Collecties

Hoe u het risico op bosbranden in en nabij uw huis en gebouwen kunt verminderen

Hoe u het risico op bosbranden in en nabij uw huis en gebouwen kunt verminderen



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is nooit te laat voor veiligheidsmaatregelen tegen bosbranden

Met de bosbranden, zoals de recente bosbranden in Colorado, is het belangrijk om de veiligheid van uw huis en constructies te waarborgen. Het onderdrukken van een bosbrand is niet voldoende. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de omstandigheden waaronder een brand in uw gebouw kan plaatsvinden, niet bestaan, vooral als er seizoensgebonden lokale bosbranden in uw omgeving zijn. In dit artikel zullen we zes essentiële stappen bekijken die elke huiseigenaar zou moeten nemen om de veiligheid van de constructie te waarborgen en menselijk en materieel verlies door een uit de hand gelopen bosbrand te voorkomen.

Plan voor noodevacuatie

  1. Zorg ervoor dat u weet hoe u uw eigendommen moet evacueren in geval van nood. Hoewel het belangrijk is om uw eigendommen te beschermen, moet uw belangrijkste zorg uw veiligheid en de veiligheid van uw gezin zijn. Daarom is de absoluut belangrijkste stap om jezelf tegen een natuurbrand te beschermen, ervoor te zorgen dat je een noodevacuatieplan hebt. U moet verschillende vluchtroutes hebben gepland, evenals back-uproutes en secundaire wegen voor het geval er een wordt geblokkeerd door een plaatselijke bosbrand. Ga zitten en leg een rampenplan op schrift. Praat met uw familie over wat u moet doen bij een noodevacuatie en vergeet niet te bepalen wat u met uw huisdieren gaat doen in geval van brand. Het is belangrijk om te controleren of uw gemeenschap voorbereid is op een plaatselijke bosbrand. Zijn de wegen ideaal voor evacuatie? Wordt uw huis van een afstand gezien bij brand? Kunnen de lokale brandweerlieden bij een calamiteit gemakkelijk uw huis bereiken? Doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de antwoorden op deze vragen allemaal ja zijn.
  2. Beveilig het gebied rond uw huis. Vuur verspreidt zich door vegetatie, dus zorg ervoor dat er een veilige omtrek van tien meter rond uw huis is. Bepaalde soorten vegetatie verbranden gemakkelijker dan andere. Verwijder bomen, struiken en andere brandbare vegetatie die zich binnen negen meter van uw huis bevinden om de bescherming te maximaliseren. De veilige omtrek moet zelfs nog groter zijn aan de afdaling van uw huis, omdat branden zich bergop beter verspreiden. Als de helling bijzonder steil is, moet u meer veilige ruimte toevoegen. Houd rekening met stenen muren en zwembaden als mogelijke vlamdeflectoren en hitteschilden. Licht ontvlambare vegetatie moet worden vervangen door vegetatie die niet zo gemakkelijk verbrandt. Houd uw bomen gesnoeid om takken in de buurt van kachelpijpen of schoorstenen te vermijden en houd het gras kort en weg van de oprit van uw huis. Dode vegetatie is absoluut een no-no in de buurt van uw huis. Een extra tweede veilige zone van dertig meter buiten deze negen meter hoge omtrek kan helpen om uw huis veilig te houden. Probeer boten en campers op minstens 10 meter van het huis te lokaliseren. Speeltoestellen voor buiten mogen niet op mulch van het schors-type liggen. Embers kunnen dit materiaal doen ontbranden. Niet-brandbare materialen kunnen worden gebruikt om een ​​muur te bouwen rond tanks die brandbaar materiaal bevatten. Materialen zoals adobe, baksteen, beton, gipsblok, hol betonblok, steen of tegels zijn de standaard voor verzekeringsmaatschappijen.
  3. Identificeer brandbaar materiaal binnen negen meter van uw structuur en verwijder het indien mogelijk. Enkele voorbeelden van brandbare stoffen die ver van uw huis verwijderd moeten worden, zijn onder meer takken in de buurt van hoogspanningsleidingen, houtsnippers en schorsmulch, gestapeld brandhout, propaangastanks en gasgrill. Uw grill moet worden afgedekt met een gaasscherm en u moet deze niet gebruiken tijdens het wildvuurseizoen. Hoogspanningsleidingen zijn ook brandbaar. Plaats uw elektrische leidingen ondergronds om de veiligheid van de constructie te garanderen. U moet ook mogelijke waterbronnen en geschikte wateropslagfaciliteiten identificeren. Constructies zoals vijvers, fonteinen en zwembaden zijn ideale wateropslagpunten in geval van een lokale bosbrand en watertekort.
  4. Het moet koste wat het kost worden vermeden om vuil te laten verzamelen, vooral op veranda's of in kruipruimtes. Overhangen kunnen een potentieel brandgevaar opleveren, vooral als er vegetatie onder groeit of als daar brandbaar materiaal wordt opgeslagen. Ruim alle bladeren en afval op en gebruik een gaasscherm om ervoor te zorgen dat brandbare materialen niet in dit soort plaatsen terechtkomen. Terrasmeubilair en veranda-afdekkingen zijn een goed idee, evenals ervoor zorgen dat zichtbare houten palen worden omhuld met een onbrandbaar bouwmateriaal.
  5. Bescherm de ventilatieopeningen en openingen van uw huis. Dit betekent dat alle ventilatieopeningen worden afgedekt met draadgaas om te voorkomen dat sintels uw huis binnendringen. Bij de gevel, in de kruipruimte en onder de dakrand moeten alle ventilatieopeningen zijn afgedekt. 1/8 inch gaas wordt aanbevolen voor de bekledingen. Je belangrijkste doel is om te voorkomen dat sintels in de ventilatieopeningen gaan en landen om te smeulen. En het heeft natuurlijk geen zin om vluchtige materialen en brandbare stoffen op zolder op te slaan. Minimaliseer daar brandbare materialen. Ervoor zorgen dat uw schoorstenen en kachelpijpen beschermd zijn, is ook belangrijk. Vonkenvangers kunnen voorkomen dat de brand vanuit uw eigen huis komt. Raadpleeg uw plaatselijke brandweer voor specificaties om er zeker van te zijn dat uw huis beschermd is. Zorg ervoor dat uw dak is gemaakt van brandwerend dakbedekkingsmateriaal klasse A. Eventuele openingen tussen de muren en het dak moeten worden gedicht. Als delen van uw dak schuin bij elkaar komen, zorg er dan voor dat het vuil dat zich daar kan verzamelen, wordt verwijderd. Er wordt gesuggereerd dat houten hekken naast het huis secties hebben die zijn verbonden met de muren die van metaal zijn gemaakt. Dakgoten moeten routinematig worden onderhouden.
  6. Zorg ervoor dat uw constructiematerialen (buisbekleding, muurplaat, isolatie enz.) Brandwerend zijn. Dit betekent het gebruik van brandwerende gevelbekleding en het behandelen van houten gevelbekleding met brandvertragende chemicaliën. Denk eraan om deze behandelingen regelmatig opnieuw toe te passen, aangezien de bescherming die ze bieden niet permanent is. Uw ramen en glazen deuren moeten dubbel glas hebben en gemaakt zijn van veiligheidsglas, dat ook voorkomt dat stralingswarmte uw huis binnendringt. Als je de keuze hebt bij het bouwen in een gebied dat grenst aan sterk beboste en begroeide gebieden, probeer dan minstens 15 (bij voorkeur meer) (liefst meer) voet van buren te bouwen. Als er natuurbrand dreigt, zorg er dan voor dat alle ramen gesloten zijn.

Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u het risico dat een bosbrand uw huis verwoest, aanzienlijk verkleinen. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met uw plaatselijke brandweer voor een evaluatie en begeleiding.

Dingen om te grijpen in geval van nood

Deze resultaten werden gerapporteerd door http://www.squawkfox.com/2012/09/03/fire/ Twee scenario's voor wat te grijpen. De commentaren op deze site geven weer wat de meesten van jullie denken en zijn geweldig! Dit was duidelijk bedoeld voor wat een eenzame accupant zou denken.

Met 5 minuten kennisgeving:Met een opzegtermijn van 24 uur

Paspoort

Home Inventaris

Portemonnee

Essentiële kleding

Mobiele telefoon

Een handbagage koffer

Computer Back-upstation

Autosleutels

Schoenen en jas

© 2012 John R Wilsdon

John R Wilsdon (auteur) uit Superior, Arizona op 20 oktober 2012:

Bedankt voor de reactie. De incidentie van natuurbranden lijkt toe te nemen. Geen tijd zoals het heden om erover na te denken. Nogmaals bedankt.

Eiddwen uit Wales op 20 oktober 2012:

Zo briljant gepresenteerd en goed geïnformeerd !! Ik kijk nu uit naar zoveel meer van jullie.

Eddy.

John R Wilsdon (auteur) uit Superior, Arizona op 15 oktober 2012:

AliciaC Bedankt voor het langskomen! Het lijkt vaker wel dan niet dat we deze dingen achteraf bekijken.

Linda Crampton uit British Columbia, Canada op 14 oktober 2012:

Bedankt voor al het nuttige advies, john000. De informatie in deze hub is erg belangrijk voor mensen om over na te denken om hen te helpen hun huis en gezin te beschermen tegen brand.

John R Wilsdon (auteur) uit Superior, Arizona op 28 juli 2012:

Hallo Nell,

Zoveel areaal is in rook opgegaan - het is ongelooflijk. Gelukkig is er wat regen gekomen om verlichting te brengen. De brandweerlieden hebben ongelooflijk werk verricht door ze bij de meeste gemeenschapsranden te stoppen. Het kan zijn dat de dingen omhoog gaan.

Nell Rose uit Engeland op 28 juli 2012:

We hebben de verschillende bosbranden hier in Engeland bekeken, dus ik realiseer me hoe belangrijk het is, en het moet een angstaanjagende ervaring zijn, geweldige punten en zo belangrijk, gestemd! proost nell


Bekijk de video: Hoe ontstaat een bosbrand? (Augustus 2022).