Collecties

Hoe maak je een nieuw tuinornament er antiek uit?

Hoe maak je een nieuw tuinornament er antiek uit?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is geen snellere manier om een ​​jonge tuin meer ingeburgerd te laten voelen dan door een oud ornament op te nemen.

Vintage tuinornamenten zijn nog steeds te vinden bij tuinbeeldenveilingen en antiekwinkels die gespecialiseerd zijn in tuinartikelen of tuinboetieks. Degenen met diepe zakken kunnen antieke zonnewijzers, standbeelden, urnen, vogelbaden en potten kopen, samen met architectonische stukken zoals sokkels, kapitelen en zuilen. De meeste dateren uit de late negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, hoewel er af en toe enkele oudere stukken beschikbaar zijn.

Als uw budget zich echter niet uitstrekt tot het kopen van een authentiek vintage beeld, zijn er steeds meer moderne reproducties en veel 'oude' tuinornamenten die vandaag de dag overleven, zijn zelf reproducties van eerdere voorbeelden.

Wachten tot een tuin groeit, is een natuurlijk onderdeel van de persoonlijkheid van een tuinman. Wij verzorgen met plezier onze tuinen in afwachting van de oogst van zijn glorie. Maar als het erop aankomt te wachten tot onze sieraden ouder worden, kunnen we buitengewoon ongeduldig zijn. Uiteindelijk zullen water, vuil en de seizoenen hun werk doen, waardoor de groei van mos of korstmossen en de verkleuring en verzwakking die met het ouder worden gepaard gaat, wordt gestimuleerd.

Maar als u niet kunt wachten, zijn er verschillende manieren om het proces te versnellen.

Aanmoediging van de groei van mos of korstmos

Nieuwe terracotta potten en betonnen tuinornamenten kunnen veel te helder, opzichtig of nieuw ogend zijn voor meer natuurlijke tuinen.

U kunt de groei van mos of korstmos op steen, terracotta, hout of gietijzeren tuinornamenten stimuleren door de volgende methode te gebruiken:

 • Maak je ornament of pot goed nat of laat het indien mogelijk een nacht weken. Bestrijk het ornament vervolgens met een mengsel van een deel yoghurt en twee delen water (of gebruik als alternatief zure melk, bier of een 'mesthee'). Houd het ornament vochtig en in de schaduw.
 • Als je mos in je tuin hebt, wrijf dan een klomp over je ornament om de sporen over het oppervlak te verspreiden, of meng het mos met een van de vloeistoffen erboven en wrijf dit over het ornament.
 • Als uw tuinornament gemakkelijk te verplaatsen is, kunt u het verouderingsproces versnellen door uw object in vochtige aarde te begraven of het een paar maanden in hoog gras of een dicht struikgewas te laten staan. Andere trucs zijn om het ornament in een stukje brandnetels te laten zitten, wat het werk van eeuwen lijkt te doen!

3 snelle kleuringstechnieken

Voor degenen onder u die geen zin hebben om mos of yoghurt in uw blenders te doen en een veel snellere antiek-look willen, dan kunt u proberen een penetrerende vlek of verdunde verf op uw tuinornament aan te brengen, aangebracht met een borstel of spons en afgewreven met een kleding.

Methode 1

Voor deze methode heeft u het volgende nodig:

 • Glazen pot
 • Penseel, zwarte emulsieverf
 • PVA-lijm
 • Cement

Gebruik een penseel om je tuinornament te bedekken met een mengsel van PVA-lijm en water (gebruik ongeveer 4 eetlepels PVA-lijm op een 1/2 liter water. Maak dan een oplossing van puur cement met cement en water, meng het tot de consistentie van een enkele crème. Verf zijn mengsel over het ornament. Als het droog is, zal de oppervlaktecoating poederachtig zijn.

Voeg een kleine hoeveelheid zwarte emulsieverf (voor uitwendig gebruik) toe aan een 1/2 liter schoon, koud water zodat het op vuil water lijkt. Bedek het oppervlak van het ornament met deze oplossing. Het droge, stoffige cementoppervlak absorbeert het vuile water en geeft een vlekkerig effect. Laat dit mengsel drogen en wrijf vervolgens alle cementcoating van de hoge punten van het ornament met een oud sponsschuurblok.

Roer nu een dessertlepel PVA-lijm in 150 ml schoon, koud water. Verf deze oplossing op het ornament om de cementlaag af te dichten. Geef het ornament een tweede laag als het droog is.

Methode 2

Een simpele kleurwassing kan ook de truc doen en de heldere nieuwheid van een stuk ‘wegschieten’. Dit kan worden bereikt met een zeer zwakke oplossing van zwarte acrylverf (gemakkelijk verkrijgbaar bij een kunstenaarsleverancier) of externe huisverf. Diverse toepassingen zullen het stuk steeds verder in het verleden doen verouderen.

Dit heb je nodig:

 • Kleine tubes acrylverf. (Zwart, mosgroen of bruin)
 • Keuken spons
 • Een bakje van 3-4 kopjes (niet vlekkend)
 • Water

Meng een paar kopjes water met een kleine hoeveelheid (1/2 theelepel) groene verf en meng goed. Doordrenk dan je spons in de vlek en begin hem boven het beeld uit te knijpen. Laat de zwaartekracht en de natuurlijke vorm van de figuur bepalen waar het water naartoe zal stromen.

Herhaal dit proces met een kleine hoeveelheid groene en zwarte verf. Week de spons opnieuw en knijp deze over de bovenkant van het beeld. Het eerste effect ziet er donker en streperig uit, maar als het droogt, zal het lichter lijken. Tot slot, als je van de lichte roestkleuren houdt die af en toe in hoekjes en gaatjes van een ornament verschijnen, kun je het proces herhalen met een middelbruine / verbrande sienna-gemengde toon. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid; meestal is één coating voldoende.

Methode 3

Ik maakte enkele jaren geleden kleine betonnen tuinornamenten. Tuineenden, kikkers en kleine dieren om te verkopen bij marktkramen. De ornamenten zijn gemaakt in mallen van wit beton, en dit is de methode die ik gebruikte om ze te 'verouderen'.

Je hebt het volgende nodig:

 • Zwarte oxide
 • Spirits of Salts (verdund zoutzuur)
 • Water
 • Penseel
 • Handschoenen

Maak een oplossing van zwart oxide (poeder) gemengd met water, zodat het lijkt op zwarte verf. Borstel dit oxidemengsel over het tuinornament en laat het een nacht drogen. Black oxide en spiritus van zouten zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten.

Draag handschoenen, neem het geverfde ornament en dompel het in de verdunde zuuroplossing (zoutzuur is een verdunde oplossing van zoutzuur). Spons het overtollige zwarte oxide af tot de gewenste 'verouderde' look is bereikt. Laat drogen.

Vragen

Vraag: Ik heb deze methode geprobeerd en het werkt niet, wat kan er mis zijn?

Antwoord: Heb je de derde methode geprobeerd met zwart oxide en spiritus van zouten? Dit is de snelste manier om tuinornamenten er oud uit te laten zien.

© 2012 Gargoyle-standbeelden

Gargoyle-standbeelden (auteur) op 23 augustus 2020:

Ja. Het zou oké moeten zijn om naar binnen te brengen

Angela op 23 augustus 2020:

Als ik de container met mos en karnemelk laat rijpen, kan ik hem weer naar binnen brengen

Gargoyle-standbeelden (auteur) op 12 februari 2019:

Deze methoden worden gebruikt om betonnen of stenen ornamenten te "verouderen". Ik heb deze niet op leisteentegels geprobeerd. Ik denk niet dat het zou werken als de leisteentegels kit bevatten. Beton is poreuzer.

Claire op 12 februari 2019:

Kunt u me alsjeblieft laten weten of een van deze methoden werkt met nieuwe leisteentegels? Bedankt


Bekijk de video: 3 DECADES OF DUST! We paid $5,000 for STORAGE WARS UNIT! Extreme unboxing abandoned storage finds (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hline

  Dag iedereen. Ik vond de post leuk, geef het 5 punten.

 2. Arashimuro

  Mee eens, een nuttige kamer

 3. Sameh

  Ik denk dat ze het mis hebben.

 4. Vicente

  Lief hoor!Schrijf een bericht