Collecties

Hoe het Shark Navigator-vacuüm en de filters te reinigen

Hoe het Shark Navigator-vacuüm en de filters te reinigen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Shark Navigator Vacuum is een geweldige aanwinst voor elk huis. Het maakt gebruik van dezelfde "geen verlies van zuigkracht" -technologie als een Dyson voor een fractie van de prijs. Maar wat doe je als je stofzuiger zijn zuigkracht lijkt te verliezen? Het enige wat u hoeft te doen is het een goede poetsbeurt geven!

Tekenen van een vuil vacuüm

Een vuile stofzuiger is minder efficiënt dan een schone. Wanneer de filters verstopt raken, neemt de zuigkracht enorm af. Je moet er ook voor zorgen dat de roterende borstel aan de onderkant vrij is van materialen die er na verloop van tijd omheen worden gewikkeld.

Tekenen dat uw Shark Navigator moet worden schoongemaakt:

 • Er is een verlies aan zuigkracht
 • Het laat vuil achter
 • Het klinkt anders dan normaal
 • De stofzuiger laat een onaangename geur achter

Als u een of meer van de bovenstaande problemen ervaart, wilt u uw stofzuiger een broodnodige reiniging geven. Zo kunt u weer genieten van de voordelen van een schoon huis.

De roterende borstel schoonmaken

Een goede plek om te beginnen is met de roterende borstel onder de stofzuiger.

 1. Zorg er allereerst en vooral voor dat uw stofzuiger niet op het stopcontact is aangesloten!
 2. Leg het op de grond. Misschien wilt u er een zak onder plaatsen om ongewenste rommel te voorkomen.
 3. U wilt materiaal verwijderen dat zich om de borstel heeft gewikkeld, zoals touw en haar.
 4. Zodra al het puin is verwijderd, bent u klaar met deze stap!

Vuilcontainer en plastic filters

De Shark Navigator is een zakloos systeem. Al het vuil dat wordt opgenomen, wordt opgeslagen in een verwijderbare plastic container voor eenvoudige verwijdering. Dit is een gedeelte van de stofzuiger dat moet worden schoongemaakt. Het filtersysteem kan verstopt raken waardoor u zuigkracht verliest.

 1. Verwijder de vuilcontainer en leeg vuildeeltjes in de prullenbak.
 2. Open de bovenkant van deze container en verwijder het filtersysteem.
 3. Verwijder en vuile of stofdeeltjes uit het filter door zachtjes op de zijkant van je prullenbak te tikken.
 4. Zodra al het losse vuil is verwijderd, kunt u beginnen met het reinigen van deze onderdelen met water. (Ik gebruik gewoon kraanwater om het mijne schoon te maken.)
 5. Bij het spoelen van het plastic filtersysteem moet u blijven sproeien met water totdat het water er schoon uitziet. Spoel de vuilcontainer grondig uit.

Notitie: Geef het de tijd om volledig te drogen. U moet voldoende droogtijd voorzien (en u wilt geen stofzuiger gebruiken als deze nog nat is!). Leg alle onderdelen apart te drogen. Als alles droog is, kun je ze weer in elkaar zetten.

HEPA-filterreiniging

De HEPA-filters moeten ook regelmatig worden schoongemaakt. De meeste worden geleverd met twee sets HEPA-filters, dus het is gemakkelijk om deze regelmatig schoon te maken, omdat u geen droogtijd hoeft in te lassen wanneer u uw stofzuiger moet gebruiken.

 1. Verwijder de HEPA-filters. Deze vind je onder de vuilcontainer van je stofzuiger.
 2. Spoel ze grondig met de hand af tot ze schoon zijn. (Ik gebruik elke keer dat ik ze schoonmaak een kleine hoeveelheid Dawn afwasmiddel op de mijne.)
 3. Knijp overtollig water uit de filters en laat ze drogen. De droogtijd hiervoor is langer dan de droogtijd van kunststof filters.
 4. U kunt wachten tot deze volledig zijn opgedroogd, of u kunt de tweede set HEPA-filters gebruiken om eerder met stofzuigen te beginnen. Ik draai meestal tussen elke set.

Door HEPA-filters bij elke reiniging af te wisselen, zorgt u ervoor dat de filters volledig drogen voor het volgende gebruik.

Nadat u alle reinigingsstappen heeft doorlopen, bent u klaar om hem weer in elkaar te zetten en weer te stofzuigen. Vanaf het begin merkt u een verandering in de zuigkracht. Dit komt doordat alle filters schoon en vrij van vuil zijn. Als u vieze geurtjes had, hadden deze ook moeten worden verwijderd toen u uw HEPA-filters reinigde.

Nu kunt u weer genieten van de "geen verlies van zuigkracht" -technologie en uw weg naar een schoner huis stofzuigen!

Cheryl Adelmeyer op 21 maart 2020:

Hoe zit het met mijn slang. Er zit een gat in. Hoe vervang of maak ik het schoon?

Norma B op 3 maart 2019:

Kun je de filters in de droger doen nadat je ze te drogen hebt gewassen?

laura g op 08 augustus 2018:

ik dacht dat mijn roller het ook niet deed maar hahaha je moet het voetpedaal naar beneden hebben en dan zal de roller niet rollen als hij helemaal rechtop staat.

Evelyn op 18 juni 2018:

Ik heb een Shark NV355-stofzuiger. Maakt het uit welke kant van de Pre-Motor Foam Filter ik gebruik / Beide kanten zien er hetzelfde uit

Tanya op 21 maart 2018:

Moet weten hoe ik bij de riem van mijn Shark Navigator kan komen ... Denk dat hij kapot is ...

Rosalie Brady op 13 februari 2018:

Ik haat mijn Shark al dat geld voor een blindganger.

James Stillman op 12 februari 2018:

Mijn vacuüm is in principe uitgeschakeld. Ik heb geprobeerd het schoon te maken volgens de beschreven stappen, maar nog steeds niet goed. Bij het rondneuzen slaagde erin om het kleine rooster met het woord PROFESSIONAL eraf te trekken. Daarachter zat iets dat op een luchtfilter leek. Ik probeerde dat schoon te maken met water uit de kraan, en de lelijkste zwarte smurrie kwam naar buiten. Zal dit mijn probleem helpen (wordt gewoon afgesloten), of doe ik het pijn ???

harry thompson op 3 februari 2018:

Ik heb mijn grote filter eruit gehaald, nu weet ik niet meer hoe het teruggaat

Sue op 26 oktober 2017:

Geweldige vacum! Maar koop geen tapijtreiniger. Het zijn stukjes tapijt die over je tapijt wrijven. Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in een product!

Stella op 31 augustus 2017:

Ik wil mijn rolborstel op mijn haaienvacuüm vervangen, maar ze laten niet zien hoe ik deze moet vervangen

autistische mysticus op 13 juli 2017:

ik heb mijn bus de hele tijd gewassen - en ik was ook de filters. - ik heb ook de rotatorkop uit elkaar gehaald, het raam eruit gehaald en het raam gewassen - de ellebogen schoongemaakt - die verstopt waren .. zelfs als de vacuümfles nog steeds gevuld met haar en vuil - de slang zat verstopt in het hoofd !!! - zolang je geen water op de elektriciteit krijgt, komt alles goed. Er is een uitstekende YouTube-video van 21 februari 2015 die laat zien hoe je alles moet doen.

tammy op 16 juni 2017:

IK HOUD VAN MIJN HAAI !!! het BESTE dat ik ooit heb gehad !!!

koop er een. je zult het geweldig vinden. gemakkelijk te verzorgen ... reinigt als een gek :)

Cathy op 21 maart 2017:

Na het legen van de vuilopvangbak springt het lipje constant los. Waarom en betekent dit dat ik zuigkracht verlies of vuile lucht de kamer in lekt?

Shawn op 19 februari 2017:

Ik heb een Shark Rocket-stofzuiger en ik heb alle filters en slangen schoongemaakt. Toch is er geen zuigkracht. Wat moet ik nog doen?

Erica op 7 februari 2017:

Ik neem de mijne gewoon mee naar buiten en gebruik een luchtcompressor om de filters eruit te blazen en het vuil uit de kleine spleten te blazen. Ziet er elke keer uit en werkt als een gloednieuwe!

Heerlijkheid op 26 december 2016:

IL, bedankt ton !!! Ik knalde van de kleine wielen en vond de verborgen schroeven !! Yeehaw

Darla op 21 december 2016:

waar kan ik vervangende filters voor de NAVIGATOR DLX kopen? Ik kan nergens vermeld vinden !!!

Terry Hatfield op 16 november 2016:

Hoe haal ik de stekker uit het stopcontact als het vacuüm is aangesloten?

Bonnie op 5 september 2016:

Waarom komt het hepa-filter aan de voorkant van het Shark Navigator-vacuüm los tijdens het stofzuigen?

Varen op 2 september 2016:

Ik heb net de haaiennavigator gekocht na gloeiende aanbevelingen van vrienden en familie. Heb vreselijk last van allergieën en besloot het eens te proberen. Ik dacht dat mijn dyson-huisdierenvacuüm geweldig werk deed. Dinsdag grondig schoongemaakt met de dyson, daarna de nieuwe haai gebruikt. OMG! De bus was vol. Hou ervan.

IL op 5 april 2016:

Zorg ervoor dat u alle schroeven verwijdert wanneer u het roterende borstelgedeelte probeert te openen. Er zijn enkele verborgen onder de kleine voorwielen die veel mensen missen.

bossladytexas op 12 maart 2016:

Beste stofzuiger die ik heb gehad. Het is geweldig!!! Ik heb honden, kinderen, etc. het is echt geweldig !!!

Lynn op 5 december 2015:

Houd van mijn haai! Bedankt voor dit artikel !!!

Mike B op 06 oktober 2015:

Dit is belachelijk, ik heb alle schroeven van de onderkant verwijderd en het lijkt niet uit elkaar te vallen, het doet alsof het aan elkaar is gelijmd. de navigator op de grond leggen en het haar en de verveling wegknippen is niet zoals een andere eenheid is, ik bedoel dat kan natuurlijk, maar het is niet de juiste manier om een ​​klopper schoon te maken. de lagers hebben aan beide uiteinden allerlei debri en de bovenkant van de binnenkant kan op deze manier niet worden schoongemaakt. er is een duidelijk raam naar de bar vanaf het bovenaanzicht en het is smerig.

LL op 20 september 2015:

Water dringt niet door het "Hepa" / uitlaatfilter! Ik kan er niet meer tegen. Ik heb nog nooit een huisdier gehad en toch ruikt mijn stofzuiger vreselijk als ik instellingen gebruik !!!

alexandra op 30 april 2015:

De handleiding zegt om geen water te gebruiken om de bus schoon te maken, maar het ruikt als ik stofzuig. Heeft dit problemen veroorzaakt in uw stofzuiger?

Jill Kostowskie (auteur) uit Pennsylvania op 11 augustus 2014:

U kunt proberen om nieuwe filters te bestellen.

JR op 11 augustus 2014:

Ik heb al deze dingen gedaan en het ruikt nog steeds!

uitrollen op 15 juni 2014:

Correctie: de schuimfilters zijn niet het hepa-filter ... de hepa-fiter is eronder

Jill Kostowskie (auteur) uit Pennsylvania op 8 juni 2014:

Heb je geprobeerd de filters uit te spoelen?

Joyce Bowles op 8 juni 2014:

Ik heb een Shark Navigator Lift Away-stofzuiger en ik merk dat de kleine slang aan de onderkant verstopt raakt nadat ik een kamer heb stofzuigen. De slang heeft vrijwel geen zuigkracht, zelfs niet als de kraag wordt gedraaid. Ik controleerde de video om te zien dat ik de stofzuiger goed aan het schoonmaken was en dat was ik ook. Mijn stofzuiger heeft niet een van de inzetstukken in de bovenkant van de canister. Kun je helpen?

Jill Kostowskie (auteur) uit Pennsylvania op 17 januari 2013:

JeriLT1 - Heb je geprobeerd contact op te nemen met Shark? U kunt vervangende onderdelen vaak rechtstreeks bij hen krijgen.

[email protected] op 17 januari 2013:

Ik heb Shark Navigator ongeveer een jaar geleden gekocht. Ik heb 3 honden, waarvan 2 erg harig. Dit is de fantastische stofzuiger die ik heb gehad. Maar nu heb ik een probleem, ik heb nu hulp nodig ---- De rolborstel stopte, wilde niet bewegen. Ik heb al het haar enz. Schoongemaakt. Nu beweegt de borstel vrij, maar beweegt hij niet als ik hem aanzet. Ik heb hulp nodig SNEL, AUB

Jill Kostowskie (auteur) uit Pennsylvania op 29 juli 2012:

lindacee - Ik hou van mijn Shark Navigator !! Het moet het beste zijn dat ik in lange tijd heb gekocht. Je zult er blij mee zijn! Bedankt voor het lezen en reageren.

Linda Chechar uit Arizona op 29 juli 2012:

Ik overweeg de aanschaf van een Shark Navigator. Nu je deze eenvoudig te volgen schoonmaakgids hebt verstrekt, denk ik dat ik de sprong moet wagen en er een moet kopen! Bedankt voor tips!


Bekijk de video: Hoe de motor van de stofzuiger schoon te maken (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ryleigh

  I thought about and moved away from this question

 2. Nien

  Ja, alles is logisch

 3. Werian

  Kan zoeken naar een link naar een site met veel informatie over dit onderwerp.

 4. Sproule

  Wat een vermakelijke zin

 5. Sty]es

  Dit onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :), ik vind het echt leuk.

 6. Durwin

  Ik heb vandaag veel gelezen over dit onderwerp.Schrijf een bericht