Collecties

Huishoudelijk gebruik en reinigingstips voor zuiveringszout en azijn

Huishoudelijk gebruik en reinigingstips voor zuiveringszout en azijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Howdy allemaal! Ik hoop dat je tot nu toe geniet van je zomer, ontspannen, misschien sightseeing en tijd doorbrengen met familie. Als er familie op bezoek komt, lijken we in de voorjaarsschoonmaakmodus te springen om onze havens klaar te maken voor het evenement. Ik ga hier nu doorheen, aangezien mijn zus en nichtje over een paar weken op bezoek komen. Het is niet alleen geweldig omdat ik ze al twee jaar niet heb gezien, maar het heeft me ook in staat gesteld de zelfgemaakte schoonmaaktips te testen die ik in het artikel van vorige week heb gepresenteerd.

Advies: wacht niet tot het bedrijf uw voorjaarsschoonmaak heeft gepland. Over elleboogvet gesproken! Om nog maar te zwijgen over knievet en er wat ruggengraat in stoppen! Whoo doggie, het is hard werken! Maar ik ben blij te kunnen melden dat baking soda en azijn echt alles zijn wat je nodig hebt om je keuken, badkamers en tegelvloeren schoon te maken!

Zuiveringszout reinigt getextureerde tegels

Toen ik 17 jaar geleden mijn huis kocht, heb ik alle bestaande vloeren laten vervangen. Destijds vond ik het erg wijs van mij om te kiezen voor niet-gladde tegels voor de badkamers en keuken. Als eigendomsmagd ging ik echter met esthetiek om in plaats van praktisch bij het maken van mijn tegelkeuzes. De tegel die ik in mijn badkamer heb, hoewel mooi, zit vol met textuur (ook wel spleten genoemd die vocht aantrekken en vasthouden, dat in schimmel verandert!). Als klap op de vuurpijl betaalden we onze tegelzetter (huur nooit een vriend in om te helpen met renovaties!) Voordat hij de tegel verzegelde. Hij ging er vervolgens vandoor met ons geld en liet de klus onafgemaakt achter. Dus naar de grote kistenwinkel om kit te kopen en we hebben de klus zelf afgemaakt. Doe-het-zelf-kit gaat echter niet eeuwig mee en omdat ik een alleenstaande moeder ben, is het niet mijn eerste gedachte om het aanbrengen van de kit bij te houden.

Hoe dan ook (ik weet het, ik ben aan het wandelen.) Dit weekend maakte ik een pasta van zuiveringszout en water en ging met een schrobborstel op handen en knieën zitten. Godzijdank heb ik een kleine badkamer! Maar het werkte! Nadat ik de pasta in de tegel had gewerkt, liet ik hem een ​​tijdje staan ​​(rookbreuk. Ik weet het, niet erg groen, hè?), Daarna een doek in water gedrenkt en afgewreven (weer de handen en knieën!). Voor de goede orde volgde ik de schoonmaak met een vochtige dweil.

Azijn werkt goed op porseleinen tegels

Om de porseleinen tegel in mijn douche schoon te maken, heb ik volle witte azijn op de tegels gespoten en met een spons ingewreven. Voor de meer hardnekkige plekken met zeepresten doopte ik het schrobachtige deel van de spons in droog zuiveringszout en schrobde het daarna af met de douchekop. Voor de douchevloertegels strooide ik royale hoeveelheden zuiveringszout op de vloer en liet het weer een beetje intrekken en schrobde het vervolgens met een schrobborstel. Ik liet het een nacht staan ​​en spoelde af toen ik de volgende ochtend douchte. Het werkt net zo goed als Ajax maar is veiliger en goedkoper.

Ik bewaar dozen van 4 pond bakpoeder van het winkelmerk in huis voor schoonmaakdoeleinden. Voor $ 2,19 per doos kun je er niet tegenop. Hetzelfde met azijn. Ik koop het per gallon voor ongeveer $ 2,99 per fles.

Omdat ik in de schoonmaakmodus ben geweest en niet veel tijd heb gehad om mijn hersens te verplaatsen naar de creatieve kant die meer de voorkeur heeft, zal de tip van deze week een verlenging zijn van die van vorige week.

Andere toepassingen voor zuiveringszout en azijn

 • In tip # 2 had ik het over het gebruik van azijn en heet water om je septische hoofdlijn schoon te houden. Een van mijn lezers, Debbie, bood deze tip aan: Giet zuiveringszout, gevolgd door azijn door de afvoer om een ​​'kookactie' te creëren. Volg met heet water om vet of andere stollingsmiddelen erdoor te duwen voor verstoppingsvrije leidingen. Pas op dat u niet meer zuiveringszout dan azijn toevoegt, anders kunt u een pasta in de leidingen krijgen, waardoor verstopping ontstaat.
 • Na het lezen van tips van vorige week, bood mijn moeder een van haar toepassingen voor azijn aan. In plaats van een commerciële onkruidverdelger te gebruiken, die giftig is, op het onkruid en gras dat opduikt in je trottoirs en scheuren in opritten, giet of spuit je onverdunde witte azijn rechtstreeks op de vegetatie. Binnen 24 uur zal het onkruid afsterven. Ze kunnen met uw bladblazer worden uitgeblazen of worden weggeveegd. Omdat mijn oprit de neiging heeft om zijn eigen xeriscape te maken, heb ik het geprobeerd en ja hoor, de volgende dag waren het gras en het onkruid dood! Pas op dat u plantmateriaal vermijdt dat u niet wilt beïnvloeden, want het doet het werk echt!
 • Als je binnenkatten hebt, heb je ongetwijfeld een kattenbak. Ik heb 3 katten in mijn 1.360 vierkante meter grote huis. Hoewel ik van katten hou, haat ik kattenstank en als ik een klein huis heb, wordt de onaangename geur van kattenurine sneller gedetecteerd dan in een groter huis. De doos wordt natuurlijk twee keer per dag geschept en één keer per week schoongemaakt. Voordat ik nieuw strooisel toevoeg, vul ik de bodem met zuiveringszout, voeg dan schoon strooisel toe en meng goed. Dit helpt echt bij mogelijke geuren. De meeste mensen die mijn huis binnenkomen, realiseren zich niet eens dat ik katten heb totdat ze ze zien!
 • Om tandvlees te masseren, tandplak los te maken en uw tanden schoon te maken, poets u met zuiveringszout en daarna met tandpasta om uw adem op te frissen.
 • Deze tip komt ook van mijn moeder en ik heb hem altijd gebruikt, aangezien het een ingrediënt is in haar recept voor Southern Beans N Ham, hoewel ik tot vandaag nooit wist waarom (of twijfelde). Als je een pot met bonen en ham maakt, voeg dan een theelepel bakpoeder toe aan het water zodra de bonen aan de kook zijn. De baking soda neutraliseert de gasvormige eigenschappen van de bonen. (En kan uw kinderen ervan weerhouden het populaire gedicht "bonen, bonen, hoe meer u eet ..." op te zeggen. U snapt het wel !!)
 • Om de geur van huisdierenvlekken op tapijt te verwijderen, dep het gebied en giet er water op, en breng vervolgens gelijke delen koud water en azijn aan. Dep, spoel af en laat drogen.
 • Om de ringen van hard water rond de kraan en de handgreepbodems te verwijderen, weekt u een doek in azijn en wikkelt u deze om de basis. Laat het een paar uur staan ​​en veeg het schoon.
 • Om je koffiepot schoon te maken en de filterbuizen van residu te ontdoen, giet je azijn in het reservoir en zet je koffie. Giet de gebrouwen azijn eruit en herhaal dit een paar keer met schoon water.
 • Wrijf azijn in je handen om fruitvlekken te verwijderen, zoals bosbessen, braambessen en kersen. Dit werkt ook om uiengeur te verwijderen.
 • Gebruik azijn op volle sterkte en een zachte doek om uw chroom te polijsten.
 • Vorige week heb ik aangeraden azijn te gebruiken om ramen, spiegels en voorruiten schoon te maken. Dit werkt absoluut en helpt ook voorkomen dat condens op het oppervlak neerslaat, vooral in de badkamer en auto, waar vocht een rookglaseffect creëert. Om handdoekdons te voorkomen, of het nu van papier of doek is, besproeit u het oppervlak met azijn en veegt u het schoon met een proppen krant.

Nou, ik heb genoeg rondgedwaald voor deze week, dus ik zeg je adieu. Ik kom volgende week terug met meer in de serie recepten en remedies. Voeg tot die tijd azijn en bakpoeder toe aan je boodschappenlijstje!

Vragen

Vraag: De muren van mijn huis hebben alleen primer erop. Mijn zoon heeft roze nagellak op mijn tapijt en muren aangebracht, en ik heb geen idee hoe ik het eruit moet krijgen. Kun je helpen?

Antwoord: Ik zou voor beide toepassingen een losse pasta van zuiveringszout en water maken. Wrijf met een grove, maar zachte doek, zoals een washandje. Doe kleine stukjes tegelijk en werk in een cirkelvormige beweging, waarbij je de nagellak naar beneden beweegt totdat deze loskomt.

Je kunt ook proberen een fijn schuurpapier te gebruiken, het soort dat werkt bij het verwijderen van de modder van gipsplaat bij het voorbereiden van verf.

Als dat niet werkt, probeer dan niet-aceton nagellak. Hopelijk is de nagellak niet gemaakt met gel, zoals veel tegenwoordig. Ik zou dat spul niet op mijn nagels zetten als je het aan mij gaf!

Wat het tapijt betreft, zou ik doen wat ik in het verleden heb gedaan als ik hete kaarsvet heb gemorst: wat kokend water op de vlek gieten, dan een scheermesje nemen en de gesmolten substantie opscheppen. Dompel vervolgens een doek in een pasta van zuiveringszout of verdunde witte azijn. Een ding waar je op moet letten bij het gebruik van zuiveringszout is dat het een natuurlijke witmaker is, dus als je tapijt donker is, wil je misschien verdunde witte azijn gebruiken.

Als en wanneer u schildert, breng dan een verf aan die is gemaakt voor badkamers en keukens die gemakkelijk kan worden schoongeveegd en bestand is tegen vlekken.

Bewaar uw nagellak ook buiten het bereik van uw kinderen. Houd uw slaapkamerdeur dicht en laat hen weten dat dit UW privéruimte is!

© 2012 Shauna L Bowling

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 26 augustus 2019:

Karen, ik heb nog nooit van die remedie gehoord. Kom terug en laat me weten of het heeft gewerkt!

Karen op 24 augustus 2019:

Er is mij verteld dat een pasta van azijn en zuiveringszout op dikke teennagels, die 10 minuten in plasticfolie wordt gewikkeld, helpt om teennagels dunner te maken en de smurrie eronder te verwijderen. Ik probeer het nu. Ik hoop dat het werkt, het zal me geld besparen van het krijgen van een pedicure en geen pijn doen.

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 19 september 2018:

Sonia, het elimineren van chemicaliën uit je dagelijkse leven is goed voor jou en het milieu - en hopelijk voor je allergieën!

Bedankt voor het bezoek.

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 12 augustus 2016:

Graag gedaan, Peg. Er is wat elleboogvet voor nodig, maar het is beter dan het gebruik van chemicaliën en is ook veiliger voor je huid.

Peg Cole uit het noordoosten van Dallas, Texas op 12 augustus 2016:

Zal zeker de baking soda op de badkamertegels proberen, want het is jaren geleden dat ze werden geïnstalleerd en ze hebben een zeepfilm opgebouwd. Bedankt voor de geweldige ideeën over het gebruik van huishoudelijke producten voor schoonmaakmiddelen.

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 27 mei 2015:

Bedankt, Kelsey. Zuiveringszout kan voor zoveel dingen worden gebruikt. Het is echt een prachtig item om in huis te bewaren.

Kelsey Elise Farrell uit Orange County, CA op 26 mei 2015:

Ik had er niet aan gedacht om baking soda te gebruiken voor getextureerde tegels, maar het is volkomen logisch! Geweldige hub!

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 3 augustus 2013:

Alles om geld te besparen, Flourish! Deze voorraadartikelen zijn zoveel gemakkelijker voor het milieu en onze huid. Vooral als je je leven blootsvoets doorbrengt zoals ik! Ik ben blij dat je dit nuttig vond.

Hoe dan ook uit de VS op 3 augustus 2013:

Ik had niets gehoord over de bonentruc, noch over de tip voor het verwijderen van uiengeur. Goed om te weten. Van deze handige huishoudelijke tips en trucs kun je nooit genoeg hebben in je gereedschapstas. Gestemd en nuttig.

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 18 juli 2012:

Oeps! Ik probeerde een typefout te corrigeren en het gaf me een "verbergen" -knop, dus vergeef me als dit een herhaling is!

Ja Beckie, azijn werkt tegen onkruid! Ik doe ALTIJD zuiveringszout in de kattenbak voordat ik de kattenbakvulling toevoeg, dan meng ik het door elkaar.

Bedankt voor de opmerking, Beck!

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 18 juli 2012:

Ja, Vinggar werkt tegen onkruid! Ik doe ALTIJD zuiveringszout in de kattenbak voordat ik de kattenbakvulling doe. Bedankt voor de reactie Beck!

Stralende Ierse ogen uit Upstate, New York op 18 juli 2012:

Shauna - Dit zijn handige tips. Ik had geen idee dat azijn hielp om onkruid te doden en die zal ik meteen gebruiken. Is zuiveringszout niet geweldig? Ik heb me nooit gerealiseerd dat het bekleden van de kattenbak een optie was.

Ik hoop echt dat je genoten hebt van je bezoek met je zus en nichtje en hoep je zus is in een gehavende gemoedstoestand. Hoe kan ze niet zijn nadat ze tijd met je heeft doorgebracht.

Vertel je moeder dat haar tips ook geweldig waren.

Zegeningen

Shauna L Bowling (auteur) uit Central Florida op 17 juli 2012:

Dat heb je goed, Alocin! Het is echt alles wat je nodig hebt en geen gifstoffen om in te nemen. En ze zijn ook zoveel goedkoper! Thanx voor het langskomen!

Aurelio Locsin uit Orange County, CA op 16 juli 2012:

Het klinkt alsof deze combinatie een heleboel giftige schoonmaakchemicaliën kan verwijderen. Stemmen hierover en nuttig.


Bekijk de video: Kalk verwijderen van je glazen douchewanden Schoonmaken met Marja Middeldorp (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Andweard

  Hebben bots hier een discussie? Hallo bots van een mens!

 2. Deman

  Geweldig thema ...

 3. Kashka

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM.

 4. Aponivi

  Ik heb er nog niets over gehoordSchrijf een bericht