Collecties

Recycling en hergebruik van trays en potten voor zaailingen in de achtertuin

Recycling en hergebruik van trays en potten voor zaailingen in de achtertuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The Organic Backyard Gardeners Credo: Eco-Friendly Habitat Maintenance

Een groot voordeel van biologisch tuinieren in de achtertuin is de productie van voedsel ter plaatse, geen bezorging nodig; evenals milieuvriendelijk habitatonderhoud. Als biologische tuinman in de achtertuin ben ik dol op mijn kikkers, padden, salamanders en andere nuttige middelen en daarom zou ik nooit overwegen om sprays of gifstoffen in de tuin of ergens in huis te gebruiken, omdat ik weet dat deze wezens mijn steun en bescherming net zo hard nodig hebben als Ik heb hun hulp nodig. Het is een vaststaand feit dat de amfibische klasse het meest gevoelig is voor sprays en gifstoffen en daarom degenen die het snelst uit onze achtertuinlandschappen verdwijnen.

Ik ben ook een fervent recycler en hergebruiker, en hou het liever simpel en groen waar mogelijk. Mijn doel is tenslotte veilig, extreem voedzaam en gezond voedsel en omgeving voor mijzelf en mijn gezin, mijn dierbaren en alle wezens op aarde, dus ik ben op die manier een beetje 'op een kick'.

Recycling en hergebruik: moeder natuur nabootsen

De meesten van ons, biologische tuiniers in de achtertuin, geven de voorkeur aan composteren in plaats van een vuilnisemmer te gebruiken, we geven de voorkeur aan mulchen in plaats van chemicaliën te spuiten en we zijn ook geneigd om klanten bewust te maken van verpakkingen en ingrediënten voor die dingen waar we voor winkelen. Het feit dat we groenten verbouwen, betekent immers niet dat we nooit gaan winkelen.

We houden van gereedschappen die lang meegaan en we sparen graag onze dollars en middelen om dingen te kopen zoals nieuwe exotische planten of creatieve kunstbenodigdheden.

We zouden veel liever de bloementuin opnieuw ontwerpen dan de middag in het winkelcentrum door te brengen en doelloos te kijken naar meer 'spullen' die we naar huis zouden kunnen slepen en waarvoor we een plek moeten vinden.

We zijn gewoon niet zomaar een consumentgericht persoon. We zoeken liever uit hoe we het zelf moeten doen met wat we in de garage hebben liggen dan dat we alle nieuwe materialen gaan kopen om iets te doen.

Er zijn echter grenzen aan alles en je kunt niet alles gewoon voor altijd hergebruiken. Soms moet je echt in nieuwe dingen investeren; zoals nieuwe exotische planten, of een doos met aquarelpotloden ...

Zaailingbakken reinigen voor hergebruik

Als het gaat om zaailingspotten en trays die worden gebruikt om groenten uit zaad te starten, hergebruiken we ze graag. We hergebruiken voortdurend andere soorten containers (met name voedselcontainers) voor de tuin. Onze ijver voor herbestemming en hergebruik wordt echter getemperd door onze ervaringen als studenten van natuurlijke systemen. We begrijpen dat schadelijke nematoden of schimmels, of zelfs plantenziekten, onbedoeld kunnen worden verspreid door besmet gereedschap, potten of grondmengsels.

De ervaring heeft ons, soms pijnlijk, geleerd dat een gebrek aan zorg bij de juiste reiniging en voorbereiding van onze apparatuur tot ernstige gevolgen kan leiden. Helaas heeft dit enthousiasme voor reinheid historisch gezien rechtstreeks geleid tot het gebruik van bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik.

Inderdaad, de meesten van ons lijken nog steeds enorm zelfgenoegzaam te zijn over chloor.

In het bijzonder lijken we dat te denken als het gaat om het 'desinfecteren' van dingen; van zwembaden tot zaailingenbakken, potten of oude containers die opnieuw worden gebruikt voor een nieuw stuk tuin of een aardappelbed, we accepteren gewoon het niet zo gezond verstand algemeen aanvaarde idee dat we alleen wat bleekwater en water hoeven te spetteren en alles zal wees peachy en alle dingen die we dood nodig hebben, zullen dood zijn en er zal echt niets ergs zijn gebeurd.

Helaas voor het milieu en voor ons is dit simpelweg niet waar. Oh ja, de 'experts' (heb je gemerkt dat ze allemaal van de chemische bedrijven zijn?) Zullen erop staan ​​dat chloor na een paar dagen wordt afgebroken tot eenvoudige zouten en water ... nou ja, een soort van.

Maak kennis met de organochloorverbindingen

Wat ze je niet vertellen, en je vraagt ​​het niet omdat niemand het onder je aandacht heeft gebracht en je genoeg genoeg hebt om over na te denken, is dat chloor het onderwerp is van misschien wel de langstlopende en overtuigende reclame- en marketingcampagne van alle tijden, en is in feite de bron van iets dat organochloorverbindingen wordt genoemd.

Organochloor is een lang woord en het wordt niet uitgesproken zoals je zou verwachten; de nadruk ligt op de derde lettergreep, niet op de tweede. Organochloorverbindingen zijn eigenlijk precies wat ze in hun naam zeggen, maar wat is dat precies? Het zijn nieuw gevormde organische verbindingen die chloor in hun samenstelling bevatten. Nieuw gevormde organische verbindingen die niet bestonden voordat je het chloorbleekmiddel in het milieu stopte en het liet ronddrijven en een aantal mooie organische verbindingen tegenkwam die het nog nooit eerder waren tegengekomen ... op welk punt ze werden veranderd in iets dat er niet was voordat. Dit is misschien niet zo erg, maar het probleem is dat organochloorverbindingen ook wel 'persistent voor het milieu' worden genoemd, wat betekent dat ze niet gemakkelijk worden afgebroken in het milieu en in plaats daarvan de neiging hebben om lang aan te houden en blijven hangen.

Je zegt waarschijnlijk tegen jezelf dat dit nu een beetje overdreven wordt, en eigenlijk wil je gewoon je potten en trays desinfecteren en terug naar de tuin gaan. Ik weet het, sorry daarvoor. Maar voordat we deze sectie verlaten, denk ik dat ik je de meest bekende naam van organochloor moet vertellen, omdat je dan misschien een klein beetje van gedachten verandert over bleekmiddel met chloor.

Zijn naam is dioxine. Het is de meest kankerverwekkende stof die op aarde bekend is en het is een bijproduct van chloorbleekmiddel en een specifieke reeks organische verbindingen die worden aangetroffen in water en in houtpulp en andere materialen.

Het veilige en milieuvriendelijke alternatief

Dioxine is de reden dat de meeste moderne (lees Eerste Wereld) papierfabrieken niet langer chloor gebruiken om hun pulp te bleken, maar in plaats daarvan waterstofperoxide gebruiken.

U kunt namelijk waterstofperoxide gebruiken om uw potten en trays te desinfecteren. Een 20 minuten drenken in een oplossing van 3 procent zal alles desinfecteren - maar als je niet wilt wachten, haal dan witte azijn eruit en spuit het rechtstreeks op de potten en trays nadat je ze regelmatig hebt schoongemaakt om oude te verwijderen vuil en roet. Veeg ze vervolgens af met een schone doek, spoel ze af met schoon water en laat ze drogen.

Witte azijn is zo'n sterk zuur dat het bijna alles doodt. En als je de hele afstand wilt afleggen, spuit dan afwisselend met witte azijn en 3 procent H2O2 en je zult effectief doden en desinfecteren tot een niveau dat superieur genoeg is om in een commerciële keuken te worden gebruikt. Volledig 99,7% van alle bacteriën, schimmels, schimmels en pathogenen, inclusief e-coli, kunnen dit krachtige duo niet aan.

Dus, ga je gang en hergebruik die trays en potten, zelfs als sommige van de planten erin het niet redden of op mysterieuze wijze kwaken als je je zo brutaal voelt; maar zorg ervoor dat je ze goed wast in afwasmiddel en warm water (nee, verbrand je handen niet, het heeft geen zin, de temperatuur zal niet hoog genoeg zijn om iets te doden, zelfs als je je vingers verbrandt) maar geef ze wel de oude een-twee met je spuitflessen azijn en H2O2 als het daadwerkelijke ontsmettingsmiddel dat ze zouden moeten krijgen voordat je schone aarde plaatst en erin zaait voor de volgende oogst.

Gelukkig tuinieren!

Lynn op 29 maart 2018:

Dank je, Jacob ... Je moet misschien een professionele scheikundige zijn? Dat waardeer ik. Ik gebruik graag bleekwater / water, 1:10, maar zal het gebruik van peroxide en azijn overwegen. Het zou leuk zijn om de mengverhouding te kennen.

Ik heb problemen gehad met de ontwikkeling van schimmels in gerecyclede potten die zijn gedesinfecteerd. Ik denk dat het misschien komt van de oude plastic gieter die ik gebruik en die altijd 'floaties' in het water heeft.

Wat betreft milieuveilige onkruidverdelgers: ik heb meer geluk gehad met het gieten van kokend water op onkruid dan met het gebruik van de zuurrijke azijn.

Jakob op 28 maart 2018:

Desinfecteren met bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik (natriumhypochloriet) veroorzaakt geen dioxines. Stop alsjeblieft met het bestendigen van deze mythe.

Door te bleken met elementair chloorgas ontstaan ​​dioxines. Dat is wat papierfabrieken deden. Het is een heel ander proces dan desinfecteren met vloeibaar bleekmiddel.

Brad op 12 februari 2018:

Bedankt, dit hielp me bekeren, geen bleekmiddel meer.

[email protected] op 22 oktober 2017:

Bedankt voor een zeer informatief artikel! Hoe sterk is de azijn die u in sprayvorm aanbeveelt? Ik heb 99% azijn dat ik heb gekocht om distels mee te besproeien toen ik afgelopen zomer hier in Zuid-Afrika een plotselinge invasie had. Natuurlijk heb ik het verdund, maar het werkt beter dan roundup ooit zou kunnen werken ...

Larry Rankin uit Oklahoma op 29 juli 2015:

Geweldige ideeën om onze impact te verminderen.

Comfort Babatola uit Bonaire, GA, VS op 26 januari 2013:

Vroeger gebruikte ik dingen veel in mijn tuin, maar ik heb de laatste tijd niet veel aan tuinieren gedaan (groenten tuinieren). Mijn bloementuin is zo goed als ingesteld en er is de afgelopen jaren niets aan toegevoegd. Ik prijs u echter voor uw recycle- / hergebruikpraktijken en voor het gebruik van items die milieuvriendelijk zijn.

Geweldige hub. Gestemd en nuttig.

Donna Hilbrandt uit Upstate New York op 26 januari 2013:

Geweldige hub! Ik had geen idee dat bleekmiddel wordt afgebroken tot dioxine. Dat is zo giftig! Ik waardeer de ideeën voor het bereiden van potten. Vastzetten voor later gebruik.

Mark op 25 november 2012:

Heel erg bedankt voor je informatie :))))

rbm (auteur) op 08 augustus 2012:

Hallo nifwlseirff! Dit is echt een goede vraag. Terracotta is een prachtig potmateriaal vanwege het vasthouden van water en de temperatuurregeling, maar de overdracht van schimmel, meeldauw en ziekten is een ernstige kwestie. Omdat terracotta ongeglazuurde klei is, kan het bacteriën, schimmels enz. Bevatten door de structuur van de pot heen. Dat betekent dat het schoonvegen van oppervlakken een onvoldoende oplossing is.

Er zijn twee manieren om het probleem op te lossen. De ene is warmte en de andere is volledige onderdompeling in een ontsmettingsvloeistof. Beiden hebben tijd nodig. Als je warmte gebruikt, moet je de pot verwarmen totdat alle klei een minimumtemperatuur van 240F heeft bereikt. Bewaar de pot (ten) ongeveer 2 uur op deze temperatuur. Je kunt dit in je oven doen, en je moet beginnen met een droge pot. Dit kan dampen veroorzaken.

Als u een vloeistofonderdompeling gebruikt, wilt u minimaal een oplossing van 50% azijn en moet de pot 1-2 uur in de vloeistof weken. Als je een vloeibare onderdompeling gebruikt, moet je de pot een dag of twee grondig drogen en hem vervolgens 2-4 uur onderdompelen in schoon water om de azijnresten te verwijderen. U kunt ook overwegen om zuiveringszout of neemolie te gebruiken om de binnenkant van de pot na beide processen te reinigen.

Kymberly Fergusson uit Duitsland op 8 augustus 2012:

Ik hergebruik al mijn potten en zaailingenbakken en heb in Australië niet veel problemen gehad. Hier (Duitsland) heb ik echter meer problemen gehad met meeldauw, schimmels en andere plantenziekten, en ik moet voorzichtiger zijn. Enig idee om terracottapotten te 'desinfecteren' en schoon te maken? Ze lijken de ergste dragers van plantenziekten in mijn tuin te zijn.

Sheila Brown uit Zuid-Oklahoma op 24 juni 2012:

Geweldige hub! Ik hergebruik mijn bloementrays, die met alle gaten erin, om mijn zelfgekweekte aardappelen op te slaan. Hierdoor kan er lucht om hen heen circuleren en blijven ze langer goed. Ook hergebruik ik mijn koffie- en theedeslagen in mijn tuin. Ik bewaar mijn kleine plantenpotten om ook mijn zaailingen in te planten. Geweldige schoonmaaktips, ik wist niets van de waterstofperoxide. Ik zal dat gebruiken in plaats van gewone zeep en water. Stemde dit op en nuttig!


Bekijk de video: How to grow roses with more flowers. How to grow rose flowers (Augustus 2022).