Collecties

Black Spot on Roses: preventie en behandeling

Black Spot on Roses: preventie en behandeling


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Black Spot on Roses

Als je rozen hebt of van plan bent ze te kweken, zul je op een gegeven moment waarschijnlijk te maken krijgen met het probleem van zwarte vlek.

Veroorzaakt door de schimmelpathogeen die bekend staat als Diplocarpon rosae, zwarte vlek is de belangrijkste schimmelziekte bij rozen ter wereld.

Hoe ziet een zwarte vlek eruit?

Zwarte vlek verschijnt eerst als gevederde zwarte vlekken op de bladeren (meestal de onderste bladeren) van rozenstruiken. Soms ziet de schade eruit alsof iemand een sigaret tegen de bladeren heeft gepakt.

Naarmate de zwarte vlekken groter worden, worden de bladeren geel en vallen ze af. Op stengels verschijnt zwarte vlek als onregelmatig gevormde vlekken. Deze vlekken, die diep paars, zwart of donkerbruin kunnen zijn, kunnen uiteindelijk blaren vertonen.

Als de zwarte vlek niet wordt gecontroleerd, kan het zich een weg banen langs de stengels van rozenstruiken, de struik ontbladeren en uiteindelijk doden.

Welke omstandigheden bevorderen zwarte vlek?

Warmte, vochtigheid en 's nachts nattigheid op rozenblaadjes stimuleert Diplocarpon rosae om te ontkiemen en te groeien. Insecten, mensen, huisdieren, water, besmette plantendelen, vuile tuinwerktuigen - veel dingen kunnen de ziekte door de tuin verspreiden.

Kies de juiste locatie

Gezonde planten zijn beter bestand tegen ziekten dan ongezonde. Om de gezondheid van uw rozenstruiken te bevorderen, moet u ervoor zorgen dat ze op de juiste plek worden geplant.

Juiste aanplant

Om te gedijen, hebben rozen veel zonlicht en veel ruimte nodig voor een goede luchtstroom.

Als uw rozenstruiken in een schaduwrijk, vol bed staan, gedrapeerd met wijnstokken en / of omgeven door onkruid, is de kans groot dat ze een zwarte vlek of een andere schimmelziekte krijgen.

Verhoog de luchtstroom: voorzichtig snoeien

Naast voldoende afstand tussen de planten, zorgt het snoeien van uw rozenstruiken voor een goede luchtstroom. Snijd met een bypass-snoeischaar zieke en dode stokken, bladeren en bloemen, evenals gekruiste of wrijvende stokken, vooral die in het midden van de struik.

Houd uw tuin netjes en schoon: gezonde hygiëne

Houd het gebied rond uw rozenstruiken vrij van onkruid en vuil (zoals knipsels van rozenstruiken). Onkruid verhoogt niet alleen de luchtvochtigheid die zwarte vlek bevordert, maar ze bieden ook voedsel en beschutting tegen ongedierte.

Rozenstruikafval kan herbergen Diplocarpon rosae, de schimmel die zwarte vlek veroorzaakt. Zorg ervoor dat u na het snoeien alle knoppen, bladeren, stengels en takken rond de struik verwijdert. Diplocarpon rosae sporen kunnen overwinteren op weggegooide bladeren en stengels en, als de omstandigheden goed zijn, ontkiemen en uw rozenstruiken opnieuw infecteren.

Omdat rozen vatbaar zijn voor ziekten, moet u het composteren van rozenknipsels vermijden. Hierdoor kan een zwarte vlek (evenals andere ziekten, zoals meeldauw) door uw tuin worden verspreid.

Na het snoeien van geïnfecteerde rozenstruiken, maakt u uw snoeischaar schoon door ze af te vegen met ontsmettingsalcohol om de verspreiding van zwarte vlek te voorkomen. Diplocarpon rosae schimmel kan wel een maand op tuingereedschap (en in aarde) leven!

Houd de luchtvochtigheid laag: verstandig water geven

Water rozenstruiken aan hun basis, niet boven het hoofd, hetzij met de hand, door directe druppelirrigatie of met een soaker-slang.

Door bladeren droog te houden tijdens het water geven, worden ze minder vatbaar voor zwarte vlek en andere schimmelziekten (zoals echte meeldauw) die vocht nodig hebben om te ontkiemen.

Koop Black Spot Resistant Roses

Slimme selectie

Een van de gemakkelijkste manieren om zwarte vlekjes in de rozentuin te vermijden? Kies voor rozenstruiken die er minder snel voor bezwijken. Hoewel geen enkele rozenstruik ongevoelig is voor de ziekte, zijn sommige meer resistent dan andere.

Sommige zwarte vlekbestendige rozenrassen

MINIATURENGRANDIFLORAS en FLORIBUNDASHYBRIDE THEERUGOSASKLIMMERSSHRUB ROZEN

Altijd een dame

engelengezicht

Charlotte Armstrong

De fee

Eden

Baby liefde

Zwarte Jade

Mode

Chrysler Imperial

Blanc dubbele de Coubert

New Dawn

Zorgeloze serie rozen

Groen ijs

Liefde

Granada

Rugosa Alba

Pink

Knock-out rozen

Minnie Pearl

rood goud

Meneer Lincoln

Rugosa Magnifica

Rode klimmer

Zeeschuim

Waterverf

Sonia

Roze vrede

Rugosa Rubra

Koninklijke zonsondergang

Zonsondergang in de winter

Pas fungiciden toe als dat moet

Tijdige behandeling

Hoewel ik er geen gebruik in onze tuin, zal het behandelen van uw rozenstruiken met fungicide ook de kans op een zwarte vlek verminderen. Degenen die van plan zijn hun rozen te laten zien (en niet bereid zijn om schade aan de zwarte vlek te tolereren), zullen hoogstwaarschijnlijk traditionele of alternatieve behandelingen met fungiciden toepassen.

Begin met fungicidebehandelingen in het vroege voorjaar, wanneer de eerste bladeren tevoorschijn komen, en blijf spuiten in de herfst. Volg de aanwijzingen op het etiket van het fungicide tot op de letter.

Veel behandelingen voor zwarte vlek moeten elke 7 tot 14 dagen worden toegepast en kunnen na verloop van tijd duur zijn.

Als je rozen alleen voor het plezier van jezelf, je familie en je vrienden zijn, raad ik aan ze over te slaan en in plaats daarvan te vertrouwen op goed tuinieren.

Enkele traditionele fungiciden en hun productnamen

 • Captan (Captan)
 • Chlorothalonil (Ortho Garden Disease Control, Bonide Fungonil Multifunctioneel Fungicide, Daconil, Bravo, Echo, Fungonil)
 • Mancozeb (Mancozeb, gestalte, Dithane M45)
 • Myclobutanil (Spectracide Immunox Multipurpose Fungicide, Eagle)
 • Propiconazol (Banner Maxx, Bonide Infuse, Fertilome Systemic Fungicide)
 • Thiofanaat-methyl (Fertilome Halt Systemic, Fungicide Fungo Flo, Quali-Pro TM, Systec, Cleary’s 3336)

Enkele alternatieve fungiciden en hun productnamen

(Deze kunnen net zo hard zijn als de andere. Volg nogmaals de gebruiksaanwijzing zorgvuldig.)

 • Kaliumbicarbonaat (Bonide Remedy Fungicide, Armicarb 100)
 • Koperhydroxide (Hi-Yield Copper Fungicide, Kocide, Tenn-Cop, Basicop)
 • Koperzouten (Bonide vloeibaar koperfungicide)
 • Kalkzwavel (Kalkzwavel)
 • Neemolie (70% neemolie)
 • Zwavel (zwavelstof, bevochtigbare zwavel)

Middelen

"Zwarte vlek." Rose Magazine. Rose Magazine Inc, 2012. Web. 5 juli 2012.

Het Maryland Master Gardener Handbook. University of Maryland Extension Master Gardener Program. 2008. Afdrukken.

"Red je rozen van zwarte vlek." Betere huizen en tuinen. Meredith Corporation, 2012. 5 juli 2012.

Wallis, Chris, et. al. "Black Spot of Roses." Factsheet: Landbouw en natuurlijke hulpbronnen. Ohio State University, 2008. 5 juli 2012.

Watt, Bruce A. "Black Spot of Rose." Coöperatieve uitbreiding: insectenplagen en plantenziekten. The University of Maine, 2010. 5 juli 2012.

© 2012 Jill Spencer

Jill Spencer (auteur) uit Verenigde Staten op 6 juli 2012:

Hallo pagesvoice! Blij om een ​​andere rozenkweker te ontmoeten. Ik ben er ook relatief nieuw mee, ik ben pas ongeveer 7 jaar geleden begonnen. Op dit moment hoeft u alleen uw rozen uit de kop te steken en beschadigde en / of zieke stukjes te verwijderen. In de herfst moet je ze terugsnoeien en mulchen. Ik wed dat die bloemen mooi zullen worden! Veel plezier, The Dirt Farmer

Dennis L. Page vanaf de grens tussen New York en Pennsylvania op 6 juli 2012:

Gestemd, nuttig en interessant. Je hebt de lezer een handige Hub gegeven, vol met geweldige informatie. Interessant is dat, hoewel ik een fervent tuinman van vaste planten en groenten ben, dit mijn eerste jaar is dat ik rozenstruiken plant. Ik mulchde ze goed toen ik plantte, maar ik heb nog steeds vragen over wanneer en hoe vaak ik moet snoeien? Ik begin net rozenknoppen te krijgen en als een kind in een snoepwinkel, kijk ik reikhalzend uit naar hun bloei.

Jill Spencer (auteur) uit de Verenigde Staten op 5 juli 2012:

@ terrektwo - Bedankt voor de stem! Net begonnen met een andere hub vandaag over compostering. Hopelijk maak ik het snel af. Wees voorzichtig!

Kaarsuur uit Noord-Amerika op 5 juli 2012:

geweldige hub met een aantal uitstekende tips. bedankt voor het delen en ook gestemd, we zullen uitkijken naar meer :)

Jill Spencer (auteur) uit de Verenigde Staten op 5 juli 2012:

Hey Jackie Lynnley! Daar had ik niet aan gedacht: zwarte vlek komt zo vaak voor dat het normaal lijkt op rozen. Ik hoop dat je je rozen nu in topvorm krijgt. Bedankt voor de stemming. Blij dat je langskwam. --De vuilboer

Jackie Lynnley vanuit het mooie zuiden op 05 juli 2012:

Ik ben blij dat ik jou ook heb gevonden. Ik hou van rozen maar haat hoe ze worden en ik dacht dat het normaal was, nu zie ik in dat het niet zo is. Houd van je witte! Ik hou van je hub, bedankt en stem!

Jill Spencer (auteur) uit de Verenigde Staten op 5 juli 2012:

Ik hoop dat dit voor je probleem zorgt, TravelAbout. Bedankt voor het langskomen en reageren. (:

Katheryn uit de Verenigde Staten op 5 juli 2012:

Vuil boer

Ik krijg zwarte vlekken op veel van mijn tuinplanten. Ik ben blij dat ik deze hub heb gezien, want het klinkt precies zoals het probleem dat ik ondervind. Ik geef ook alle planten water in plaats van alleen rond de basis. Ik zal wat fungicide halen en het proberen. Bedankt voor het delen. Gestemd.


Bekijk de video: Black Spot on Rose - Black Spot on Roses Home Remedy and Fungicide - How to Treat Black Spot on Rose (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Brakasa

  What a necessary sentence ... great, remarkable idea

 2. Ros

  Ik raad u aan de site te bezoeken met een groot aantal artikelen over het onderwerp dat u interesseert.

 3. Farid

  Volgens mij hebben ze ongelijk. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, spreek.

 4. Mikasida

  vergeten te schrijven over de buit !!!!!!!!!

 5. Voodoogore

  Deze nogal waardevolle mening

 6. Baldric

  Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we praten.

 7. Blagdan

  opmerkelijk, heel erg het mooieSchrijf een bericht