bewoordingen bestaat touwverlichting uit veel kleine lampjes die zijn ingebed in een stevige buis van helder, buigzaam plastic, maar er is meer dan dat.

Touwverlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren of een enkele buis met meerdere kleuren erin. Lampen kunnen gloeiend of LED zijn; terwijl LED-lampen de kosten verdubbelen, gaan ze veel langer mee, werken ze koeler (geen angst voor vuur, zelfs niet als ze aan hout zijn bevestigd), produceren ze meer licht en kunnen ze energie besparen omdat ze een tiende van de stroom nodig hebben om ze te laten werken. Lengtes zijn beschikbaar van drie voet tot 250 voet, en individuele touwen kunnen meestal aan elkaar worden gesplitst of met intervallen van drie voet worden gesneden.

Lichtslangen zijn zelfs verkrijgbaar met meerdere draden erin en met controllers die ervoor zorgen dat de lichten langs het touw "jagen", net als bij kerstverlichting.

De mogelijkheden zijn legio, maar wat zijn enkele daadwerkelijke toepassingen van touwverlichting?

Gebruikt voor touwverlichting

Kabelverlichting kan worden gebruikt als primaire verlichting, accentverlichting, indirecte verlichting of als bron voor nachtverlichting. Hier worden slechts enkele suggesties gegeven; gebruik je fantasie voor je eigen huis en situatie.

 • Primaire buitenverlichting. Op de foto hierboven zijn touwlichten geïnstalleerd rond het dak van een overdekt terras en zorgen voor voldoende licht om langs te lezen. Het trekt geen insecten aan in de mate dat een enkele lamp dat wel doet en heeft geen lichtpuntjes. Bij gebruik op deze manier is de beste keuze LED-lampen, omdat deze aanzienlijk meer licht geven dan gloeilampen, en waarschijnlijk in een koel wit in plaats van warm wit licht, aangezien koel wit meer licht geeft dan warm.
 • Accentverlichting. Dit kan van alles zijn, van verlichting in kroonlijsten tot verlichting in een curiosa- of servieskast. Verborgen achter de voorkant of net onder de bovenkant van de kast zal het de inhoud heel goed verlichten.
 • Onder kastverlichting. Donkere plekken op het aanrecht in de keuken? Overweeg wat touwverlichting onder de kast erboven; het zal het aanrecht eronder heel goed verlichten.
 • Trappen of gangen. Dit wordt vaak gedaan in theaters, waar het belangrijk is om wandelpaden of trappen te kunnen zien terwijl de kamer nog verduisterd is. Een warmwitte of gekleurde lamp werkt misschien beter omdat deze voldoende licht geeft om de trap te zien, maar de algemene ruimte toch donker laat.
 • Kerstverlichting. Met alle beschikbare kleuren kan lichtslang een mooie, zij het nogal kostbare kerstvertoning zijn. Misschien in een kribbe-scène, met het touw in de kribbe, of met de kerstman op het dak.
 • Een thuisbioscoopkamer. Onder een bank of stoel gelegd, kan touwverlichting voldoende licht geven om te bewegen zonder de kamer daadwerkelijk te verlichten.
 • Indirecte sfeerverlichting. Gemonteerd achter verborgen sierlijsten met de bovenkant open naar het plafond, zouden touwlampen eenvoudig te installeren zijn om een ​​kamer een donkere of gekleurde sfeer te geven.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Waar zou dat kunnen u gebruik een lange strook licht? Een die gemakkelijk en snel te installeren is?

Rope Light Installatie

De meeste lichtsets worden geleverd met een netsnoer en een eindkap, maar als die van jou niet al te veel zorgen maken. U zult deze items moeten aanschaffen en in uw lichtslang moeten passen, maar ze zijn niet duur en gemakkelijk te installeren.

Om een ​​eindkap te installeren, drukt u deze eenvoudig op één uiteinde. Het netsnoer wordt ook gewoon aangedrukt, maar er moet voor worden gezorgd dat de pennen erin goed contact maken met de kleine draden in de touwverlichting.

Verwijder de schroefdop op het netsnoer en schuif deze over het touw. Lijn de pennen uit met de draden in de touwverlichting en druk deze stevig op het touw, waarbij de scherpe tanden door het zachte plastic heen dringen en in contact komen met de draden in het touw. Schroef de dop weer op het koord, waardoor het koord stevig wordt samengeknepen en het koord op zijn plaats wordt gehouden.

De meeste netsnoeren zijn ontworpen om op een stopcontact te worden aangesloten, maar er zijn ook andere methoden om stroom te krijgen. Op de foto's was een speciale schakelkast gemonteerd nabij het uiteinde van de lichtslang, met gebogen leiding en geïnstalleerd op een nabijgelegen buitenstopcontact.

Het uiteinde van het netsnoer werd afgesneden en het snoer werd in de nieuwe elektriciteitskast geleid, waar het hardbedraad was om stroom te leveren. Het circuit was uitgerust met een schakelaar die in de bestaande nabijgelegen doos was gemonteerd om het licht aan en uit te zetten.

Touwverlichting kan ook worden doorgeknipt (meestal om de drie voet; het touw wordt op snij-intervallen gemarkeerd) en / of aan een ander touw gesplitst. Als het moet worden gesplitst, is een koppeling nodig en wordt deze op dezelfde manier geïnstalleerd als het netsnoer.

Als het touw moet worden gebogen wanneer het wordt geïnstalleerd (en dat is meestal het geval), is het het beste om het een paar minuten in het stopcontact te steken voordat u verder gaat, omdat het dan zal opwarmen en het flexibeler zal maken. Kabelverlichting wordt meestal op zijn plaats gehouden met ofwel "kabelbinders" (elektrische kabelbinders) of kleine plastic clips die voor dat doel zijn ontworpen. De clips hebben vaak de voorkeur omdat ze vrijwel verdwijnen wanneer ze correct worden geïnstalleerd en kunnen worden vastgeschroefd of genageld op elke stevige achterkant. Het touw op de foto's is met deze clips geïnstalleerd en ze zijn moeilijk te zien in het eindproduct; het touw lijkt daar gewoon zonder ondersteuning te hangen.

Bevestigingsmiddelen, of het nu clips of kabelbinders zijn, moeten om de 20-12 inch worden gebruikt. Met intervallen van 12 inch kan een kleine hoeveelheid doorhangen tussen clips worden gemaakt, terwijl een afstand van 20 inch ervoor zorgt dat het touw in een zeer rechte lijn kan worden geïnstalleerd. Maak de clip vast met schroeven of spijkers en draai het touw erin. De meeste touwverlichting is unidirectioneel, wat betekent dat de lampen allemaal in dezelfde richting wijzen. Als je veel licht zoekt, zorg er dan voor dat de lamp naar buiten gericht is, niet naar de muur.

Sluit uw nieuwe lichtslangen aan, doe een stap achteruit en bewonder uw werk! Je bent klaar!

Een typisch netsnoer. Je kunt net het uiteinde van de tanden aan het uiteinde zien dat aan de touwverlichting is bevestigd.

Vragen

Vraag: Kunnen touwlampen op een batterij worden aangesloten? Zo ja, hoe?

Antwoord: 12 volt systemen zijn gemaakt voor gebruik in auto's, ja. Ze zullen op de batterij aansluiten, net als al het andere.

© 2012 Dan Harmon

Dan Harmon (auteur) uit Boise, Idaho op 8 september 2013:

Rich, het enige dat ik zou kunnen voorstellen is een of andere metalen clip. De hitte van touwlampen met een hoger wattage kan de plastic clips heel goed verharden, waardoor ze barsten.

Als je Amazon zoekt naar "bx one hole strap", resulteert dit in een kleine riem die bedoeld is voor elektrische MC-kabel die touwverlichting moet vasthouden. Het is gewoon niet gemakkelijk te verwijderen om schoon te maken. U kunt ook zoeken naar hardware voor kasten; sommige deursluiters werken misschien.

Rijk van Rotonda Fl. op 06 september 2013:

Ik heb een slechte tijd met de mal en plastic clips rond mijn zwembadkooi. De hitte doodt de clips, waardoor ze remmen als ik het touw naar beneden haal om schoon te maken. Kan iemand mij helpen.

raney op 3 juni 2013:

Ik hing touwverlichting rond de binnenkant van mijn tuinhuisje. ik hou van ze

Dan Harmon (auteur) uit Boise, Idaho op 12 oktober 2012:

@ Jellygator: hoewel glas kan worden geboord, is het niet eenvoudig. Eenvoudiger, zou ik denken, om het koord over de bovenkant en eruit te halen en het te verbergen met decoraties.

@Susan: Hoewel de initiële kosten wel of niet hoger kunnen zijn, zijn de kosten voor het gebruik van LED-verlichting zo laag dat ik na verloop van tijd een besparing zou verwachten. Uiterlijk telt ook; wat vind je leuker?

@Rebecca: Bedankt. Er moeten een miljoen manieren zijn om touwverlichting te gebruiken - dit is slechts het topje van de ijsberg.

@Cyndio: Zeker! Ze kunnen er bovenaan geweldig uitzien, vooral als je boven de kasten een of andere versiering hebt om op te lichten.

Cynthia B Turner uit Georgië op 11 oktober 2012:

Ik hou van touwverlichting en heb overwogen om ze boven in mijn keukenkasten te installeren. Bedankt voor de geweldige instructies.

Rebecca Mealey uit Northeastern Georgia, VS op 11 oktober 2012:

Dit is echt netjes! Ik heb deze nog nooit op zulke unieke manieren gebruikt. Zeer goede ideeën!

Susan Zutautas uit Ontario, Canada op 11 oktober 2012:

Manlief heeft het over het installeren van lichten in de vloer in de gang op de bovenverdieping van het huis om 's nachts te kunnen zien. Het zouden sensorlampen zijn. Ik zal hem naar je hub laten kijken, omdat ik denk dat dit idee minder duur zou zijn.

jellygator uit de VS op 11 oktober 2012:

Ik vind het leuk boven kasten, maar ik heb een ander interessant gebruik gezien waarvan ik niet zeker weet hoe ik het moet proberen. Iemand had een duidelijke klasvaas en had er potpourri in gemengd met touwverlichting voor een best gaaf effect. Ik weet echter niet hoe het snoer door de bodem van de vaas is gekomen.

Denise Mai uit Idaho op 11 oktober 2012:

Ik heb vrienden gehad die touwverlichting boven kasten en eronder gebruikten. Werkt als een zonnetje en een stuk goedkoper dan professioneel geïnstalleerde lampen. Het huis dat ik nu heb, heeft toevallig al onder kastverlichting en ik geniet er echt van. Het is niet alleen mooi, maar soms moet ik echt beter zien en het helpt. Als ik ooit weer beweeg (vingers gekruist voor een nee) en de keuken geen onderkastverlichting heeft, zal ik zeker touwverlichting gebruiken.

Dan Harmon (auteur) uit Boise, Idaho op 22 september 2012:

Kabellampen moeten de gemakkelijkste lampen ter wereld zijn om bijna overal te installeren. Ik weet zeker dat je geen problemen zult hebben.

Blij dat je de hub nuttig vond en hoop dat je project goed afloopt.

Judi Brown uit het VK op 22 september 2012:

Ik weet precies waar ik een paar touwlampen wil en heb er al een tijdje in mijn hoofd over nagedacht - nu ik weet hoe het moet, zal ik het proberen. Erg nuttig!

Dan Harmon (auteur) uit Boise, Idaho op 21 september 2012:

Bedankt, Rochelle. Ik had een stuk over van ongeveer 1,8 meter, en dat is precies wat mijn zoon ermee zal doen - onder zijn keukenkastjes leggen. Daar werkt het goed voor.

De mijne kwam met een extra netsnoer en een eindkap, zodat hij dat niet eens hoeft te kopen. Sommige van de langere stukken doen dat wel, en ik had een 50 'sectie voor het dek gekocht.

Rochelle Frank uit California Gold Country op 21 september 2012:

Dit ziet er erg handig uit - en niet te moeilijk om te installeren. Ik denk dat ik er wel wat kan gebruiken onder mijn keukenkastjes.


Bekijk de video: Installing Rope Lights (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Daijora

  Tussen ons, heb je geprobeerd Google.com te zoeken?

 2. Dak

  Euh, beetje laat

 3. Saebeorht

  Ik feliciteer, het lijkt mij dat dit het uitstekende idee is

 4. Tonos

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik ben verzekerd. Laten we het bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 5. Salmoneus

  Ik denk dat u zich vergist. Ik kan het bewijzen.

 6. Tayler

  Je hebt je vergist, dat is duidelijk.Schrijf een bericht