Informatie

Maggot-feiten: waar ze vandaan komen en hoe u ze kunt verwijderen

Maggot-feiten: waar ze vandaan komen en hoe u ze kunt verwijderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is een made?

Een made is de larven van een vlieg.

Met andere woorden, een vlieg legt eieren die in larven (maden) veranderen, die vliegen worden, die meer eieren leggen, enzovoort ...

(Volledige openbaarmaking: ik wist dit niet altijd. Met het risico als een idioot te klinken, zal ik toegeven dat ik dacht dat ze gewoon een beetje verschenen. Ik weet niet zeker waar die logica vandaan kwam.) Na wat grondig onderzoek te hebben gedaan, dacht ik Ik zou de basis compileren en delen.

Waar komen maden vandaan?

De vlieg legt eieren, die in maden veranderen. "Maggot" is een ander woord voor larve. Na een popstadium veranderen maden in vliegen. Soms lijkt het alsof de maden uit het niets komen, maar het is gewoon dat je de vlieg of zijn eieren niet hebt opgemerkt. De vlieg legt honderden eieren tegelijk! Ze zullen binnen een dag beginnen uit te komen.

De levenscyclus van een vlieg

 1. Een vrouwtje leeft ongeveer een maand, gedurende welke tijd ze 500 tot 2000 eieren legt in batches van ongeveer 75 tot 150 per keer.
 2. Een dag nadat de eieren zijn gelegd, verschijnen de maden.
 3. We zien ze meestal in deze eerste fase terwijl ze nog 3-9 mm lang en witachtig van kleur zijn (ze kunnen echter wel 20 mm worden. Ew!).
 4. Maden voeden zich 3 tot 5 dagen. Er zijn larvale en popstadia en het duurt ongeveer 14 tot 36 dagen voordat de eieren in vliegen veranderen.

De vlieg legt zijn eieren overal waar het voelt alsof de maden veilig en goed gevoed zullen zijn. Daarom is het zo gewoon om ze in oud of rottend voedsel te zien. De maden moeten non-stop eten, dus de vlieg zal altijd de eieren leggen waar voedsel is.

Vliegen (en maden) voorkomen

 • Ruim altijd voedsel op en laat niemand zitten. Bewaar voedsel in afgesloten containers. Bind uw vuilniszakken stevig vast en verwijder regelmatig afval uit uw huis.
 • Vliegen leggen hun eieren ook in het voer van uw huisdier, dus zorg ervoor dat u hun voer volledig verandert en niet alleen bijvult. Houd de schaal afgedekt als deze niet wordt gebruikt.
 • Maak vuilnisbakken grondig schoon. Het gebruik van bleekmiddel is waarschijnlijk de beste keuze. Zorg ervoor dat hun deksels altijd goed zijn afgesloten.
 • Als u composteert, zorg er dan voor dat u deze volledig verzegeld houdt.
 • Als u een hond heeft, zorg er dan voor dat uw tuin vrij is van hondenpoep.
 • Dicht eventuele gaten in uw schermen af ​​om ze buiten te houden. Ze vinden echter altijd een manier om naar binnen te sluipen, nietwaar?

Hoe zich te ontdoen van maden (en vliegen)

Dit kan afhangen van uw persoonlijke voorkeur, aangezien u chemische producten kunt gebruiken of dit op natuurlijke wijze kunt doen.

 • Verwijder alle voedselbronnen en de vliegen zullen hun eieren ergens anders leggen.
 • Giet kokend water over maden om ze onmiddellijk te doden. Als je wilt, kun je een kopje bleekmiddel en 1 1/2 kopje waterstofperoxide toevoegen aan een liter kokend water.
 • Afwasmiddel werkt uitstekend als insectenwerend middel en / of insecticide. De meeste schotelzepen bevatten een beetje borax, het actieve ingrediënt.
 • Natuurlijke insectenwerende middelen zijn wodka, aromatische kruiden zoals lavendel, basilicum en laurierblad, citroengrasolie, kruidnagel, toverhazelaar, appelciderazijn en kamfer- of citronellarook.
 • Je kunt een val maken om de vliegen te vangen, hopelijk voordat ze eieren leggen. Vul de bodem van een bak met een paar centimeter water, voeg dan wat stinkend aas en een paar druppels vloeibaar afwasmiddel toe.
 • Er zijn bepaalde planten die je in huis kunt planten, zoals goudsbloem, chrysanthemum, lavendel en boerenwormkruid, die vliegen op afstand houden. (Vergeet niet de venusvliegenvanger, een vleesetende plant die graag vliegen eet, wat een spectaculaire - zo niet echt effectieve - manier is om het te doen!)
 • Gebruik elektronische vliegenvallen die op uw stopcontacten of een vliegenzapper kunnen worden aangesloten. Deze zenden een wit UV-licht uit dat vliegende insecten aantrekt en ze vervolgens zapt met elektriciteit. Pas op dat je deze binnenshuis gebruikt, en alleen als dat nodig is, want ze doden allerlei soorten vliegende insecten, zelfs degene die we echt nodig hebben.
 • Als u ervoor kiest om ze chemisch te verwijderen, gebruik dan een product dat permethrine bevat, een chemische stof die als insecticide wordt gebruikt. Raid, waar we waarschijnlijk allemaal bekend mee zijn, is bijvoorbeeld een populair insecticide dat in huishoudens wordt gebruikt.
 • Gebruik een vliegpistool of een goede vliegenmepper.
 • Koop vliegpapier of maak er zelf een. (Zie video hieronder.)

Interessante Maggot-feiten

Maden kunnen voor veel dingen worden gebruikt. Ook al denk je misschien dat ze vies zijn, er zijn veel manieren waarop we profiteren van hun bestaan.

 • Ze vormen een geweldig aas om te vissen.
 • Levende kunnen worden gebruikt voor medische doeleinden, zoals het reinigen van wonden van dood weefsel, vooral voor wonden die moeilijk te genezen zijn.
 • Ze zijn erg nuttig voor forensische wetenschappers die ze gebruiken om een ​​geschatte tijd van overlijden te berekenen.

Blijf Maggot-vrij!

Samenvattend: als het je lukt om geen voedsel weg te laten, inclusief je afval, compost en het voer en afval van je huisdier, zul je waarschijnlijk madenvrij blijven.

Over maden (van National Geographic)

Van de opmerkingen

Jordan van Norman, OK heeft een zeer nuttige opmerking achtergelaten in het commentaargedeelte. Hier is het volledig:

"Ik heb mijn undergraduate-onderzoek gedaan naar verval en de ontwikkeling van maden. Je hebt het heel mooi samengevat! Ik ben onder de indruk. Hier zijn nog een paar weetjes over aasetende vliegen:

Er is maar één grote familie vliegen die zich zal nestelen op rottende materie: Calliphoridae. Niet alle vliegen worden aangetrokken door afval, maar als de vlieg glanzend en blauw of groen is, is de kans groot dat hij zich voedt en zijn eieren in je afval legt. Maden kunnen alleen overleven op nat substraat, dus als je dwangmatig je droge bak verwisselt uit angst voor madenplaag, weet dan dat ze niet kunnen leven op een gedroogd kippenbot (of iets anders gedroogd)!

Ontwikkeling verandert drastisch met de temperatuur. Het kan twee uur tot drie dagen duren voordat ze uit de eieren komen; evenzo kan het zes uur tot vijf maanden duren voordat ze zich tot volwassenen ontwikkelen. De levenscyclus is een proces van zes fasen: ei, eerste stadium, tweede stadium, derde stadium, pop en volwassen.

Hoewel deze vliegen een groot ongedierte in huis zijn, zijn ze een van de weinige organismen die de wereld van karkassen bevrijden. Als ze in hun natuurlijke habitat zijn, zijn ze inderdaad erg behulpzaam! "

Laat gerust uw eigen informatie achter in de comments!

Vanessa Tarcak op 02 september 2020:

Heel erg bedankt voor deze tips !! Ik haat het om chemicaliën in huis te gebruiken en met de compost komt het risico van maden zoveel vaker voor, kokend water werkt als een charme

Made.. op 21 augustus 2020:

Ik was mijn kamer aan het opruimen en ik zag vuilnis achter mijn tv, en ik zag maden (babyvliegen) op een stuk papier en broodkorst en ik schrok maar ik deed het weg

Abbie op 20 augustus 2020:

Ik vond magets in wat rotte aardappelen op mijn vloer in de buurt van ander voedsel. Moet ik het voedsel rond de aardappelen ook weggooien of iets anders doen. Pls help

HeeBee op 08 augustus 2020:

Ik vind vliegenlarven in mijn slaapkamer. het is droog en schoon. Mijn theorie is dat er iets doods in het plafond zit en misschien uit een ventilatieopening valt. Ik heb gespoten en de ventilatieopening gesloten .. zullen ze gewoon verdwijnen als er geen voedselbron is? kan ik nog iets anders doen? Ik kan niet in het plafond komen.

GamerPumpDaUchihaJuice op 05 augustus 2020:

eerlijk gezegd zitten er zoveel mieren in mijn douche

Freya op 19 juli 2020:

Komen maden vanzelf of worden ze meestal in groepen aangetroffen?

Gehuwd met iemand met een fobie voor maden op 13 juli 2020:

Ook een leuk klein feitje vergat ik te vermelden, niet alle maden zijn vliegenlarven, bijenlarven worden ook wel maden genoemd en als iemand die veel geïnfecteerde video's heeft bekeken omdat ik niet echt gefaseerd ben, heb ik sommige delen gezien waar mensen hebben een bijenplaag gehad in hun muren en kwamen er plotseling achter omdat de maden uit de bodem van de muur (en) die ermee besmet waren / waren, zouden beginnen te komen. Ik dacht dat het ook een interessant versnapering zou zijn voor mensen om het te weten, voor het geval dat echt het geval blijkt te zijn voor iemand.

Gehuwd met iemand met een fobie voor maden op 13 juli 2020:

Dus, als iemand die getrouwd is met iemand die een fobie voor maden heeft (zoals in de volledige paniekmodus als ik IETS zie), heb ik zelf met enkele van deze kleine buggers te maken gehad. Ten eerste, als u op septisch en niet op riool loopt, gebruik dan regelmatig septische behandelingen, het helpt om een ​​bron van voedsel voor hen te verminderen. Ze komen uit je gootsteen / vuilnisbak als het niet regelmatig wordt schoongemaakt, het is nog steeds een bron van voedsel voor ze en een bron van water om op te starten. Nu dan, als je ze willekeurig ziet verschijnen en je weet zeker dat je niets hebt achtergelaten om zich mee te voeden, dan zijn ze misschien in scheuren of spleten in de vloer of muren terechtgekomen, misschien zelfs in het plafond, vooral als je ze willekeurig vindt in een slaapkamer bovenop verse dekens of willekeurig op de slaapkamervloer ronddwaalt. Ik zou willen voorstellen om het plafond / de zolder of eventuele kruipruimtes die je hebt te inspecteren. Strooi een randje zout langs de randen van een kamer waar je ze regelmatig aantreft, je zult weten of ze van binnenuit de kamer zelf komen, als je ze niet meer in die kamer ziet, dan kwamen ze van elders, mogelijk zelfs van binnen. de muren zoals ik al eerder zei. Als je ze in de kamer blijft vinden, begin dan geleidelijk met het zouten van verschillende secties totdat je hun oorsprong vaststelt. Als ze vaak een tuin onder water zetten, dan is er waarschijnlijk iets aan het ontbinden of een ontbindend lichaam dat daar regelmatig achter valt (hoeft geen persoon te zijn, kan een dier zijn). Je kunt het beste doen om daar achter te komen om alles te ontbinden en het vervolgens te verwijderen, ik raad ten zeerste aan handschoenen te gebruiken. Bleekmiddel is inderdaad een goed middel om ze op te ruimen, had eigenlijk net een incident waarbij ze in de vuilnisbak buiten kwamen en merkten het pas toen ze naar buiten kwamen op de bovenkant, en ik schonk een hele liter bleekmiddel in een cirkel van zout rond het blik om ze tegen te houden omdat ze die lijn niet vrijwillig zullen overschrijden, de volgende ochtend waren ze bijna allemaal dood, leuk feitje, direct bleekmiddel lijkt een mistger-achtig effect bij hen te veroorzaken, dus dat helpt ze weg te jagen . Ook kun je ze besproeien met een spuitbus, ze drogen ze uit en verstikken ze.

Montanino op 11 juli 2020:

Ik heb net een vlieg gedood die levende maden afleverde.

Dave op 25 juni 2020:

Zullen vliegen eieren leggen op maden die ik eerder heb gedood met alleen kokend water?

[email protected] op 20 juni 2020:

Hallo wat als een roofdier magneten in je lichaam heeft geplaatst en volledige controle over je lichaam heeft.

TrudiLubiewski op 26 april 2020:

Ik vond een twintigtal maden midden op een ongebruikte tegelvloer in de slaapkamer. Uitgehaalde kamer vond niets. Bezorgd dat er meer nooit eerder zal zijn geweest en huis is een vrijstaande geen naaste buren En schoon. We hebben alleen kleine huisvliegen die ik de hele tijd dood omdat we in de bergen in Spanje zijn. Ik vraag me af waarom, als zoveel van deze berichten overeenkomen met mijn vragen, er hier geen antwoorden zijn.

Tamara op 01 april 2020:

Ik heb plotseling maden overal op mijn terras laten verschijnen en ik heb kokend water, bleekmiddel en vliegenspray gebruikt, nu heb ik mijn koelkast geopend en daar ook theilre.

Zo gefrustreerd dat ik een heel schoon persoon ben. Help alstublieft

NET OP TIJD op 16 maart 2020:

De laatste 4 mensen leven in een smerige, walgelijke leefomgeving. Geniet van je maden. Ugh!

Code op 21 februari 2020:

Ik heb wat tassen in mijn tuin achtergelaten omdat ik geen ruimte in mijn bak had en nu heb ik heel veel maden, ze zijn enorm! Heb geprobeerd bleekmiddel kokend water en zuur spul en het nog steeds niet stervende heb ik aan jonge kinderen, help alstublieft

Devon op 11 februari 2020:

het helpt mijn zoon met zijn huiswerk

Karen op 12 januari 2020:

Mijn dochter lijkt de meeste dagen een plaag van maden te hebben gedurende de laatste 2 weken of zo. Meestal als het nat is en ze verschijnen vanuit haar kleine gazon richting haar huis. Er zijn helemaal geen bakken in haar achtertuin, maar deze maden verschijnen. Ze heeft ontsmettingsmiddel met kokend water, bleekmiddel enz. Gebruikt, maar ze blijven terugkomen. Het bezorgt haar duidelijk wat leed met 3 jonge kinderen om voor te zorgen. Elk advies zou dankbaar worden ontvangen

John Garrison op 31 december 2019:

Elke ochtend heeft mijn achterporch minstens 30 tot 50 vliegen op het scherm. Ik heb nog nooit een worm gezien, mijn prullenbak is daar achter, maar hij wordt altijd geleegd en schoongemaakt, het is geen afval. Niets is dood en ik heb gaten in de schermen gerepareerd. Het is een mysterie

Macy op 22 november 2019:

Mijn man liet een stuk kip achter en ik vond daar veel maden!

Melissa op 05 oktober 2019:

Ik houd een schoon huis. Weken geleden, toen ik op zakenreis was, liet mijn man wat kip achter in de vuilnisbak, die afgedekt is. Ik kwam thuis en bracht de vuilniszak naar de vuilnisbak. De volgende dag verschenen er door het hele huis een heleboel maden op onze keramische tegelvloer. We dachten dat ze van de kip waren die hij in de zak had achtergelaten en wat er mogelijk van de zak was afgevallen toen we hem uit de prullenbak haalden. Sindsdien heb ik mijn prullenbak vervangen door een prullenbak die automatisch sluit. Het is volkomen brandschoon, maar sindsdien heb ik 2 keer maden op mijn vloer gevonden. Ik kan de bron niet vinden. Ze kruipen in veel verschillende richtingen naar binnen en zijn niet samen. Alsof ze op zoek zijn naar een voedselbron. Ik kan niet vinden waar ze vandaan komen en ik schrob mijn tegel met cleaner en 409 en azijn. Ik heb rond mijn deuren gespoten met insectenspray. Ik ben nog op zoek naar de bron. Waar stel je voor dat ik de bron kan vinden als mijn huis schoon is en ik geen eten heb? Ik heb dat niet. Ik heb dat soort dingen gewoon niet in mijn huis. Het maakt me gek

Choua op 23 september 2019:

Bedankt voor je informatie, hoewel mijn woonkamer en keuken redelijk schoon zijn, laat ik geen eten achter, maar ik zie nog steeds maden op de vloer van de woonkamer, zelfs nadat ik heb brommer! Ik heb geen idee waar ze vandaan komen.

Zj op 21 augustus 2019:

Ik heb een made op mijn bed gevonden nadat ik snacks had opgeborgen nu ben ik paranoïde maar heb op dit moment geen vlieg of maden meer gevonden.Ik weet niet waar hij vandaan zou kunnen komen

JHRP op 19 augustus 2019:

HELPEN!!!! Het kostte dus een paar dagen om maden onder het keukentapijt te zien. Ze waren toen overal en hadden blijkbaar gereisd. Ik heb de tapijten weggedaan en heb woedend schoongemaakt. Ik heb nu echter overal een broedvlieger, terwijl de vervelende dingen hun weg naar andere plekken vonden, zich verstopten en in poppen veranderden. Waarmee kan ik de gebieden behandelen om de poppen kwijt te raken? Ik ging gewoon naar huis voor de lunch en doodde letterlijk 100 vliegen. Walgelijk !!!

Anoniem op 15 augustus 2019:

Ze hebben onze oude burrito gevonden en er zijn er duizenden !!!! Hoe kom ik er vanaf ??! ??

Wallace Johnson op 14 augustus 2019:

I Hate Maggots we hadden er een in onze prullenbak en we gebruikten tot nu toe kokend water. Het werkte!

Patti op 11 augustus 2019:

OMG we hadden een dode rat in de muur (gifaasval die we gebruikten) en nu sluipen deze maden door de keuken. Ik ben geschokt!

onschuldige omstander op 30 juli 2019:

ik heb geen huisdieren geen eten in mijn kamer ik heb gestofzuigd en zweef mijn tapijt regelmatig ik verschoon mijn beddengoed een keer per week, maar ik vind steeds een vreemde maden op de bovenste laag van mijn bed en een paar op de vloer rond mijn bed ... iv alles in mijn kamer gestofzuigd .. al het beddengoed gewassen en ben ten einde raad ..... waar kan het vandaan komen en nog belangrijker, hoe kom ik er vanaf ????? hadden ze zich in mijn matras kunnen graven ???? ik kan niet slapen in mijn kamer, het maakt me echt in paniek omdat ik ze nergens anders heb

D op 25 juli 2019:

Strooi zout, het kleeft aan hun huid en uiteindelijk sterven ze. Werkt goed!

Scott op 14 juli 2019:

Ik drink veel en op een avond nadat ik de pub een heel klein beetje te hard had geraakt, sneed ik op de een of andere manier mijn been aan iets waardoor ik heel erg bloedde. Ik had veel pijn maar viel toch flauw. Toen ik terug was op mijn hok. Ik werd rechts wakker en duizenden maden aten mijn been bijna tot op het bot. Ik zou er een klompje uit trekken en ik heb ze sneller teruggeplaatst. De bovenkant van mijn voet brak toen aan en er kwamen een paar maden door, gevolgd door duizenden. Ik heb mijn

Ryan Mooney op 8 juli 2019:

Dus het was twee dagen geleden om naar mijn familiereünie te gaan en mijn neef was daar en ik sloeg hem in het gezicht, hij probeerde me op school te slaan, dus die dag kreeg ik wraak. Ik sloeg mijn bijna favoriete neef in het gezicht.

Pam Curry op 06 juli 2019:

Ik heb onlangs een kat gehad die werd verscheurd door een gemeene. Dit was onze familiekat, dus ik wilde haar proberen te redden. Ze was een hele grote en mooie Himalaya / Siamees. Ze had een aantal dagen geblesseerd gelegen voordat ze eindelijk naar huis hinkte. Ze had twee enorme gaten aan haar achterkant. Ze zaten vol maden. De dierenarts zei dat ik de maden daar moest laten zodat ze het slechte vlees konden eten. Ik heb dat 2 weken gedaan. Ze werd niet beter, stopte met eten en we moesten haar uiteindelijk in bedwang houden. Nadat ik haar uit de bijkeuken had gehaald, zag ik een paar maden kruipen. Ik heb ze gedood, gedesinfecteerd en een vliegenmoordenaar bespoten. Maar een paar dagen later zie ik veel kleine vliegjes! Ik dood ze vaak, maar ik vraag me af of ik nog iets moet doen? Kunnen maden overleven zonder iets om zich van te voeden? Moet ik de kamer bombarderen? Het staat pal naast mijn keuken en wil dat alleen doen als het nodig is. Eventuele suggesties?

bestfootie1 op 30 juni 2019:

Vandaag was het in Londen behoorlijk warm. We waren 4 dagen weg geweest naar Amsterdam (was leuk!) En het weer in Londen was een mix van veel regen en daarna echt warm weer. Frustrerend genoeg zal onze Raad slechts tweewekelijks vuilnisbakken verzamelen (dat is 'elke twee weken' voor u, Amerikanen die geen goed Engels hebben). Dus de bakken zaten vol met vuilniszakken ("vuilniszakken" voor jullie Amerikanen).

Ik kokhalsde. Ik kan niet geloven dat ik niet echt heb gekotst. Het was als een dood lichaam. Toen we erin slaagden de zakken eruit te halen zodat we ze dubbel en driedubbel konden verpakken en ergens anders heen konden brengen, werden we begroet met DUIZENDEN OP DUIZENDEN maden. Het was als een plaag van bijbelse proporties! G-d was vandaag zo genereus voor me en hielp me bH te overleven.

Ik voel me echt getraumatiseerd, alsof het mijn innerlijke onderbewustzijn heeft aangetast. Elke keer als ik aan hen denk. Ik begrijp en heb nu een referentiepunt voor wat forensisch onderzoekers moeten voelen als ze rottend vlees tegenkomen.

Missy op 30 juni 2019:

Kunnen er eieren uitkomen nadat de vlieg dood is? Ik heb ongeveer een week geleden 2 grote vliegen in mijn huis gespoten, nu heb ik ongeveer 5 maden gedood, maar ze waren verspreid over de eerste verdieping, ex 2 in de woonkamer, 3 in de eetkamer. Niemand in mijn keuken (godzijdank)! en dank aan mijn kat voor het opmerken van hen !!!

Betty Stewart Hawkins op 21 juni 2019:

Lees het artikel over maden. Ze houden van voer en hondenvoer. De vliegen kunnen honderden eieren leggen

Kay weinig op 19 juni 2019:

Ik heb maden in mijn woonkamer en gang !! Er zijn geen vliegen of eten! Drie dagen achter elkaar

Calvijn op 14 juni 2019:

oof ik heb net wat maden in mijn keuken gevonden en ik heb mijn vader gewaarschuwd en nu denk ik dat ik een verdelger nodig heb: l

brunettevtx op 14 juni 2019:

Ik kwam gisteren thuis voor de lunch en ontdekte dat er maden op mijn keukenvloer kruipen. Onnodig te zeggen dat ik mijn eetlust verloor. Ze leken uit geen duidelijke bron te komen, omdat ze letterlijk uit het houtwerk kwamen. We hebben de vuilnisbak (die eerder geleegd had kunnen worden, maar ze kwamen er nog steeds niet vandaan) en de kattenbak geleegd en alles schoongeveegd, ook hen. Ik was zo brutaal. Ze leken af ​​te nemen naarmate de middag vorderde en tegen de avond waren er maar 3-4 te vinden.

Het is moeilijk om te slapen wetende dat er maden in je keuken kruipen, dus vanmorgen om middernacht en 3.30 uur stond ik op en keek: middernacht, niets. 3.30 uur, 1 made doet gek.

Ik heb geen idee wat dit heeft veroorzaakt. Ik houd een schoon huis. Zoals ik al zei, ze leken uit geen duidelijke bron te komen. Ze stroomden niet uit de vuilniszak. Dit is de eerste keer dat ik als huiseigenaar (23 jaar) een probleem heb met deze dingen. Heeft iemand enig idee waarom dit gebeurde? Ik ben verbijsterd en hoop dat het niet meer gebeurt.

Maria op 06 juni 2019:

Mijn vuilnisbak is waar de maden samenkomen. Eerst probeerde ik het bleekmiddel en heet water, maar ze bleven sleutelen.

Dus ik ging voor de Raid. Dat deed het. We hebben veel vliegen in dit gebied. Het deksel van de vuilnisbak sluit niet goed zodat de vliegen erin gaan en hun eieren leggen. Tussendoor spuit ik de binnenkant van het blik in met Raid. De vliegen en maden zijn bijna uit mijn vuilnisbak verdwenen. Ik was mijn blikken elke donderdag uit met bleekmiddel nadat de vuilniswagen ze is komen legen.

Beth op 06 juni 2019:

Ik ben besmet met magotten, ik weet niet waar die vandaan komen ik maak de hele tijd schoon n mijn afval is niet nat van binnen n ik laat nooit voedsel buiten staan, behalve het voedsel van mijn honden dat ik elke dag vervang. Mijn schoonzoon lijkt te denken dat hij daar in mijn kleed denkt dat er misschien vliegen eieren in het kleed hebben gelegd, maar het kleed is vrij nieuw als het besmet kon zijn voordat ik het kocht. Hoe voorkom ik dat dit gebeurt en hoe kom ik er vanaf. Helpen

Sherri op 29 mei 2019:

Leuk om te weten dat ze alleen kunnen overleven op een natte ondergrond. Ik heb net meer dan een uur besteed aan het overspoelen van alles met de slang om ze uit mijn vuilnisbak buiten te laten verdrinken. Nu is alles inclusief de binnenkant van het blik doorweekt. Geen wonder dat het niet werkte.

Paul op 27 mei 2019:

Hoe kom je af van vliegen die onder vloerplanken vandaan komen?

Sisterliz op 26 mei 2019:

Ik heb een week MAGGOTS in mijn badkamer, ik denk dat ze zich voeden met een dode stinkende buidelrat in mijn dakruimte. Ik dacht dat ze weg waren, maar nee! Het weer is nu behoorlijk koud, de stank is terug met de bl ### y MAGGOTS. Ze kruipen me naar buiten door in mijn woonkamer op het tapijt te wurmen.

Ik weet wat voor geweldige kleine reinigingsmiddelen ze zijn, maar ik zou willen dat ze opschieten en hun maaltijd afmaken !!!

Lyn Reeve op 27 april 2019:

Is het waar dat alleen klapvliegen de eieren leggen? Het is ook waar dat als je een blaasvlieg besproeit, deze eieren legt voordat hij sterft.

Loretta R op 24 april 2019:

Ik woon waar een wasserette met munten naast mijn appartement ligt. Op de vloer van mijn badkamer en keuken kwamen maden uit. Ik heb afgetrokken dat de maden uit de doucheafvoer kwamen. Enig advies?

manuel vallejo op 3 april 2019:

vliegen vliegen maden op je

Mary Wordsworth op 20 maart 2019:

We hebben maden in ons toilet en ze verschijnen midden in de nacht en altijd in maart. Ze staan ​​midden op de vloer vlak voor het toilet. We hadden ze de eerste keer 3 jaar geleden en het jaar daarop in maart. Vervolgens hebben we de vloer gestript en de vloerbedekking vervangen. Vorig jaar geen .maggots en 's nachts verschenen ze weer. Enig antwoord op waarom iemand?

jesse op 30 oktober 2018:

Gebruik gewoon 50/50 alcohol en een brander

sarah op 10 oktober 2018:

Hoe begin ik ... Bedankt yooooooooooooooouuuuuu! Zeer informatief op een leuke manier ... Beantwoordde mijn vraag en nam de extra mijl om alle vragen te beantwoorden die ik in de toekomst zou kunnen hebben! En O ... M ... G je "kokend water" -oplossing werkte als MAGIE. Ik had nooit gedacht dat het zo effectief zou zijn. Dank je

John M Cunningham op 18 september 2018:

Het huis van mijn vader heeft oud eten in zijn kasten. Ik merkte tijdens het doornemen dat veel ervan bedekt was met maden. Is dit een vliegprobleem?

Pat op 5 september 2018:

Grootste fout ooit. Vergeten vuilniszakken op de vuilnisdag te zetten. Moest ze nog 3 dagen in de achtertuin zetten. Toen regende het. Dus ik nam de vuilniszakken en bewaarde ze binnenshuis in het toilet. Vandaag toen ik op het punt stond al het vuilnis buiten te zetten. Er waren duizenden maden die uit de vuilniszakken kropen. Ik had het geluk dat er een paar op de grond lagen. Ik heb de tassen net op tijd opgehaald. En doodde degenen die op de grond lagen.

T Rogge op 20 augustus 2018:

Ik huur een achterkamer van iemand, maar mijn kamer is een aanbouw naast de achterporch en staat los van het eigenlijke huis zelf. Ik heb geen eten of afval in mijn kamer, omdat ik een aantal OCS heb die ik niet heb kunnen overwinnen. Dus waar ik ook woon, voor mij heeft alles een plaats en hoort alles op zijn plaats en ik kan het niet anders krijgen. Ook zijn de enige huisdieren die ik heb vissen en 2 spronggevlekte gekko's. Maar helaas hebben ze honden en voeren ze ze van de achterporch. Dat is vlak bij mijn voordeur, dus elke keer als mijn deur wordt geopend, worden de vliegen die hun eten aantrekt mijn kamer binnengelaten en zijn ze meer dan hinderlijk voor me geworden. Ik heb vliegenstrips en een goede ouderwetse vliegenmepper moeten gebruiken om ze uit te roeien, maar helaas vrees ik dat dit een constante zal zijn, omdat ze weigeren hun voer naar een ander gebied te verplaatsen. Met mijn OCD's ben ik er echter in geslaagd om de vliegen tot een absoluut minimum te beperken. Dus, zoals je je kunt voorstellen, ben ik meer dan verbijsterd als ik vandaag wakker word en zie dat er maden over mijn vloer kruipen, wat eigenlijk een veranda-tapijt is, geen shag?!?! Ik ben een heel schoon persoon en borderline germafoob en ben al een meter van mijn bed af gestapt omdat ik ze overal kan zien kruipen. Ik dacht dat vliegen dood vlees en / of verrot voedsel nodig hadden om hun eieren te leggen. Dus, hoe is dit mogelijk en wat moet ik doen?!?!

M. op 9 augustus 2018:

Na het lezen van de feeds voel ik me een beetje meer op mijn gemak na schreeuwen, huilen, koken en bleken nadat ik thuiskom en maden overal op mijn keukenoppervlak en vloeren heb gezien. Ik ben erg schoon, maar ik denk dat mijn compostzak voor eten open was en ze eruit kropen. het heeft 2 uur gekost om in mijn keuken te blitz. Godzijdank voor mijn partner, maar verzegel je voedselverspilling, neem geen risico.

Mike Kelly op 08 augustus 2018:

Ik werd vanochtend wakker (na twee dagen van af en toe regen en 80 graden weer) en vond ongeveer 200 tot 300 eieren bovenop mijn vuilnisbak (composietmateriaal met deksel dat open kan, scharnierend aan de achterkant om vuilnis op te halen door een robotarm) van vuilniswagen. Ik heb ze van de bovenkant en zijkanten gewassen en wat in de container. Moet ik ze opvolgen, want ik gaf ze een plas gras met water van mijn stoep?

Al op 11 juli 2018:

Hoi! Ik heb net een rottende rat uit een raam gehaald en een bos maden gevonden, maar wat me verbaasde was dat de maden kleine wormpjes uitspuwden. Zijn dit ook larven of iets anders?

Haat deze dingen op 25 juni 2018:

werd om 330 uur wakker om de badkamer te gebruiken en zag maden op mijn badkamervloer. Ik liep door de gang naar de keuken en merkte meer op de vloer. Ik veegde de keuken, de gang en de badkamervloer verzamelde alles wat ik vond, stopte ze terug in de garabge, bond de tas dicht en stak hem buiten. Ik vond het vreemd dat toen ik de garabgezak opende, ik er niets aan de zijkanten van de tas zag. Ik hoop echt dat ik de meeste of alle heb gekregen. Gaf me zo erg dat ik niet kan slapen, denkend dat ze over me heen kruipen

helpen.... op 23 juni 2018:

hoe kom je van de maden af, ze zijn op mijn keukenvloer ik weet niet waar ze vandaan kwamen ...

Anony muis 3 op 3 juni 2018:

Zo grappig verhaal over maden. Het was half november, een van die winterse dagen. Koele, frisse lucht, en een beetje kil, zou ik kunnen toevoegen. Als ik uit mijn ooghoek een karkas van een kat zie. Onnodig te zeggen dat ik stopte, een snelle blik en een spontane schok stuurden me terug bij het zien van de larven. Hoewel niet zeldzaam maar onregelmatig, wemelde de levenloze kat van die wezens.

Ik deed het ondenkbare door ze in een plastic zak te scheppen waarin ik vroeger mijn lunch opsloeg. Ik zweer dat ik flauw zou vallen bij de geur van de site. Ik kan nog steeds niet zeggen of de stank van de kat of van de larven was. Maar hoe dan ook, ik reed naar huis, tas in de hand en stuur in de andere. Helaas viel de tas bij een scherpe bocht op de passagiersstoel, waardoor de inhoud zichtbaar werd in het frisse leer van mijn Lamborghini Hurricane.

Een beetje snelle bochten en meesterparkeren gaven me meer tijd om de rommel op te ruimen. Dat was totdat de hoop levende larven tegen me sprak, in echte menselijke tounges. Ik kon nauwelijks verstaan ​​wat het zei vanwege de sissende toon, maar ik vind het triest dit: "Wat zei de made tegen zijn vriend toen hij vast kwam te zitten in een appel?". Je zou niet geloven wat de stapel me seconden later vertelde. ... "Nou, hoe ga je jezelf deze keer ontwormen!"

Carolyn Howard Wright op 20 mei 2018:

Heb snel antwoorden nodig

Gerald is troef. op 16 mei 2018:

Geen Gerald. Alleen mensen houden van Trump en jezelf. Het is stom om zo veel te haten!

Gerald op 10 mei 2018:

Ik dacht dat ze uit de mond van Obama kwamen.

TMR op 2 mei 2018:

Ik heb 36 jaar in hetzelfde huis gewoond en vanavond zijn er honderden op de veranda. Het regende vandaag af en aan en omdat het in centraal Texas is, is het vochtig. Bovendien hebben we een vrij grote hond die hevig kwijlt, een Duitse dog, en hij eet op de achterporch. Nadat ik dit had gelezen, was ik niet verrast, maar wat ik niet begrijp, is dat dit de eerste keer ooit is. Ik ben grondig uitgeput

Kiya1999 op 2 april 2018:

Het is heel goed mogelijk (als er geen 'bekende' bron is) dat het Hekserij is. Velen zullen sceptisch zijn, maar geloof me, je hebt geen idee.

Jdjdj op 9 januari 2018:

Emily, dump je luie vriendje voordat je opruimt nadat hij je leven is geworden!

Zach op 18 november 2017:

Beëlzebub heeft het druk gehad!

Vanessa Velasquez op 9 november 2017:

Hallo daar, help alsjeblieft! Maden komen uit de lade en tafel van de kunstvoorraad van mijn dochters! Er is daar geen eten of afval! Ik weet niet waar ik vandaan kom!

Dana McPherson op 8 november 2017:

Vandaag liep ik in mijn keuken, maden hadden mijn vloer bedekt

Dee op 1 november 2017:

Hallo, ik vind kleine maden aan het plafond van mijn keuken.

Ik heb geen idee waar ze vandaan komen, maar ik vind ze met tussenpozen, d.w.z. 1 tot 4 tegelijk kruipen over.

Ik heb mijn kasten schoongemaakt waar ik dingen opberg, maar ik heb daar geen eten, alleen dozen met granen, maar ze zijn verzegeld met clips, dus ze kunnen niet doordringen.

Eventuele suggesties waar de bron zou kunnen zijn?

bucap0 op 22 oktober 2017:

Ik ben eerder deze week twee van mijn honden kwijtgeraakt - heb nooit een madenprobleem gehad - stond vanochtend op en ik dacht dat het rijst was ... de honden hadden altijd hun eten buiten en nooit problemen ... wat denk je dat dit veroorzaakt heeft? ???

Terri op 09 oktober 2017:

Er komen maden uit het tapijt dicht bij de muur in mijn flatgebouw Slechts één stuk tapijt - ze stofzuigen ze op --- ze komen terug Ze komen uit het tapijt maar ze haalden de plint eraf en er was niets daar denken DE bouwmensen dat ik het ben !!! WAAR komen ze vandaan! Sommigen van hen zijn zelfs bruin !!!!

Tracey op 24 september 2017:

Ok dit overkomt ons elk jaar en ik begrijp niet wat het is ok ik heb een carport en altijd in de carport waar de bakstenen muur de betonnen vloer ontmoet in de carport kruipen overal maden naar buiten en het gebeurt elk jaar rond deze tijd het is zo walgelijk dat ik het niet begrijp want ik dacht dat ze alleen eieren legden op eten of spullen die in eerste instantie aan het rotten waren ik dacht dat er misschien een dood dier onder mijn huis was dus we keken en geen dode dieren plus het gebeurt elk jaar overal maden alsjeblieft helpen

Chris op 23 september 2017:

Kwam thuis van het werk en vond een bos op de grond. Moesta het vuilnis eerder naar buiten hebben gebracht, kwamen ze daar vandaan. Ik ben er niet in geïnteresseerd om ze te doden met een spray en ze op te vegen en zo. Ik heb ze opgezogen met het draadloze Dyson-ding, ze in de brandende ton gedumpt en aangestoken met wat andere brandbare voorwerpen. Ik sta nu op de uitkijk en vind zo nu en dan een achterblijver. Ik ben gewoon blij dat ik het was en niet mijn vrouw die ze vond.

hazelaar op 17 september 2017:

Als antwoord op Kaz, merk ik dat deze insecten bij warm weer de neiging hebben om binnen te komen via rijst, thee en koekjes. Omdat ik er twee keer mee ben besmet, en elke keer in de hitte, heb ik nu geleerd dat ik, zodra het warm weer is, droog voedsel (granen, rijst, enz.) In de koelkast moet bewaren. Ook om regelmatig de datums van producten te controleren (de tijd gaat verrassend snel voorbij). Maar rijst, thee, meel, ontbijtgranen lijken hun favorieten te zijn. Ze raken geen enkele soort suiker aan. Heel oud dat. Daar moet een les voor mensen zijn. Als zelfs een made het niet wil .........

kaz op 01 september 2017:

hi, about two weeks ago i found a maggot by my back door and was inspecting all my kitchen floor then, as i did i found dozens under my table under my washing machine which is right next to my back door and a few behind my kitchen door which is pushed right back against my wall as i don't ever use it me and my partner scrubbed my kitchen i felt so dirty but determined they came in through the back door, we closely inspected it and found load in the plate on the floor the door sits on so after this day we inspected outside we found a few and seen they was coming from under the door frame outside i thought it was all over and i seen two more just a few days ago got them outside boiled water again they where gone, and now the last few days i walk into my kitchen and 1 at a time their will be a fly inside on my back door i let it straight out and this will repeat most of the day, we found no food and have no idea how its happened. if anyone else has had similar experience without it being around bins or waste would be great to hear. bedankt

jayden op 27 augustus 2017:

this helped a lot

Emily op 27 augustus 2017:

I just got back from a two week vacation and my boyfriend was left to watch my apartment and my cat. He didn't take out the garbage for 2 weeks or clean out the cats food dish or litter box for at least a week. Needless to say it smelled like something died. I cleaned the place for 3 days straight and of course now a week later I have swarm of flies that looks like something out of the Amityville Horror. I can't find anything wet or smelly in the place. Any other suggestions where they might be hiding?

Erika on August 26, 2017:

We have no trash exposed but daily we have hundreds if not thousands show up. They are under boxes and carpet in our outbuildings. Why do they hide and infest there. We have thourolly checked everywhere .

Mellonie op 16 augustus 2017:

will hot shot fly killer kill them

John on August 11, 2017:

I have them every where. My wife has nodularis purgio and they attack her. I don't know what to do.

Maria op 08 augustus 2017:

in my house we get maggots at sink,in the corners where its wet

Confused by maggots on July 30, 2017:

There was a horrible odor inside my SUV and upon removing the clean and empty plastic insert of the floorboard storage bin, I discovered a swamp of maggots and ooze. There wasn't anything in the bin and no way for something to have gotten underneath it. I cleaned it up and within hours, more ooze was present. This has continued to happen over the course of a few days. There aren't any holes in the metal floorboard so where is this coming from? PLEASE HELP!

Hoi on July 30, 2017:

I found hundreds of them in my garbage can. This article really helped.

Lisa op 24 juli 2017:

I just found a maggot or I think anyway it was brownish in color. I have found a few and then these moth like flies. I have to little children who like to spill stuff and I always clean it up but I think I'm missing something. And I keep seeing horror stories about them getting inside of you so I'm a bit freaked out

patrice op 24 juli 2017:

We just moved here, I keep a clean dry house, but since we have moved here I have found a couple in my bathroom floor, a couple on my living room floor, and I am not understanding this! Because there is nothing on the floor!

Susanna op 09 juli 2017:

Heel erg bedankt hiervoor! For the first time in my life I am experiencing a problem with maggots in my kitchen and this helped me figure out why, and how to stop/prevent the problem. We just moved to a house where it gets very hot in the summer and flies love to sneak in and buzz around our compost bin. Now I know what's up. Kudos to you!

A'sonda on June 17, 2017:

Maggots make my skin crawl and they stink. I enjoyed reading your blog on these nasty worms. The video probably won't allow me to sleep as it gave me the creepy crawlies.

I discovered maggots near our dog food bin. I swear by all the gods it was a Putrefying experience. I was screaming the kids were screaming and my husband was at work. So eventually I had to remind myself I was the adult and needed to take action. I started vacuuming those suckers up. Of course I had the cheapest vacuum ever envented so when I found they had burrowed themselves in my carpet I lost my darn mind.

I packed up the kids after calling my husband and off we went to a maggot free zone, the library.

My husband arrived with salt in hand and a DYSON. Seriously if I would have known maggots would have landed me a DYSON I would have been careless years ago. LOL.

He poured salt and a vacuuming I went. Did I mention I love my new DYSON!!! The moment it turned on I knew it was the perfect maggot in carpet buster. I promise you I vacuumed for at least 30-45 minutes as I needed to make sure I had gotten all those bad boys. I think I did but I'm not 100 on it. I was able to look through the vacuum clear bagless ball thing and yup there they were crawling wiggling just moving the nasty way they do. I swear I will never eat rice again or anything I ever drop on my floor honoring that five second rule. That is OUT!!!!

This blog was very helpful however it does have me very scared as I didn't find hundreds of maggots

Shirley op 14 juni 2017:

We had them in our horse stall. We did not know the person before us didn't the mats and clean under them. I used lime and diatemacious ( on the spelling) earth to get rid of them and it worked. After a complete stall gut we now feel comfortable putting our horse back into his stall.

Loretta on June 12, 2017:

I got up this morning and I have maggots crawling across my living room how do I get rid of them I don't keep food in there

Nirupama Raghavan op 28 mei 2017:

Beautiful account on maggots. I need not be scared now that my composting is wrong.

1024917 on April 18, 2017:

they keep following me everywhere why is that

Jess on April 04, 2017:

Ive seen a maggot a day for the last 4-5 days. My room is clean - no food -taken out everything it could possibly be cleaned and changed everything, even pulled out the bed and vaccuumed and they are still appearing. Is it possible the ones still appearing the last 2 days are just ones that were already developed? How do I get rid of them without using an aerosolised spray because i have severe asthma?

Ashley op 22 maart 2017:

I like to think I am a very clean person...my house is almost always spotless, walls washed, carpets cleaned and so on. We keep all of are food garbage outside on the patio and no old food in the house, we rarely have a fly In the house, well last summer I went to take some garbage out and the whole patio was covered in 1000's of maggots it was horrifying. Usually we take the garbage to the dumpster every 4 days so I was stunned to see this...I just recently started my spring cleaning and to my horror I have found my place is invested with maggots. I need answers!!! Like I said I keep my place clean and I hate bugs of any sort. I found this maggot infestation under my appliances in the kitchen. Under the dishwasher, fridge and oven....somebody pleads help me figure out why his is happening.

So if there's maggots, on March 06, 2017:

Someone could be trying to hide a dead body?

Marianna on February 08, 2017:

Thank you so much for taking your time here to share this resourceful information and video with us! Greatly appreciated and full of facts which I was unaware, thanks for shedding light to things here. I will be giving this a try and will be sharing!

Uma Kolandai on January 15, 2017:

Hate these things ever since I saw them come out from under the drainage in my house when I was about 10 years old. It seems a rat had died in there and these things were feeding on that. It was horrible to see them. Since then I hated them. I thought even the rat was better.But it's nature's way of reusing matter energy reinfuse it into the geosystem. Still they are waste reducers after something is dead in the environment, carrion eaters, bottom of the line

Mike on January 08, 2017:

What would happen if a maggot happened to hide itself in some food that you had eaten? And you ate one? Curious to know?

Hoi on December 08, 2016:

I left a piece of porkchop bone in my room and went camping for three days, came back home and that bone was cover with magot. The fly's eggs developed a lot faster than you think. Luckily it was inside a plate and not on my floor. I poured mr. clean and they move suddenly stronger and faster like became mutants with chemical.

Lim op 01 december 2016:

Ewwww disgusting, disgusting. Came across this article because there are maggots climbing up the walls in the office toilet. EW. Full disclosure too - I too thought they appear out of nowhere =.= Thanks for the article. Will be taking greater care of things at home now!

Sheela Chandraghatgi on November 29, 2016:

I'm an lndian living in Mumbai. For last few years l've been making vermicompost without any trouble. Today l noticed some maggots in the compost. I'm worried. Can you help Me? How should l get rid of them without disturbing the earthworms? Waiting for your reply. Thanks for your article.

Bob F. on October 15, 2016:

We put our food scraps in plastic bags, then place the bag in the freezer. Come trash day we put the bag in the trash can. We have never had a problem with maggots sense we have been doing this. We also use a plastic jar with a lid for small scraps from the sink strainer an freeze it as well.

J L Holmes on October 07, 2016:

My daughter had a power outage at her condo during a period when there was no one there. A month or so later it was discovered that her 2-year-old fridge had failed with meat in the freezer. Even though Th

E refrigerator had not been opened all that time (about 6 weeks), the freezer was filled with maggots. Where did they come from? I think there are maggot eggs in raw meat???


Bekijk de video: Luizen op het hoofd! Waar komen luizen vandaan? Hoe kom je van luizen af! (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vugar

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik nodig je uit om mee te praten. Schrijf in PB.

 2. Gilvarry

  I suggest you go to the site, where there is a lot of information on the topic that interests you.

 3. Duzil

  Woorden zijn groter!

 4. Harmen

  ATP Ik vind het leuk!Schrijf een bericht